اذعان دیرهنگام
بی بی سی ، رسانه صهیونیست ها
بی بی سی ، اعتراف کرد که عملکرد این شبکه خبری، به نفع رژیم صهیونیستی و ضد فلسطینیان است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن، ائتلاف همدردی با فلسطین (Palestine Solidarity Campaign) در بیانیه ای اعلام کرد ده ها سال است که مردم فلسطین، از اشغال وحشیانه کشورشان به دست رژیم صهیونیستی رنج می برند اما بی بی سی کماکان تلاش می کند تا فلسطینیان را زورگو معرفی کند.
در این بیانیه آمده است هواداران فلسطین پارسال نیز با ارسال شکایات به سازمان بی بی سی، انتشار نامه های افشاگرانه و ملاقات با سیاستمداران، تلاش کردند تا حمایت بی بی سی از رژیم اسرائیل را برملا و این سازمان را برای چندمین بار، به اعتراف وادار سازند.
براساس این بیانیه، در ماه دسامبر(آذر 94)، در پی شکایات مردم و سازمان های ضد صهیونیستی، بی بی سی پذیرفت درباره شمار قربانیان حملات اخیر اسرائیل در کرانه باختری رود اردن، اطلاعات نادرست و گمراه کننده منتشر کرده است.
واکنش های مردمی
در ماه ژانویه نیز ایمیل های شکایت آمیز مردم موجب شد که بی بی سی بپذیرد مدیر تلویزیون این سازمان، نباید نامه حمایت از اسرائیل را در روزنامه های انگلیس امضا می کرد.
براساس این گزارش، این دو اعتراف اخیر بی بی سی که در حمایت از اسرائیل، در روزنامه گاردین منتشر شد بار دیگر حمایت بی بی سی را از نظام صهیونیستی نشان داد و علاوه بر آن، معلوم شد مخاطبان باید شکایت از بی بی سی را جدی بگیرند.
در ماه اکتبر( مهر 94)، در برنامه شبکه 4 رادیو بی بی سی، جان همفریز، مجری ارشد بی بی سی در ماه اکتبر و نیز کوین کونلی، خبرنگار خاورمیانه ای بی بی سی، به گونه ای با یکدیگر صحبت کردند که گویی همه جان باختگان در کرانه باختری در ماه اکتبر، اسرائیلی بوده اند در حالی که واقعیت این بود که اکثر کشته شدگان در آن منطقه، فلسطینی بودند.
در ماه دسامبر و در پی شکایات مردم و سازمان های هوادار فلسطین، مدیر شکایات سردبیری بی بی سی در پایگاه این سازمان نوشت که این گونه گزارش ها، با معیارهای سردبیری بی بی سی تطابق ندارد و نقض مقررات داخلی این سازمان است.
به گزارش ایندیپندنت در اوایل تابستان حدود پنج هزار نفر مقابل دفتر مرکزی بیبیسی تجمعی اعتراضآمیز برگزار کردند و خواستار پایان سوگیری گزارشهای این شبکه بهنفع اسرائیل شدند. این تظاهرات را گروههای مختلفی نظیر "کمپین همبستگی با فلسطین"، "جنگ را متوقف کنید"، "کمپین خلع سلاح هستهای" و برخی دیگر ترتیب داده بودند.
بیش از 50 هزار نفر دیگر هم طوماری اینترنتی را امضا و تصریح کردند که گزارش بیبیسی از بمباران هوایی غزه توسط اسرائیل "کاملاً پیشینه تاریخی این درگیری را نادیده گرفته" است.
بی بی سی، ناقض اصل بی طرفی
همچنین در پی تلاش مخالفان صهیونیسم در انگلیس به منظور تحریم فرهنگی اسرائیل، دنی کوهن (Danny Cohen)، مدیر وقت تلویزیون بی بی سی نیز در نامه ای، با این اقدام مخالفت کرده بود. در پی شکایات مردم، رونا فیرهد (Rona Fairhead)، رئیس هیات امنای بی بی سی پذیرفت که حمایت مدیر تلویزیون بی بی سی از اسرائیل، ناقض اصل بی طرفی این سازمان است.
ائتلاف همدردی با فلسطین از مردم خواسته است با رصد دقیق اخبار و گزارش های بی بی سی، موارد حمایت این سازمان از اسرائیل را بررسی کنند و سپس با ارسال نامه شکایت آمیز به پایگاه اینترنتی سازمان، پاسخ صریح بی بی سی را خواستار شوند.
براساس این گزارش اگر پاسخ بی بی سی قانع کننده نبود، باز هم باید شکایت کرد و علل قانع کننده نبودن پاسخ بی بی سی را گوشزد و پاسخ قانع کننده درخواست کرد. این ائتلاف در پایگاه اینترنتی خود، چگونگی شکایت از بی بی سی را آموزش داده و نمونه ای از نامه های شکایت آمیز را ارائه کرده است.
نیازهای متقابل یا یک طرفه ؟
هرچند ریچارد سمبروک ، مدیر کل خبر شبکه رادیو و تلویزیونی بی بی سی در پاسخ به برخی سیاست های رژیم صهیونیستی گفته است که «نیاز این رژیم به بی بی سی بسیار بیشتر از نیاز بی بی سی به این رژیم است !»
شنوندگان و بینندگان بیشماری شکایت میکنند که پوشش خبری این شبکه بهنفع اسرائیل سوگیری داشته است واین دو به نیازمندند.
درخرداد ماه امسال ،رؤسای بیبیسی اعلام کردند، حال که شکایتها از هر دو طرف مطرح میشود، پس لزوماً جانب توازن رعایت شده است، اما نبود توازن فقط یکی از اتهامات متعددی است که به این شبکه خبری وارد شده است. عدم شرح پیشینه تاریخی درگیریهای اخیر و در نتیجه توجیه غیر مستقیم اقدامات اسرائیل یکی دیگر از اتهامات مطرح شده علیه بیبیسی است.
چه عُذرخواهی کند,چه نکند.قرن ها جنایاتِ بریتانیای صغیررا فراموش کردید!!!؟.