لزوم حمایت جدی از داوران فوتبال + فیلم
محمد فنایی: همه مشکلات داوری در ایران مربوط به ضعف سیستم مدیریت است
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، محمد فنایی پیشکسوت داوری کشورمان در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما بیان کرد: سیستم از داوران ما حمایت لازم را به عمل نمی آورد، در نتیجه این داور است که در طول بازی به دنبال حفظ حیثیت و آبرویش است.
رضا غیاثی رئیس پیشین کمیته داوران فدراسیون فوتبال هم در ادامه برنامه از اهمیت جایگاه داوری در فوتبال اینگونه گفت: داوری و فوتبال مکمل یکدیگر است یعنی فوتبال با داوری معنا و مفهوم پیدا می کند و بدون آن هیچ معنایی ندارد، یک داور خوب در درجه اول باید از سلامتی جسم برخوردار باشد که این موضوع در امر داوری بسیار مهم و ارزشمند است.
وی تصریح کرد: در مجموع لیگ برتر را می توان با 20 داور اداره کرد این درحالیست که ما در لیگ برتر تنها 60 داور وسط داریم که تعدادشان زیاد است که این امر آثار مخربی را روی داوری گذاشته است.
غیاثی در ادامه افزود: چنانچه ما تنها 20 داور داشته باشیم داوران ما هر یک هفته درمیان وارد مستطیل سبز می شوند و در جریان کامل بازی ها هستند و درآمد مطلوبی هم خواهند داشت.
غیاثی با بیان اینکه حقوق داوران به قدری کم است که داوران چاره ای بجز چند شغله بودن، ندارند خاطرنشان کرد: هم اکنون داوران ما در بهترین شرایط هر 5 تا 6 هفته یکبار وارد مستطیل سبز می شوند و به همین اندازه درآمدشان هم کم و ناچیز است بطوری که یک داور در رویایی ترین حالت سالی 4 تا 5 میلیون تومان درآمد دارد که این رقم ناچیزی است.
محمد فنایی پیشکسوت داوری دیگر مهمان برنامه با تاکید بر حفظ جایگاه داوری در کشور خاطرنشان کرد: ما باید جایگاه داوری را حفظ کنیم.
وی در ادامه افزود: داوران ما بعد از هر بازی با انواع توهینها، فحاشی ها و انتقادات شدید رسانه ای روبرو می شوند و جالب آنکه از هیچ جایی هم حمایت نمی شوند که دلیل آن نبود جایگاه روشن داوری در کشور است.
وی بیان کرد: در دنیا تعریف مشخصی برای داوران وجود دارد که نشان دهنده جایگاه والای داوران در فوتبال است، اما در کشور ما داوران، آماتور هستند و دستمزد کافی دریافت نمی کنند و همین امر بر کیفیت داوران ما تاثیرگذاشته است.
فنایی افزود: به دلیل اینکه داوران ما چندشغله هستند، در نتیجه فرصت کافی برای تمرین و مطالعه ندارند.
وی گفت: تعداد زیاد داوران فوتبال کشورمان، سبب شده است که حضور آنها در مستطیل سبز بسیار کمتر از عرف استانداردهای بین المللی باشد.
فنایی در ادامه افزود: بر این اساس به نظر می رسد که عنوان داوری برای داوران ما در شرایط فعلی بیشتر جنبه تزئینی دارد تا یک حرفه جدی و رسمی چرا که هیچ یک از آنان از طریق حقوق داوری ارتزاق نمی کنند و هیچ سازمان و نهادی هم از ایشان حمایت نمی کند.