استقبال از آوارگان به سبک پگیدا
استقبال سرد اروپایی ها از فراخوانی پگیدا
دعوت گروه اسلام ستیز پگیدا برای برگزاری تظاهرات، با شکست مواجه شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون فرانس 24 ، اروپایی ها و حتی احزاب راستگرای افراطی در کشورهای مختلف اروپایی از درخواست های اسلام ستیزان جنبش آلمانی پگیدا استقبال نمی کنند.
جنبش بیگانه ستیز و اسلام ستیز پگیدا اروپایی ها را به برگزاری تظاهرات دعوت کرد.
عده ای نیز در آلمان محل تولد این جنبش، استونی، هلند و لهستان تظاهرات کردند.
برگزاری این تظاهرات در بندر کاله در شمال فرانسه ممنوع اعلام شده است.
جیمز ساندره کارشناس مسایل سیاسی در پاسخ به سوال فرانس 24 مبنی براین که آیا این دعوت برای پگیدا اقدامی موفقیت آمیز بود؟ گفت: پگیدا روز موفقی نداشت چرا که دعوت این جنبش برای برگزاری تظاهرات در چهارده کشور اروپایی، شرکت عده زیادی از مردم را به دنبال نداشته است.
این در حالی است که پگیدا قصد داشت با تکیه بر حضور گسترده مردم در تظاهرات، به سیاستمداران کشورها بگوید اروپایی ها با هجوم گسترده آوارگان به کشورهای اروپایی مخالفند. وی افزود: سران این جنبش، بیست و سوم ژانویه در شهری در نزدیکی پراگ در جمهوری چک گرد هم آمدند و به برگزاری این تظاهرات تصمیم گرفتند. اما بر خلاف انتظار و امیدواری های این جنبش، اروپایی ها برای شرکت در تظاهرات بسیج نشدند.
مجری فرانس 24 پرسید: با نگاهی به کشورهایی که قرار بود تظاهرات در آنها برگزار شود، نام برخی کشورها از جمله لهستان، هلند و استونی غافلگیر کننده است. آیا این جنبش قرار است به جنبشی اروپایی تبدیل شود یا این که همچنان یک جنبش آلمانی باقی خواهد ماند؟ ساندره پاسخ داد: این تشکل تمایل زیادی به اروپایی شدن دارد. سران پگیدا در بیانیه پایانی گردهمایی که در بیست و سوم ماه ژانویه برگزار شد، به نام مارین لو پن به عنوان رئیس جمهوری آینده فرانسه اشاره کردند. از نگاه پگیدا مارین لوپن شخصیت بسیار مهمی است. اما با این وجود جبهه ملی فرانسه فاصله خود را با پگیدا حفظ می کند. جبهه ملی در پایگاه اینترنتی خود به نام پگیدا اشاره ای نمی کند. پگیدای انگلیس نیز توسط تونی رابینسون بنیان گذاشته شده است. وی بنیانگذار لیگ دفاع انگلیس است. این تشکل انگلیسی سال ها پیش از پگیدا فعال بوده است. برخی احزاب راستگرای افراطی ملحق شدن به پگیدا را برای اعضای خود ممنوع اعلام کرده اند و اعضای خاطی در صورت عضویت در پگیدا اخراج خواهند شد. وی در ادامه افزود: احزاب راستگرای افراطی سنتی از پگیدا فاصله می گیرند. همین مساله موجب می شود که پگیدا نتواند با تکیه بر گروهک های راست گرای افراطی در کشورهای مختلف اروپایی، فعالیت های خود را از یک تشکل آلمانی به یک تشکل اروپایی تبدیل کند. این گروهک ها نیز چون نمی توانند در انتخابات و از طریق صندوق های رای خود را وارد عرصه های سیاسی کنند، ترجیح می دهند با پگیدا همراه شوند و در خیابان ها تظاهرات کنند.
طرفداران حقوق آوارگان برای حمایت از آوارگان نیز وارد عمل شدند و در برابر اسلام ستیزان پگیدا تظاهرات کردند.
براساس گزارش شبکه پنج تلویزیون فرانسه، آلمان در سال 2015، پذیرای بیش از یک میلیون و یکصد هزار آواره بود. اما بی اعتمادی به سیاست های مهاجرتی آنگلا مرکل در این کشور رو به افزایش است. جنبش راستگرای افراطی پگیدا از اروپایی های میهن پرست در چندین کشور اروپایی از جمله لهستان و جمهوری چک و همچنین آلمان خواست علیه اسلامی شدن غرب تظاهرات کنند.
بر اساس این گزارش: شمار تظاهرکنندگان طبق پیش بینی های قبلی نبود و عده کمی به این دعوت پاسخ مثبت دادند. مخالفان پگیدا نیز برای اعلام همبستگی با آوارگان در همین روز تظاهرات کردند.