به زودی منتشر می شود :
راهنمای درست نویسی در خبر رسانه ملی
عنوان مجموعه ای است که در آن راهکارهایی برای کاربرد زبان فارسی معیار و درست نویسی متناسب با آسیب های زبانی در خبر تنظیم و ارائه شده است.
پژوهش خبری: راهنمای درست نویسی در خبر رسانه ملی" عنوان مجموعه ای است که در آن راهکارهایی برای کاربرد زبان فارسی معیار و درست نویسی متناسب با آسیب های زبانی در خبر تنظیم و ارائه شده است. این مجموعه به زودی به همت معاونت خبر منتشر می شود.
نخستین ابزار رسانه ها برای انتقال پیام و محتوای آن، زبان است. رسالت اصلی و کارکرد مهم زبان انتقال پیام است و از این نظر زبان و رسانه، کارکرد، هدف و نقش یکسانی دارند.زبان معیار، گونه ای معتبر از زبان است که در حکم زبان رسمی در آموزش،رسانه های گروهی، نوشتار و ...، استفاده می شود.
برای زبان معیار گونه هایی شمرده اند از جمله نوشتاری، گفتاری و رسانه. زبان خبر پخته ترین زیرگونه زبان معیار رسانه محسوب می شود. بنابراین، زبان خبر در رسانه ملی باید به گونه ای باشد که ضمن اینکه صحیح ترین شکل گفتار و نوشتار زبان فارسی را از نظر دستوری، واژگانی و ساختار و لهجه ارائه می دهد، در برقراری ارتباط با مخاطب و انتقال پیام نیز موفق باشد.
"راهنمای درست نویسی در خبر رسانه ملی" را آذر شاهی در پنج بخش مبانی درست نویسی،کلمات پرکاربرد در خبر، اعلام و ضبط اسامی خاص، علائم اختصاری و سرواژه ها و راهنمای تلفظ گردآوری کرده است که بخش اول آن با عنوان "مبانی درست نویسی" به همت اداره پژوهش های خبری در دست چاپ است. بخش های بعدی نیز به تدریج ارائه خواهد شد.
در بخش اول مجموعه "راهنمای درست نویسی در خبر رسانه ملی" سرفصل های متعدد گنجانده شده از جمله: زبان فارسی معیار و گونه های مختلف آن، ساختار جمله در زبان فارسی،جمع درست و نادرست در زبان فارسی،تعابیر نادرست، تعابیر نامناسب، تعابیر کلیش های، فعل های نادرست، فعل های کلیشه ای، حروف اضافه مناسب و نامناسب، حروف کلیشه ای،زیرنویس در خبر، شیوه صحیح نوشتن عدد در خبر و ...،
پژوهش خبری//