پخش زنده
امروز: -
نوشتار حاضر تلاشی است برای «گفتمانسازی جریان نفوذ» با تبیین ویژگیها و شاخصهای نفوذ که از طریق این ویژگیها و شاخصها بتوان نفوذ را معرفی و افشاء کرد.»
گفتمانسازی نفوذ:
یکی از مهمترین راهبردهای نظام سلطه برای پیگیری این منازعه در سالهای پس از پیروزی انقلاب، استفاده از حربه «نفوذ» بوده است که در زمانهایی برجستگی بیشتری داشته است. در جریان مذاکرات هستهای در دولت یازدهم و به خصوص بعد از برجام، مقام معظم رهبری(مدظله العالی) دربارة خطر نفوذ دشمن هشدارهای متعددی دادهاند. ایشان در دیدار اعضای مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام و اتحادیة رادیو و تلویزیونهای اسلامی در تاریخ 26/ 5/ 1394 با هشدار نسبت به طرح نفوذ آمریکاییها فرمودند:
« نقشة دوم دشمن، نفوذ است، میخواهند در کشورهای اسلامی و در کشورهای این منطقه، یک نفوذی بهوجود بیاورند که تا دهها سال ادامه داشته باشد. امروز آمریکا آبروی گذشته را در این منطقه ندارد، میخواهند این را بازسازی کنند. در کشور ما هم قصدشان همین است، در ایران هم نیتشان این است.....ما این راه را بستیم و این راه را بهطور قاطع خواهیم بست، نه نفوذ اقتصادی آمریکاییها را در کشورمان اجازه خواهیم داد. نه نفوذ سیاسی آنها را، نه حضور سیاسی آنها را، نه نفوذ فرهنگی آنها را، با همة توان- که این توان هم بحمدالله امروز توان زیادی است- مقابله خواهیم کرد، اجازه نخواهیم داد.»
بر این اساس به نظر میرسد که خطر نفوذ در حال حاضر از هر زمان دیگری بیشتر است. از اینرو شناخت نفوذ، ابعاد و ویژگیهای آن و نحوة مقابله در برابر آن موضوعات مهمی است که باید به آنها پرداخته شود. به صورت کلانتر میتوان گفت که یکی از مهمترین کارهایی که لازم است در مقابله با «نفوذ» و رسواسازی و افشای آن انجام داد «گفتمان سازی جریان نفوذ» است که با انجام آن ماهیت نفوذ برای همگان آشکار میشود و این مهم به خنثیسازی و به حاشیه راندن آن کمک میکند. نوشتار حاضر تلاشی است برای «گفتمانسازی جریان نفوذ» با تبیین ویژگیها و شاخصهای نفوذ که از طریق این ویژگیها و شاخصها بتوان نفوذ را معرفی و افشاء کرد.»
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
[1] ـ مجموعه حاضر ، گزیده ای از پژوهشی با عنوان : «شناخت نفوذ ، شاخص ها و بروندادهای آن» است که در موسسه پژوهش و تبیین گفتمان انقلاب اسلامی تدوین شده است.
پژوهش خبری// رحیم خجسته