مداخله نظامی در لیبی برای مبارزه با داعش نزدیک است
بحران لیبی موضوع اختلاف آمریکا و فرانسه شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون اسکای نیوز عربی، نشانه هایی از اختلاف نظر میان آمریکا و فرانسه در خصوص مداخله نظامی در لیبی بروز کرده است.
لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه در نشست کشورهای عضو ائتلاف بین المللی جنگ با گروه (تروریست های تکفیری صهیونیستی) داعش در رم هر گونه مداخله نظامی را در لیبی بعید دانست. اما در مقابل جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا از احتمال حمله نظامی به لیبی خبر داد.
واقعیت این است که ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی کمتر از یک سال پیش از خطر حضور و گسترش نفوذ گروه (تروریست های تکفیری صهیونیستی) داعش در آن طرف دریای مدیترانه با خبر شدند. چند سالی است که بحران لیبی به کشورهای دیگر چندان آسیب جدی وارد نکرده است، اما با گسترش نفوذ (تروریست های تکفیری صهیونیستی) داعش در عراق و سوریه و تاسیس امارت سرت در لیبی اوضاع دگرگون شده است.
ایتالیا به عنوان کشوری که از نظر تاریخ و جغرافیا به لیبی نزدیک است از نخستین کشورهایی بود که خطر گروه (تروریست های تکفیری صهیونیستی) داعش را احساس کرد. این مسائل موجب شد ایتالیا به اقدام نظامی تشویق شود اما بی میلی دیگر شرکای اروپایی عملی شدن اقدام نظامی را ناکام گذاشت.
اما همچنان افزایش نفوذ گروه (تروریست های تکفیری صهیونیستی) داعش در مناطق مختلف کشور لیبی با نگاه ویژه به ثروت نفتی این کشور ادامه یافت.
از سوی دیگر تلاش ها برای حل بحران لیبی از طریق گفتگوهای سیاسی در شهر صخیرات مغرب پیش رفت. گروه های سیاسی لیبی در نهایت زیر نظر سازمان ملل متحد به توافق رسیدند، اما تاکنون این توافق اجرا نشده و در عوض تهدیدهای گروه (تروریست های تکفیری صهیونیستی) داعش بیشتر شده است.
نشست کشورهای ائتلاف بین المللی مبارزه با گروه (تروریست های تکفیری صهیونیستی) داعش در رم راه های گسترش حضور این گروه به ویژه در لیبی را بررسی کرد. جان کری در پایان این نشست بر حمایت از تشکیل دولت در لیبی به عنوان یکی از راه های مقابله با (تروریست های تکفیری صهیونیستی) داعش تاکید کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا در این باره گفت: ما در خصوص برداشتن گام های سیاسی در روزهای آینده به توافق رسیدیم. همچنین از اقدامات مارتین کوبلر، فرستاده ویژه سازمان ملل در لیبی حمایت خواهد شد.
این در حالی است که اظهارات جان کری در خصوص ادامه تلاش های سیاسی با گزارش ها درباره مداخله نظامی زودهنگام در لیبی مغایرت دارد.
از سوی دیگر لوران فابیوس گفت، فرانسه هیچ تصمیمی برای دخالت نظامی در لیبی ندارد.
همچنین هیچ اظهار نظری از ایتالیا برای اقدام نظامی در لیبی مطرح نشده است.
واقعیت این است که بدون فرانسه و ایتالیا بسیار سخت است از اقدام نظامی ضد گروه (تروریست های تکفیری صهیونیستی) داعش در لیبی سخن گفت، اما گسترش حضور (تروریست های تکفیری صهیونیستی) داعش در آن سوی دریای مدیترانه، اروپا را با خطر جدی رو به رو خواهد کرد.
نعمان طرشه، تحلیلگر سیاسی درباره نزدیک بودن مداخله در لیبی گفت: واقعیت این است که همه نشانه ها بیانگر مداخله نظامی بسیار نزدیک در لیبی است. حتی برخی خبرها از رسیدن شماری از نیروهای ویژه آمریکایی، فرانسونی و انگلیسی خبر می دهند.
این تحلیلگر سیاسی گفت: ما نباید انتظار مداخله متعارف در لیبی داشته باشیم، زیرا مداخله نظامی به روش جدید انجام خواهد شد. شش هزار گارد ویژه ایتالیایی از جمله چتربازان قرار است ضد (تروریست های تکفیری صهیونیستی) داعش عملیات انجام دهند.
نعمان طرشه در ادامه گفت: مهمترین مسئله در مداخله نظامی در لیبی این است که باید از طریق توافق بین المللی، شورای امنیت یا درخواست مستقیم دولت این کشور انجام شود. این مسئله موجب شد کشورهای غربی از طرف های لیبی بخواهند با تشکیل دولت به نتیجه برسند.
امروز تشکیل دولت لیبی عملی نشده است اما به نظر می رسد این دولت با مداخله نظامی مشکلی ندارد.
این کارشناس سیاسی افزود: در روزهای آینده برای عبور از مشکل نبود دولت در لیبی، دولتی کوچک تشکیل خواهد شد. برخی خبرهای فاش شده از منابع ایتالیایی از هماهنگی این کشور با گروه های داخلی در لیبی شامل گروه های درگیر حکایت دارد.
مسئولان نظامی بلندپایه ایتالیایی با ژنرال خلیفه حفتر دیدار و گفتگو کردند. همچنین با طرف های داخلی برای مخالفت نکردن هماهنگی هایی صورت گرفته است.