چین، کاهش رشد اقتصادی
کاهش رشد اقتصادی چین نگرانی ها را درباره آینده اقتصادی این کشور تشدید کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، در پی کاهش رشد اقتصادی چین و کُندشدن روند این رشد، هر روز شمار بیشتری از کارگران چینی در مناطق مختلف این کشور با تجمع در خیابان ها، دریافت حقوق معوق خود را درخواست می کنند. این مساله نشان می دهد کاهش رشد اقتصادی چین می تواند ثبات اجتماعی این کشور را با خطراتی مواجه کند.
وخامت مالی کارگران
بر اساس این گزارش، برخی از کارگران در بخش های مختلف در چین چندین ماه است که حقوق دریافت نکرده اند و کاهش رشد اقتصادی این کشور باعث شده است تا بسیاری از طرح های این کشور به علت تامین نشدن منابع مالی متوقف شوند و صدها کارگر شاغل در این طرح ها حقوق و دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند.
بر اساس این گزارش، بسیاری از پیمانکاران هم به علت آن که موفق نشده اند منابع مالی مورد نیاز را برای طرح و پروژه های شان دریافت کنند ناچار شده اند پروژه ها و کارگران را رها کنند و درخواست های مکرر کارگران از مسئولان دولتی چین برای پیگیری این مساله نتیجه نداشته است.
افزایش اعتراضات کارگری
تاکنون شماری از کارگران در مناطق مختلف چین که به دریافت نکردن حقوق خود اعتراض کرده اند بازداشت و زندانی شده اند.
کاهش رشد اقتصادی چین بیشترین تاثیرات منفی را بر بخش ساختمان سازی چین برجای گذاشته است.
در سه ماهه پایانی سال گذشته در مناطق مختلف چین، کارگرانی که حقوق و دستمزد دریافت نکرده اند تظاهرات و تجمعات زیادی را برگزار کردند.
با توجه به تداوم بحران در اقتصاد چین انتظار می رود تظاهرات اعتراض آمیز بیشتری در سال جدید در این کشور برگزار شود.
یک پیش بینی خوشبینانه !!
چین پیش بینی کرده است میزان رشد اقتصادی این کشور در سال 2016 حدود شش درصد باشد اما برخی کارشناسان این پیش بینی را خوشبینانه می دانند.
براساس گزارش خبرگزاری بلومبرگ، اقتصاد چین در سه ماهه نخست امسال از نظر مالی و اقتصادی تحت فشارهای فزاینده ای خواهد بود.
گروهی از کارشناسان اقتصادی و مالی که خبرگزاری فرانسه نظر آنها را درباره میزان رشد اقتصادی چین جویا شده است می گویند میزان افزایش تولید ناخالص داخلی اقتصاد دوم جهان در خوشبینانه ترین حالت حدود شش درصد در سال 2016 فراتر نخواهد رفت.
بر اساس با توجه به بادهای مخالفی که به سوی اقتصاد چین می وزد و با توجه به روشن نبودن سیاست های اقتصادی چین و مشخص نبودن اینکه دولت این کشور برای تحرک بخشی به اقتصاد خود چه اقداماتی می خواهد انجام دهد پیش بینی ما این است که میزان تولید ناخالص داخلی چین امسال کمتراز پنج درصد برسد.
امیدواری اندک چین به غرب آسیا
شرکت رسانه ای سی پی آی فایننشال در گزارشی نوشت چین روابط اقتصادی خود را با منطقه غرب آسیا گسترش داده است.
در این گزارش آمده است: شی جین پینگ رئیس جمهور چین اخیرا در زمانی حیاتی و مهم به منطقه خاورمیانه سفر کرد.
عامل اصلی در سفر پنج روزه او به خاورمیانه جلب حمایت از طرح «یک کمربند، یک جاده» بود، ایده ای که هدف از اجرای آن افزایش تعامل بین آسیا، خاورمیانه، اروپا و آفریقا از طریق ایجاد زیرساخت های گسترده، تجارت آزاد و همچنین مبادلات فرهنگی است.
هر سه کشور مصر، عربستان سعودی و ایران برای همکاری توافق نامه هایی را امضا کرده و از سرمایه گذاری های چین در این باره خبر داده اند.
در حالی که نیمی از واردات نفت خام چین از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس تأمین می شود، آشوب ها در این منطقه سبب بروز مشکلاتی برای چین در حال حاضر شده است.
کاهش تولید فولاد
به گزارش رویترز از پکن، کابینه چین اعلام کرد این کشور ظرفیت تولید فولاد خام را ظرف پنج سال آینده بین 100 تا 150 میلیون تن کاهش خواهد داد تا به این ترتیب از مازاد عرضه فولاد به بازار که موجب شده است قیمت آن به پایینترین سطح در چند سال اخیر کاهش یابد، بکاهد.
کاهش قیمت جهانی فولاد موجب بدهی سنگین شرکت های تولید فولاد در چین شده است.
کابینه چین افزود: اجرای هر گونه پروژه جدید تولید فولاد در چین را ممنوع و تلاش خواهد کرد کارخانه هایی را که تولید فولاد را متوقف کرده اند ولی رسما تعطیل نشده اند، برچیند.
اتحادیه آهن و فولاد چین اعلام کرد مجموع ظرفیت تولید سالیانه فولاد خام در چین اکنون به یک میلیارد و 200 میلیون تن می رسد. کل تولید فولاد چین در سال گذشته به 803 میلیون و 800 هزار تن رسید که 2.3 درصد نسبت به سال پیش از آن کاهش نشان می دهد.
این نخستین کاهش سالانه تولید فولاد چین از سال 1981 تاکنون محسوب می شود.