مشروح سخنان جیمز کلاپر در جلسه استماع سنای آمریکا
مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا در جلسه استماع سنای این کشور حاضر شد .
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، جیمز کلاپر مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا در جلسه استماع سنای این کشور اعلام کرد ایران در سال دو هزار و پانزده از جاسوسی سایبری، تبلیغات، و حملات در حمایت از اولویت های امنیتی خود و تأثیر گذاری بر رویدادها و مقابله با تهدیدها از جمله علیه هم پیمانان آمریکا در منطقه استفاده کرد.
آمریکا در سال 2016با شرایطی چالش زا مواجه است
وی همچنین گفت آمریکا و هم پیمانانش در سال دو هزار و شانزده با شرایطی چالش زا مواجه هستند. افراط گرایی خشونت آمیز سنی ها از اواخر دهه هزار و نهصد و هفتاد روند رو به رشدی داشت و شمار گروه ها، اعضاء و پناه گاه های این افراط گرایان سنی در این مقطع بیش از هر زمان دیگری در تاریخ بوده است. در همین حال، افراط گرایان شیعه احتمالا تنش های فرقه گرایانه را در واکنش به تهدیدهای واقعی و فرضی ناشی از افراط گرایان خشونت آمیز سنی و همچنین با هدف افزایش و پیشبرد نفوذ ایران افزایش خواهند داد.
کلاپر همچنین درباره گروه القاعده نیز گفت با آن که حضور القاعده در افغانستان و پاکستان با کاهش چشمگیری رو به شده است اما اعضای این گروه آرزوی حمله به آمریکا و هم پیمانان واشنگتن را در سر می پرورانند. در یمن، قابلیت اثبات شده القاعده در شبه جزیره عرب در انجام توطئه های خارجی طی دوره بی ثباتی نشان می دهد چالش های ناشی از شورش های حوثی تحت حمایت ایران سبب نمی شود اعضای این گروه از تلاش ها برای حمله به غرب دست بردارند.
ایران و حزب الله تهدیدی برای منافع آمریکا هستند
او افزود ایران -مهمترین کشور حامی تروریسم در جهان- همچنان به اعمال نفوذ در بحران های منطقه ای در خاورمیانه از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس، شریک تروریستی خود یعنی حزب الله لبنان و همچنین گروه های نیابتی همچنان ادامه میدهد.
کلاپر گفت ایران همچنین کمک های اقتصادی و نظامی در اختیار هم پیمانان خود در منطقه قرار می دهد. ایران و حزب الله همچنان یک تهدید تروریستی برای منافع آمریکا و شرکایش در سراسر جهان محسوب می شوند.
مدیر سازمان امنیت ملی آمریکا درباره توسعه قابلیت های هسته ای کره شمالی نیز گفت تسلیحات هسته ای و برنامه های موشکی کره شمالی در سال دو هزار و شانزده همچنان تهدیدی جدی برای منافع آمریکا و امنیت در منطقه شرق آسیا محسوب می شود. کره شمالی موشک های بالستیک و تجهیزات مرتبط به چندین کشور از جمله ایران و سوریه صادر می کند و کمک های پیونگ یانگ به ساخت یک رئاکتور هسته ای سوریه -که در سال دو هزارو هفت نابود شد- نشان دهنده تمایل این کشور به اشاعه فن آوری های خطرناک است.
ایران برجام را گزینه ای برای حفظ قابلیت هسته ای اش می داند
وی درباره ایران نیز گفت: ایران احتمالا برنامه جامع اقدام مشترک را ابزاری برای برداشته شدن تحریم ها و در عین حال برای حفظ برخی از قابلیت های هسته ای اش و همچنین گزینه ای برای گسترش زیرساخت های هسته ای می داند. ما به ارزیابی این موضوع ادامه می دهیم که اهداف راهبردی گسترده ایران در پیشبرد امنیت، موقعیت و نفوذ منطقه ای اش این کشور را به سوی تلاش برای کسب توانمندی تولید انرژی و فن آوری هسته ای سوق داده است و همچنین موجب توانایی این کشور برای ساخت سلاح های هسته ای قابل نصب بر روی موشک شده است البته اگر تصمیم به چنین کاری بگیرد. تلاش ایران برای پیگیری این اهداف سطح پایبندی ایران را به مفاد برجام با گذشت زمان مشخص خواهد کرد.
ما نمی دانیم آیا ایران در نهایت تصمیم به ساخت تسلیحات هسته ای خواهد گرفت یا خیر.
ما همچنین به ارزیابی این موضوع ادامه می دهیم که ایران با موانع فنی قابل توجهی برای تولید یک سلاح هسته ای مواجه نخواهد بود و بدین ترتیب، اداره سیاسی ایران یک موضوع محوری در این زمینه محسوب می شود. اما
اجرای برنامه جامع اقدام مشترک از سوی ایران مدت زمان مورد نیاز ایران را برای تولید مواد شکاف پذیر برای تولید یک سلاح هسته ای از چند ماه به حدود یک سال افزایش داده است.
برنامه جامع اقدام مشترک همچنین شفافیت در زمینه فعالیت های هسته ای ایران را اساسا از طریق بهبود دسترسی آژانس بین المللی انرژی اتمی و مأموران تحقیق به تأسیسات هسته ای ایران بر اساس پروتکل الحاقی، افزایش داده است.
در نتیجه، جامعه بین المللی در موقعیتی قرار گرفته است تا سریعا بتواند تغییرات در تأسیسات اعلان شده ایران را -که برای کوتاه کردن مدت زمان مورد نیاز ایران برای تولید مواد شکافت پذیر لازم است- شناسایی کند. علاوه بر این، برجام ابزارهایی در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی به منظور انجام تحقیقات درباره هر گونه نقض احتمالی ممنوعیت ها در ارتباط با فعالیت های ابعاد احتمالا نظامی برنامه هسته ای ایران -که می توانند سبب توسعه یک سلاح هسته ای شوند- قرار می دهد .
تهران بزرگترین زرادخانه موشک های بالستیک را در خاورمیانه دارد
ما بر این باوریم که تهران موشک های بالستیک را به عنوان روش ترجیحی برای شلیک سلاح هسته ای -در صورتی که این سلاح را تولید کند- بکار خواهد برد.
موشک های بالسیتک ایران اساسا قابلیت حمل سلاح های کشتار جمعی را دارند و تهران بزرگترین زرادخانه موشک های بالستیک را در خاورمیانه دارد. پیشرفت ایران در زمینه تولید ماهواره برها و -همچنین تمایل این کشور برای بازدارندگی در مقابل آمریکا و متحدانش ابزار و انگیزه لازم را برای ایران به منظور تولید موشک های دوربرد موشک های بالستیک قاره پیما ایجاد کرده است.