نصب و راه اندازی 14 ایستگاه پایش کمی و کیفی خودکار روی نقاط آلوده ساز رودخانه های کارون و دز
14 ایستگاه پایش کمی و کیفی خودکار روی نقاط آلوده ساز رودخانه های کارون و دز، نصب و راه اندازی شد.
14 ایستگاه پایش کمی و کیفی خودکار روی نقاط آلوده ساز رودخانه های کارون و دز، نصب و راه اندازی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر ساخت و بهره برداری ایستگاه های سنجش سازمان آب و برق خوزستان گفت : این ایستگاه ها بر روی زهکش و رودخانه های فرعی به نام های پساب کارخانه نیشکرکارون، زهکش مزارع نیشکر کارون، زهکش یک و 2 مزارع میان آب شوشتر، زهکش خارور، زهکش مزارع و پساب کارخانه نیشکرامام خمینی نصب شده است.
ستار نوری راد افزود : با مشاهده اطلاعات ارسالی از این ایستگاه های برنامه ریزی منابع آب به سهولت انجام خواهد شد و در صورت تامین منابع مالی تمامی ایستگاه های سنجش در آینده ای نزدیک به تجهیزات نوین اندازه گیری با امکان ارسال اطلاعات به صورت خودکار مجهز می شوند.
وی اظهارداشت : با توجه به خشکسالی های چند ساله اخیر و اهمیت کیفیت رودخانه کارون، معاونت مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب به عنوان متولی شبکه پایش رودخانه های استان، ایجاد سیستم اندازه گیری خودکار روی این نقاط آلوده ساز و برخی نقاط حساس رودخانه های کارون و دز را در اولویت کاری خود قرار داده است.
مدیر ساخت و بهره برداری ایستگاه های سنجش سازمان آب و برق خوزستان همچنین از نصب این ایستگاه ها روی زهکش نیشکر دهخدا، زهکش ادغام طرح کوثر و نیشکر دهخدا، زهکش مزارع عقیلی، زهکش هایGE و GD، شور دشت بزرگ، رودخانه زهکش کهنک و رودخانه زهکش عجیروب خبر داد و ادامه داد : چهار ایستگاه دیگر بر روی رودخانه های کارون و دز شامل انتهای رودخانه شطیط، انتهای رودخانه گرگر، انتهای رودخانه دز و رودخانه دز در ناحیه بامدژ با سنجش پارامترهای کمی و کیفی نصب می شود.
یکی از منابع مهم آلوده ساز رودخانه های کارون و دز ورود پساب های کشاورزی و صنعتی می باشد و هرکدام با توجه به میزان دبی و کیفیت آنها تاثیر متفاوتی روی کمیت و کیفیت رودخانه های کارون و دز ایجاد می کند.
برخی از رودخانه های فصلی در طول مسیر با ورود زهکش های کشاورزی به نامهای رودخانه های فرعی زهکش نامگذاری شده اند و در زمان های سیلابی با توجه به آورد بالا تاثیر زیادی در برنامه ریزی منابع آب دارند.
سازمان آب و برق خوزستان به عنوان متولی آبهای سطحی و زیر زمینی عهده دار انجام مطالعات در برنامه ریزی منابع آبی ،احداث سدهای (مخزنی-انحرافی- تنظیمی)،شبکه های آبیاری وزهکشی،نیروگاههای برق آبی ،توسعه منابع آب وخاک و بهره برداری وحفاظت از این منابع می باشد.