ابهام در یورو
هشدار درباره فروپاشی اتحادیه اروپا
کارشناسان درباره ناتوانی اتحادیه اروپا در مواجه با اقتصادهای نوظهور و خطر فروپاشی این اتحادیه هشدار دادند.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما به نقل از پرس تی وی، اقتصاددانان ارشد طی کنفرانسی در بروکسل، تاکید کردند بیکاری گسترده، میزان بالای بدهی های خصوصی و دولتی، روند کند سرمایه گذاری، تورم پایین و گاهی رکود تورمی، سیستم بانکی ناکارآمد، مهمترین عوامل تهدید کننده انسجام در اتحادیه اروپاست. این اقتصاددانان همچنین تاکید کردند اگر اقتصاد چین دوباره متوازن نشود، این مسئله می تواند در نهایت منطقه یورو را به زانو درآورد.
کریستین کاستروپ یکی از اقتصاددانان سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه گفت، این مسئله بر دیگر اقتصادهای نوظهور نیز تاثیر منفی دارد. این مسئله بر اقتصادهای پیشرفته نیز تاثیرگذار است. تولید کنندگان عمده مواد خام در جهان از جمله تولید کنندگان نفت وگاز نیز دچار بحران می شوند. بنابراین چنین مسئله ای بسیار مهم است. آمارها نشان می دهد یک چهارم از مردم منطقه یورو در فقر زندگی می کنند. هم اکنون هفده میلیون نفر در اتحادیه اروپا بیکار هستند.
خوزه لئاندرو اقتصاددان کمیسیون اروپا گفت شرایط به تدریج بهبود پیدا می کند با وجود این بیکاری هنوز خیلی زیاد است. شکاف درآمدی در اروپا خیلی عمیق است.
برخی اقتصاددانان معتقدند بدترین حالت ممکن این است که اتحادیه اروپا ممکن است در نتیجه مسائلی از جمله خروج انگلیس از این اتحادیه، بحران آوارگان و تشدید بحران اقتصادی یونان فرو بپاشد.
فابیان زولیگ اقتصاددان مرکز سیاستگذاری اروپا گفت، هم اکنون اتحادیه اروپا با مخاطرات سیاسی زیادی روبروست که رشد اقتصادی منطقه یورو را تهدید می کند. پیش بینی کلی از رشد اقتصاد چندان قوی و امیدوار کننده نیست از این رو فروپاشی اتحادیه اروپا می تواند بدترین حالت ممکن باشد.
بیکاری در میان جوانان و بیکاری برای مدت طولانی عواملی است که رشد اقتصادی منطقه یورو را تهدید می کند.