آمریکا خواهان فشار بیشتر چین بر کره شمالی است
مقامی آمریکایی گفت، چین برای وادار کردن کره شمالی به کنار گذاشتن برنامه های سلاح های هسته ای موقعیت یگانه ای دارد.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیمابه نقل از خبرگزاری رویترز از واشنگتن، یک مقام ارشد آمریکایی روز دوشنبه اعلام کرد، چین با قطعنامه جدید سازمان ملل در مورد کره شمالی که شامل تحریم های بیشتر است و از اقدامات پیشین فراتر می رود، موافقت کرده است اما واشنگتن از پکن می خواهد که بعد از آزمایش هسته ای و پرتاب موشک اخیر کره شمالی فشار بیشتری بر پیونگ یانگ وارد کند. در حالی که دیپلمات های سازمان ملل در تلاش اند پیش نویس قطعنامه جدید تحریم ها بر پیونگ یانگ را تدوین کنند.
این مقام آمریکایی افزود، چین به عنوان همسایه کره شمالی و متحدی برای وادار کردن این کشور به کنار گذاشتن برنامه های سلاح های هسته ای و موشک های بالستیک «موقعیت یگانه ای» دارد.
این مقام تصریح کرد: برای من روشن است که دوستان چینی ما اشاره کرده اند که پاسخ شورای امنیت سازمان ملل شامل تحریم هایی خواهد بود و بر لزوم فراتر رفتن از قطعنامه های پیشین تاکید خواهد کرد.
این مقام اذعان کرد: مسئله اساسی این است که این اقدامات مشخص که قرار است ما با هم اتخاذ کنیم دقیقا کدام ها خواهند بود و این محور اصلی تلاش های ما در حال حاضر است. ما روشن کرده ایم که چین می تواند کار بیشتری در این مورد انجام دهد و باید کار بیشتری در این مورد انجام دهد.
از زمان آزمایش هسته ای ششم ژانویه کره شمالی، چین و آمریکا به طور کامل در مورد این که واکنش به این اقدام پیونگ یانگ چقدر قاطع باشد، هم رای نیستند. واشنگتن اقدامات تنبیهی محکم را خواستار است و چین بر لزوم گفتگو تاکید می ورزد.