پخش زنده
امروز: -
رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری با بیان اینکه تعرفه بالای واردات برای گوشی تلفن همراه سبب افزایش قاچاق شده است ،گفت:دولت باید تعرفه را حذف کند و فرآیند واردات در گمرکات کشور کوتاه شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ ابراهیم درستی در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت: اگر دولت تعرفه را حذف کند علاوه بر اینکه انگیزه اقتصادی قاچاق گوشی همراه حذف خواهد شد دولت هم به درآمدهای 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده خواهد رسید.
وی افزود: بیش از دو هزار و 900 نوع گوشی تلفن همراه وجود دارد وعمده گوشی هایی که بالای 700 هزارتومان قیمت دارد به طور قاچاق وارد می شود.
درستی گفت: زمان واردات قاچاق گوشی تلفن همراه حداکثر به 24 ساعت می رسد اما فرآیند واردات از بستر گمرکات گاهی تا 20 روز هم طول می کشد که این موضوع هم باید ساماندهی شود.
وی در باره طرح ثبت سریال گوشی تلفن همراه (رجیستر کردن) گفت: این طرح یک بار تجربه شده و ناموفق بوده است اما به تنهایی موثر نخواهد بود و باید همه عوامل را در نظر بگیریم و راهکار تعیین کنیم.
رئیس اتحادیه صوتی و تصویری با اشاره به اینکه بالا بودن تعرفه واردات گوشی های تلفن همراه80 درصد به نفع قاچاقچی هاست ، تصریح کرد: با کاهش تعرفه واردات ، واردکنندگان با پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می توانند به راحتی محصولات خود را به دست مصرف کنندگان برسانند.
ابراهیم درستی گفت : با توجه به پیشرفت فناوری هر روز شاهد ورود فناوری جدیدی در این حوزه هستیم و باید به نیاز مردم توجه شود و اقدامات لازم صورت گیرد.
وی در این حال گفت : متاسفانه بیش از 90 درصد تلفن همراه از طریق قاچاق وارد میشود و این در حالی است که اگر همه واردات به صورت قانونی انجام شود درآمد حدود 900 میلیارد تومانی نصیب دولت خواهد شد.
رییس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی بر ضرورت صفر شدن تعرفه موبایل تاکید کرد و گفت : صفر شدن تعرفه موبایل باعث کاهش قاچاق و از طرفی افزایش درآمد دولت از طریق واردات رسمی خواهد شد.
بنابراین گزرش مرحله نخست برنامه مقابله با قاچاق گوشی تلفن همراه با همکاری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دستگاههای ذیربط آغاز شده است و گمرک و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم وارد ماجرا شده اند.
به گفته مسئولان ذیربط، همه بازیگران بازار تلفن همراه از این برنامه همه جانبه سود خواهد برد و بازندگان آن نیز تنها قاچاقچیان خواهند بود و قاچاقچیان که سودهای بادآورده و هنگفت از این بازار دارند، قطعا با شگردهای مختلف، به دنبال شکست این برنامه هستند.
با اجرای کامل این برنامه، باید منتظر ارزانی گوشی تلفن همراه در بازار باشیم نه گرانی، بلکه قرار است تعرفه واردات هم از 7 درصد به صفر درصد (حذف تعرفه واردات) برسد.
موضوع کاهش تعرفه واردات در کارگروهی در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حال نهایی شدن است و به احتمال زیاد ، به زودی در دستور کار رسمی این ستاد هم قرار خواهد گرفت.
تسهیل تجارت (اصلاح تعرفه، کاهش موانع تعرفه ای، کاهش زمان و هزینه واردات و اصلاح فرآیندهای مرتبط)، اقدامات فنی (رجیستری، سامانه معاملات و ثبت(IME)، ساماندهی (صدور
برگه رسمی، امور نمایندگی و خدمات پس از فروش و ... )، مبارزه فراگیر و اطلاع رسانی در برنامههای اجرایی این طرح گنجانده شده است.
رجیستری ( ثبت سریال گوشی) و حذف تعرفه واردات از اجرای برنامه مقابله با قاچاق گوشی تلفن همراه به شمار میرود.
با ثبت گوشیهای تلفن همراه امکان ردیابی و رهگیری از طریق ثبت شناسه یکتا و ایجاد امکان کنترل آن با خط خریداری شده و شماره ملی شخص استفاده کننده میسر خواهد شد.
طرح رجیستری یکبار در سال 85 اجرا شد و به دلیل همکاری نکردن یکی از اپراتورها و مسایل دیگر موفق نبود اما در برنامه جدید، ایرادهای قبلی رفع شده است.
فرآیند مقابله با قاچاق گوشی تلفن همراه هم بدین صورت است که گمرک در لحظه ورود گوشی کد شناسایی یکتا را ثبت میکند و آن را در اختیار سازمان تنظیم مقررات میگذارد. این سازمان نیز این کدها را به اپراتورها میدهد تا آنها فقط اجازه فعال کردن این گوشیهای تلفن همراه را داشته باشند.
بخشهایی از این برنامه اجرایی شده و فقط آن بخشی که «گوشی قاچاق خاموش میشود»، مانده و قراراست به زودی با همکاری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دستگاههای ذیربط کلید بخورد.
رجیستری در کشورهایی همچون ترکیه، جمهوری آذربایجان، کلمبیا، هند و مصر هم سابقه اجرایی دارد.
البته تدابیری هم برای بخش کالای همراه مسافر دربرنامه مقابله با قاچاق گوشی تلن همراه دیده شده به نحوی که اگر کالای همراه مسافر گوشی تلفن همراه است، درلحظه فعال شدن پیامی دریافت میکند که با پرداخت عوارض و دریافت کد میتواند از آن استفاده کند.
قاچاق سالانه تلفن همراه 1/8میلیارد دلار برآورد میشود. در واقع، نیاز بازار گوشی تلفن همراه 14 میلیون دستگاه در سال برآورد شده که ، 2 میلیون دستگاه واردات رسمی و حدود یک میلیون دستگاه هم تولید داخل است و بقیه نیاز بازار به شکل قاچاق وارد میشود.