تفاهم نامه همکاری وزنه برداری با تربیت بدنی وزارت علوم؛
پورکیانی: وزنه برداری به صورت آموزشی و پژوهشی توسعه می یابد
رئیس اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم گفت: در تلاش برای توسعه رشته وزنه برداری در مباحث آموزشی و پژوهشی هستیم.
محمد پورکیانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: برای توسعه دانشگاهی وزنه برداری تفاهم نامه ای بین فدراسیون و تربیت بدنی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری منعقد شد تا این رشته در مباحث آموزشی و پژوهشی توسعه یابد و زمینه حضور بیشتر آن در دانشگاه فراهم شود. او گفت: رشته وزنه برداری یکی از رشته های قدیمی و با اهمیت در تاریخ ورزش کشور است و نخستین مدال المپیک در این رشته کسب شده است. در عین حال تنوع و علاقمندی دانشجویان به رشته های مختلف از جمله وزنه برداری هم بسیار زیاد است.
پورکیانی افزود: وزنه برداری رشته ای است که علاقمندان بسیاری دارد و به همین علت همیشه در المپیادهای دانشجویی و مسابقات ورزشی دانشجویان جهان (یونیورساد) حضور داشته است ولی رفته رفته به دلیل توجه نشدن به آن در دانشگاه کمرنگ شد.
او با بیان اینکه باید به این موضوع نگاه بلند مدتی داشته باشیم گفت: می توانیم با شناسایی نفرات برتر در مسابقات داخلی زمینه حضور آنها را در مسابقات بین المللی فراهم و به توسعه بیشتر این رشته کمک کنیم. مرادی رئیس فدراسیون وزنه برداری به لحاظ علمی و اجرایی سابقه بسیاری در این رشته دارد و ما می توانیم با این تفاهم نامه زمینه رشد و توسعه رشته وزنه برداری در مباحث آموزشی و پژوهشی را فراهم کنیم.
پورکیانی درباره حضور وزنه برداری به عنوان یک رشته دانشگاهی در دانشگاه های جامع علمی کاربردی افزود: در برخی از کشورها مثل روسیه دکترای رشته کشتی در دانشگاه ها تدریس می شود و یا در کشورهای بلوک شرق رشته فوتبال تا مقاطع بالای دانشگاهی در کنار دیگر رشته ها به دانشجویان آموزش داده می شود.
او گفت: چند سال پیش در دانشگاه تهران در مقطع مربیگری رشته های شنا، ژیمناستیک و دوومیدانی تدریس می شد بنابراین تدریس وزنه برداری در دانشگاه های جامع علمی کاربردی اتفاق غریبی نیست و می توان با تعیین سرفصل های دروس و اساتیدی که باید روی آن کار کنند بخوبی بستر تدریس آن را به عنوان یک رشته دانشگاهی فراهم کرد.
رئیس اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم افزود: نگاه جدید اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم نگاهی کاربردی است. اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم با هماهنگی فدراسیون های ورزشی اقدام تازه ای را آغاز کرده است که قابل اهمیت است. بی شک اگر با هم افزایی بین بخش ها و سازمان های ورزشی پیش رویم به رشد و توسعه دست خواهیم یافت و اگر بصورت جزیره ای عمل کنیم و کاری به ظرفیت ها نداشته باشیم فقط هزینه کرده ایم و به نتیجه نخواهیم رسید.