ایران چهارمین کشور در برابر خطرپذیری مخاطرات طبیعی
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت : ایران چهارمین کشور از نظر خطرپذیری در برابر مخاطرات طبیعی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی محمد شکرچیزاده امروز چهارشنبه در کارگروه تخصصی حمل و نقل، شریانهای حیاتی، بلایای طبیعی و طوفان ؛ نسبت به قرار گرفتن خطوط ریلی مشهد- سرخس و مشهد نیشابور در مناطق فرونشست هشدار داد و گفت: باید مناطق فرونشست و ترَکها را تقویت کنیم و میزان تردد قطار در این مسیرها را کاهش دهیم.
وی افزود : کارگروه زلزله و زمین لرزش از کارگروههایی است که در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار میشود و در آنجا به طور مشخص مقوله زلزله و زمین لرزش مورد بررسی قرار میگیرد.
وی افزود: با توجه به زلزلههای سال گذشته در حومه شهر تهران در این کارگروه بر موضوع زلزله در تهران متمرکز شدیم و در این زمینه 3 کارگروه با محورهای گسلهای تهران، سیستم گازرسانی و نوسازی مدارس برگزار شد تا زلزله تهران به طور مشخص نیز آسیب شناسی شود. علاوه بر این سامانههای هشدار سریع نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
کشتهشدن 850 هزار نفر در تهران در صورت وقوع زلزله بیش از 7 ریشتر
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته اگر در تهران زلزلهای به بزرگی بیش از 7 ریشتر رخ دهد حدود 850 هزار نفر در 4 منطقه تهران جان خود را از دست خواهند داد.
وی با اشاره به اینکه ایران چهارمین کشور از نظر خطرپذیری در برابر مخاطرات طبیعی است ادامه داد: در همین زمینه پیشنهادی در شورای معاونان از طرف مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مبنی بر انجام اقدامات خاص در حوزه زیرساختها و مجموعه سرمایه گذاری در بخش های مختلف زیرساختی، با هدف مکانیابی مناسب برای اجرای پروژههای زیرساختی ارائه شد.
شکرچی زاده افزود: در مجموعه وزارت راه و شهرسازی سرمایههایی داریم که راهها، فرودگاهها و شبکه ریلی بخشی از این سرمایهها هستند لذا پیشنهاد ما در شورای معاونان این بود تا در قالب کمیته کاهش ریسک و خطرپذیری برنامه مدونی برای مجموعه وزارت راه و شهرسازی پیش بینی کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه سیل و فرونشست دو خطر طبیعی هستند که در وزارت راه و شهرسازی باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرند گفت: در مقوله سیل نیز بسیار آسیب میبینیم و کمتر سیلی است که به زیرساختها، پلها، راهها و شبکه ریلی کشور آسیب نزند.
25 تا 30 درصد سرزمین ایران در حال فرونشست
وی درباره پدیده فرونشست نیز گفت: عمدتا به دلیل برداشت از آبهای زیرزمینی حدود 245 تا 30 درصد سرزمین ما درحال فرونشست است و در چند ماه گذشته حداقل 4 مورد از جمله در دشت تهران به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گزارش شده است.
* فرونشست روزانه یکمیلیمتر از دشت تهران
شکرچی زاده با بیان اینکه دشت تهران رکورد دار فرونشست در دنیاست ، گفت: در این دشت روزانه یک میلی متر فرونشست داریم که میتواند به جادهها و خطوط ریلی ما آسیب وارد کند. بنابراین باید مناطق فرونشست و ترَکها را تقویت کنیم. ضمن اینکه میزان تردد قطار در این مسیرها را کاهش دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید براینکه در دو یا سه مورد خطوط ریلی ما در مناطق در حال فرونشست واقع شده است ، گفت: طبق گزارشهای دریافت شده خطوط ریلی مشهد-سرخس، مشهد-نیشابور و مناطقی از استان فارس در محل فرونشست قرار دارد.
وی افزود: درخواست ما از کارگروه تخصصی حمل و نقل، شریانهای حیاتی، بلایای طبیعی و طوفان این است که عنایت خاص به شبکه حمل و نقل و زیرساختها داشته باشد و در مناطقی که در حوزه وزارت راه و شهرسازی میتواند متاثر از بلایای طبیعی باشد، تمرکز جدی صورت گیرد.
شکرچی زاده تاکید کرد: در طراحی های جدید زیرساختها، بزرگراهها و خطوط ریلی ابتدا مخاطرات طبیعی را مورد توجه قرار دهیم و برای زیرساخت های موجود که بلایای طبیعی می تواند آنها را تهدید کند راهکارهای جدید بیاندیشیم.