کارگردان فیلم سینمایی «بارکد»:
سینمای من به درد جشنواره نمیخورد
مصطفی کیایی گفت: سینمای من، سینمای جشنواره ای نیست و جشنواره فیلم فجر ویترینی برای کارهای من برای موفقیت در اکران عمومی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، نشست رسانه ای فیلم سینمایی «بارکد» با حضور عواملش در برج میلاد برگزار شد.
مصطفی کیایی کارگردان این فیلم در این نشست گفت: این فیلم برای خود من به نوعی ریسک و شیطنت بود، ما کاری کرده بودیم که سلیقه یک سری از مخاطبان خاص را به دنبال داشت و کاری متفاوت بود، این مدل دیوانه بازی ها که در فیلم دیدیم، به عمد صورت گرفت و می خواستیم بگوییم که افرادی با این شخصیت هر چه هم تلاش کنند نمی توانند جلوی قدرت افراد صاحب قدرت بایستند.
وی افزود: سینمای من سینمای جشنواره ای نیست، در ایران معمولاً وقتی فیلمی در جشنواره شرکت نمی کند اکرانش به تعویق می افتد و جشنواره برای فیلم من شبیه ویترینی است که فیلمم در اکران عمومی موفق شود.
کیایی ادامه داد: در ابتدا برای خودم این سؤال پیش می آید که چرا فردی که کارگردان یک کار است تهیه آن را نیز بر عهده می گیرد، اما بعدها فهمیدم که ما یک تهیه کننده شش دانگ در سینما نداریم و وقتی هم که دیدم برای اکران بعضی از فیلم هایم اتفاقاتی می افتد که بعداً شرمنده بازیگرانم می شوم تصمیم گرفتم تهیه کنندگی این کار را نیز به عهده بگیرم.
وی افزود: اگر پارازیت هم ساخته می شد باز هم خودم تهیه کننده اش بودم.
کیایی: دوست دارم مردم از سینمای من لذت ببرند
کارگردان فیلم سینمایی «بارکد» گفت: من نه فیلمساز فیلسوفی هستم و نه به دنبال پیام ها و حرف های عجیب، غریب می گردم، من برای سرگرمی فیلم می سازم و دوست دارم در وهله اول فیلم هایم مردم را راضی کند و ترجیح می دهم که افراد انتظارات عجیب و غریبی از فیلم من نداشته باشند، دوست دارم مردم از سینمای من لذت ببرند نه اینکه پیام عجیب و غریبی را دریافت کنند.
محسن کیایی بازیگر این فیلم نیز گفت: مصطفی مرا انتخاب می کند تا توازن در کارش ایجاد شود، من معمولاً در خدمت کارگردان فیلم هستم و بلد نیستم بیشتر از این بازی کنم و اگر به دلخواه خودم بازی کنم نقش هایم شبیه به هم می شود؛ اما کارگردان از من نقش های متفاوت تری می خواهد.
پژمان بازغی بازیگر دیگر این فیلم هم گفت: من نقش دو بازی می کنم اما درجه 2 نه، وقتی محسن کیایی فیلمنامه این کار را به من پیشنهاد داد آن را کاملاً خواندم و غرق در آن شدم و تصمیم گرفتم نقش ساسان را بازی کنم اما بعد از مدتی محسن به من زنگ زد و گفت آن نقش را کس دیگری بازی می کند و من بابت این موضوع بسیار ناراحت شدم و چیزی نگذشت که دوباره به من زنگ زدند و گفتند که آن شخص به دلیل تداخل کاری نمی تواند در فیلم بازی کند و خودت ایفای این نقش را به عهده بگیر.
بهرام رادان بازیگر این کار نیز گفت: من همیشه ترجیح می دهم به جای تمرکز بر روی کمیت به کیفیت یک کار توجه کنم، همیشه کار کردن با یک کارگردان در وهله اول سخت است اما در دفعات بعد بهتر و آسانتر می شود.
وی افزود: در ابتدا قرار بود در «خط ویژه» ایفای نقش کنم که به دلیل تداخل کاری، این اتفاق نیفتاد بعد وارد بازی در «عصر یخبندان» شدم و بازی در «بارکد» را پذیرفتم و در این کار خودم را به دست کارگردان سپردم.
رادان ادامه داد: تفاوت بین شخصیت خودم و نقش، این کاراکتر را جذاب می کرد، در ابتدا شخصیت من در این فیلم یک نقش یک خطی به حساب میآمد اما در ادامه داستان با دیدن دوست قدیمی ام، ابعاد دیگری از شخصیت او مشخص شد و به نظر من، این رنگارنگ بودن کاراکترها جلوه زیبایی به فیلم داد.
مینا جعفری جوزانی تدوینگر این کار نیز گفت: به دلیل اینکه این فیلم حول محور دو آدم دیوانه می چرخید باید تدوین به گونه ای بود که نه مخاطب دل زده شود و نه اعصابش خرد شود و سعی کردیم این روند عقب و جلو بودن را در کارمان رعایت کنیم.
جعفری مدیر فیلمبرداری این کار نیز گفت: این سومین همکاری من و مصطفی کیایی به حساب می آید، شاید سینمای او را دوست نداشته باشم اما شخصیتش و مثبت اندیشی اش را بسیار می پسندم و همین مثبت اندیشی هم سبب می شود یک تیم حرفه ای در کنار او قرار گیرد و تا مدت زیادی با او کار کند.