در پی بازارهای جدیدی برای محصولات خود هستیم
وزیر نیرو گفت: در پانزدهمین نمایشگاه صنعت نفت به دنبال بازارهای جدیدی برای فروش محصولات خود هستیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، حمید چیت چیان پس از افتتاح نمایشگاه در جمع خبرنگاران گفت: صنعت برق در کشور ما از بلوغ خوبی برخوردار است و ما در این نمایشگاه به دنبال چند هدف از جمله پیدا کردن بازارهای جدید صادراتی هستیم.
وی افزود : محصولات صنعت برق که در داخل تولید می شود به بیش از 25 کشور دنیا عرضه و فروخته می شود که این محصولات اعم از تجهیزات نیروگاهی، انتقال برق و خطوط انتقال است.
وزیر نیرو هدف دیگر نمایشگاه را اطلاع را از ابتلا و انتقال فناوری جدید از طریق شرکت های خارجی دانست و گفت: نمایشگاه محل مناسبی برای همکاری شرکت های داخلی و خارجی است که به ارتقاء کیفیت محصولات داخلی و مراوده بیشتر با کشور های صاحب صنعت برق منجر می شود.
چیت چیان همچنین افزود: بسیاری از کسانی که نیازمند تجهیزات برق هستند اعم از کارخانه های فولاد، پتروشیمی و شیمیایی ؛ خیلی از محصولات داخلی اطلاع ندارند بنابراین تولید کنندگان پیمانکاران و مشاوران و شرکت های بازرگانی مختلف می توانند محصولات و تولیدات خود را در این نمایشگاه ارائه کنند تا شرکت های نیازمند از وجود این محصولات در داخل کشور مطلع شوند و در نهایت به عقد قرارداد با این شرکت ها منجر شود.
وزیر نیرو اضافه کرد: نمایشگاه برق هر سال از نظر تنوع و کیفیت محصولات و تعداد شرکت کننده های تولید کننده ایرانی و خارجی بهبود می یابد و فرصت جدیدی را پیش روی صنعت برق قرار می دهد.
وی درباره بدهی صنعت برق به تولید کنندگان، پیمانکاران و بانک ها نیز گفت: هر سال بخشی از بدهی ها پرداخت شده است و بدهی جدیدی به بدهی های قبلی اضافه می شود اما سال 93 در مقایسه با سال های قبل مبالغ بیشتری از بدهی ها پرداخت شد.
چیت چیان مشکل صنعت برق را عدم توازن و تعادل درآمد و هزینه های این صنعت برشمرد و گفت: در چارچوب قانون هدفمندی یارانه ها امیدواریم بتوانیم به تعادل صحیح در این صنعت برسیم.
وزیر نیرو در زمینه جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در صنعت برق افزود: کسانی که بخواهند در نیروگاه های بزرگ سرمایه گذاری کنند قرارداد خرید تضمینی برق به مدت 5 سال با این سرمایه گذاران (داخلی و خارجی) بسته می شود و پس از 5 سال نیز می توانند در بازار برق و در بورس انرژی برق تولیدی خود را به صورت رقابتی عرضه کنند.
وی درباره سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدید پذیر گفت : کسانی که در نیروگاه های بادی خورشیدی ، زمین گرمایی ، نیروگاه های کوچک آبی و زیست توده سرمایه گذاری و برق تولید کنند شبکه برق به مدت 20 سال برق این نیروگاه ها را به صورت تضمینی خریداری می کند.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه ایران در جهان یکی از مترقی ترین قوانین حمایت از کاربرد انرژی تجدید پذ یر را دارد ، افزود: این موضوع موجب شده است بسیاری از سرمایه گذاران داخلی و خارجی تمایل به سرمایه گذاری در این بخش را داشته باشند که در سال های آینده شاهد جهش خواهیم بود.
چیت چیان گفت : در 5 سال آینده قرار است 5 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و بادی داشته باشیم و در نهایت این ظرفیت را به 7500 مگاوات برسانیم.
وزیر نیرو تاکید کرد : نقطه اتکا ما در صنعت برق شرکت های داخلی است اما اگر با شرکت های خارجی ارتباط نداشته باشیم موجب پسرفت صنعت برق می شود و نمی توانیم در دنیا با آنها رقابت کنیم.