رئیس سازمان نظام پرستاری خبر داد:
تدوین 50 برنامه جامع نظام پرستاری
علی محمد آدابی گفت: نظام پرستاری 50 برنامه جامع، راهبردی و تفصیلی را برای هیئت های نظام پرستاری تدوین کرده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی محمد آدابی در نشست خبری در آستانه روز پرستار افزود: مراسم روز پرستار 24 بهمن در مرکز همایش های برج میلاد برگزار می شود.
وی گفت: پرستاری جایگاه ویژه ای در نظام سلامت دارد و بدون آن نمیتوان سلامت جامعه را تضمین کرد.
آدابی افزود: پرستاران به مناسبت روز پرستار در پارک ها، خدمات آموزشی رایگان برای پیشگیری از بیماری های واگیر و غیرواگیر به شهروندان ارائه می کنند.
وی گفت: این آموزش ها با همکاری شهرداری و مراکز بهداشت و درمان استان ها برای 4 بیماری آنفلوآنزا، ایدز، هپاتیت و سل همچنین 4 بیماری غیر واگیر شامل فشار خون، دیابت، سرطان و پوکی استخوان ارائه می شود.
آدابی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه رویکرد وزارت بهداشت دردو سال گذشته با جامعه پرستاری نامناسب بوده است افزود: پرستاری در 2 سال اخیر بطور مکرر شاهد سیاستهای ناروا و پرستارستیز از سوی وزارتخانه بوده است.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت باید دست از سیاست های پرستارستیز بر دارد گفت: تلاش داریم تا از طریق سازمان نظام پرستاری تعاملاتی با وزارت بهداشت برقرار شود و امیدواریم با درک متقابل از حقوق یکدیگر بتوانیم بر مشکلات فائق شویم.
آدابی در پاسخ به پرسشی درباره انتخاب اعضای شورای عالی نظام پرستاری افزود: پرستاران در روند انتخاباتی 118 هیئت مدیره متشکل از بیش از هزار منتخب را انتخاب میکنند که پس از طی شدن مراحلی 25 نفر به عنوان شورای عالی نظام پرستاری انتخاب می شوند.
وی با بیان اینکه شورای عالی نظام پرستاری به عنوان عصاره و تجمع نخبگان و اندیشمندان پرستاری است، گفت: این شورا همچنین عالی ترین مرجع اظهارنظر کارشناسی درباره مسائل خرد و کلان پرستاری است و اگر فردی این روند را قبول ندارد خودش باید پاسخگو باشد.
آدابی درپاسخ به پرسشی افزود: طرح نظام تحول به تجمیع قدرت و ثروت منتهی شد و هرجا که قدرت و ثروت جمع شود، چیزی جز فساد ایجاد نخواهد شد.
وی گفت: براساس تحقیقی در 44 کشور جهان، فقط وزرای بهداشت سه کشور پزشک بوده اند و بقیه آنها روزنامه نگار، سیاستمدار، حقوقدان و مدیر عمومی بوده اند.
رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه چرا وزرای بهداشت کشورهای پیشرفته پزشک نیستند؟ گفت: وقتی محدودیت منابع داریم، اقتصاد ضرورت پیدا می کند.
آدابی افزود: زمانیکه مردم درتامین منابع بهداشت و درمان مشارکت دارند و بخشی از هزینه ها را بصورت مسقیم و یا غیر مستقیم از جیب پرداخت می کنند، پیشنهاد افزایش تعرفه های پزشکی ارائه شده است.