گریختن کره شمالی از تحریم
کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند : کره شمالی به دور زدن تحریم ها ادامه می دهد .
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اسوشیتدپرس ، کارشناسان سازمان ملل متحد اعلام کردند کره شمالی با استفاده از شرکت های هواپیمایی، کشتی ها و نظام مالی بین المللی به منظور داد و ستد اقلام ممنوعه برای برنامه های هسته ای و موشکی بالستیک خود، به دور زدن تحریم های سازمان ملل متحد ادامه می دهد و این امر، سوالات مهمی را در خصوص رژیم تحریم ها ایجاد می کند. بنا براین گزارش ، کارشناسانی که بر تحریم های کره شمالی نظارت می کنند، می گویند پیونگ یانگ همچنین به صادرات اقلام مرتبط با موشک به خاورمیانه (غرب آسیا) و داد و ستد جنگ افزار و مواد مربوطه با آفریقا ادامه می دهد.
خلاصه ای از گزارش هیئت کارشناسی سازمان ملل متحد که روز سه شنبه اسوشیتدپرس به دست آورد، حاکی است یک دلیل که کره شمالی قادر است به دور زدن و گریختن از تحریم ها ادامه دهد، « سطح پایین اجرا » چهار قطعنامه سازمان ملل متحد از سوی 193 کشور عضو این سازمان است. این تحریم ها در پی نخستین آزمایش هسته ای کره شمالی در سال 2006 میلادی، تصویب شد.
این هیئت اعلام کرد ، علل عدم اجرای قطعنامه های سازمان ملل متحد گوناگون است، که از جمله می توان به « نبود اراده سیاسی »، قوانین ملی ناکافی و عدم درک قطعنامه های شورای امنیت اشاره کرد.
این گزارش به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارسال شد؛ جایی که آمریکا و چین پس از جدیدترین آزمایش هسته ای کره شمالی در ششم ژانویه، روی متن قطعنامه جدید تحریم ها کار کرده اند.
شورای امنیت وعده داده است روز یکشنبه در نشستی فوق العاده، « تدابیر جدید قابل توجهی » را اتخاذ کند. این اقدام شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از آن صورت می گیرد که کره شمالی یک راکت دور برد را شلیک کرد. سران جهان پرتاب راکت کره شمالی را محکوم کردند و آن را اقدام تحریک آمیز غیر قابل تحمل دیگری از سوی این کشور خواندند.
آمریکا با پشتیبانی متحدان غربی خود و همچنین ژاپن و کره جنوبی تحریم های شدید جدیدی را علیه کره شمالی خواستارند که توانایی کره شمالی را برای تجارت و داد و ستد تحت تاثیر قرار دهد.
با این حال، دیپلمات ها می گویند چین که متحد کره شمالی و حمایت کننده اصلی از آن در شورای امنیت سازمان ملل متحد است، تمایلی به اعمال تحریم های اقتصادی علیه پیونگ یانگ ندارد .
گزارش کارشناسان همچنین حاکی است پیونگ یانگ فعالیت های غیر قانونی را از طریق قرار دادن عوامل در شرکت های خارجی و استفاده از پرسنل دیپلماتیک، شرکای تجاری دیرینه و روابط با تعداد کمی از اتباع خارجی مورد اعتماد مخفی می کند.