ظرفیت ارمنستان برای صدور کالا به کشورهای اوراسیا
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: ارمنستان از سه نظر برای ایران بسیار مهم است که اهمیت نخست آن استفاده از ظرفیت این کشور برای صدور کالا و خدمات ایرانی به این کشور و کشورهای اوراسیا است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای کارن چشماریتیان وزیر اقتصاد ارمنستان با حضور در اتاق بازرگانی ایران با محسن جلال پور رئیس اتاق ایران دیدار و گفتگو کرد.
جلال پور در این دیدار گفت: اگرچه روابط سیاسی دو کشور در سطح قابل قبولی قرار دارد اما روابط اقتصادی ایران و ارمنستان در حد انتظار پیشرفت نداشته است که در این باره اتاق های بازرگانی دو کشور باید تلاش بیشتری داشته باشند.
رئیس اتاق ایران افزود: ارمنستان از سه نظر برای ایران بسیار مهم است که اهمیت نخست آن استفاده از ظرفیت این کشور برای صدور کالا و خدمات ایرانی به این کشور و کشورهای اوراسیا است.
اهمیت دوم؛ جلال پور گفت: ظرفیت دیگر در همکاری ایران و ارمنستان ، انتقال انرژی از ایران به این کشور است که البته با توجه به استفاده 70 درصدی ارمنستان از انرژی انتقالی از ایران پیشنهاد ما این است دولت ارمنستان خطوط فعلی انتقال گاز را به گرجستان ادامه دهد تا گاز ایران به گرجستان برسد.
اهمیت سوم؛ وی افزود: ظرفیت سوم در روابط ایران و ارمنستان ایجاد شرکت ها برای تولید برند مشترک است زیرا می توانیم علاوه بر عرضه برندهای تولیدی مشترک به ارمنستان ، مازاد آن را به کشورهای اوراسیا و همچنین کشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان صادر کنیم.
رئیس اتاق ایران شرکت های خدمات فنی مهندسی ایران را که در سال های اخیر از رشد مناسبی برخوردار بودند ظرفیت دیگر در همکاری با ارمنستان برشمرد.
جلال پور با اشاره به نیاز ارمنستان و کشورهای اطراف آن به سیمان و قیمت تمام شده بالای تولید سیمان در این کشور به علت نبود منابع انرژی پیشنهاد کرد: ارمنستان با انتقال آسیاب های کارخانجات سیمان با برند شایسته ایرانی به این کشور موافقت کند تا محصول ماقبل نهایی سیمان در ارمنستان به محصول نهایی تبدیل شود.
رئیس اتاق ایران مواد غذایی ، کالاهای مصرفی و صنایع را از دیگر زمینه های همکاری میان ایران و ارمنستان بیان کرد که تولید آن می تواند با برند مشترک انجام و در منطقه و کشورهای اطراف توزیع شود.
برخورداری از روابط اقتصادی ارمنستان با تعرفه صفر
همچنین آقای کارن چشماریتیان وزیر اقتصاد ارمنستان در این دیدار با اشاره به شرایط کنونی اقتصاد ایران گفت: این شرایط به ما اطمینان می دهد که طرح های در دست اجرا میان دو کشور نتایج خوبی خواهد داشت از این رو از برنامه های در دست اجرای دو کشور حمایت می کنیم.
وی ویژگی ارمنستان را برخورداری از روابط اقتصادی با تعرفه صفر با برخی از کشورها بیان کرد و افزود: این مزیت می تواند برای حضور کالاهای مشترک ایران و ارمنستان مورد استفاده قرار گیرد.
چشماریتیان گفت: کالایی که با برند مشترک ایران و ارمنستان تولید می شود می تواند به کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا ، کشورهای مشترک المنافع ، اتحادیه اروپا ، آمریکا و دیگر کشورهای طرف قرارداد ارمنستان راه یابد.
وی با استقبال از همکاری با شرکت های ایرانی در خدمات فنی - مهندسی و ارتباطات از بزرگراه شمال به جنوب ارمنستان و خط آهن ایران به ارمنستان از جمله طرح های مهمی نام برد که می تواند با مشارکت ایران به بهره برداری برسد.