مرکوسور بحران زیکا را بررسی می کند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل خبرگزاری فرانسه وزرای بهداشت کشورهای عضو مرکوسور، بازار مشترک آمریکای جنوبی، روز چهارشنبه در نشستی در مونته ویدئو پایتخت اروگوئه راههای مهار شیوع بیماری ویروسی زیکا را در منطقه مورد بررسی قرار خواهند داد.
وزارت بهداشت اروگوئه در بیانیه ای اعلام کرد هدف از نشست وزرای بهداشت مرکوسور ارزیابی شیوع بیماری زیکا در منطقه و راههای ریشه کنی آن است.
کشورهای آرژانتین، برزیل، پاراگوئه ، اروگوئه، ونزوئلا از اعضای مرکوسور هستند در حالی که بولیوی نیز مراحل پیوستن به این بازار مشترک را طی می کند و کشورهای شیلی، کلمبیا، اکوادور، پرو، سورینام نیز به عنوان شرکای نزدیک مرکوسور در نشست امروز وزرای بهداشت این سازمان تجاری در مونته ویدئو شرکت خواهند کرد.
طبق اعلام سازمان بهداشت کشورهای آمریکایی، تا کنون بیست و چهار کشور در این قاره از مشاهده موارد آلودگی ویروس زیکا خبر داده اند.
شیوع ویروس زیکا در برخی کشورهای قاره آمریکا به ویژه برزیل و کلمبیا موجب شده است سازمان جهانی بهداشت درباره خطرات آن هشدار دهد. این سازمان اپیدمی ویروس زیکا را که می تواند به ویژه برای زنان باردار بسیار خطرناک باشد، یک فوریت سلامت عمومی با ابعاد جهانی توصیف کرده است.
کارشناسان سازمان جهانی بهداشت معتقدند گر چه عوارض بیماری زیکا که با عوارض آنفلوآنزا شباهت دارند در مجموع خطرناک نیستند اما پیامدهای این بیماری وخیم است و می تواند آثار منفی شدیدی بر روی زنان باردار داشته باشد. گفته می شود اختلالات و ناهنجاریهای مادرزادی نوزدان از جمله میکروسفالی ( ناهنجاری در رشد جمجمه) و همچنین نقص جدی بینایی در نوزادان که از مادران مبتلا به زیکا متولد می شوند، به احتمال زیاد ناشی از ویروس زیکا است.
محققان پزشکی احتمال می دهند بیماری ویروسی زیکا که توسط نوعی پشه موسوم به پشه ببری منتقل می شود، با سندروم عصبی گیلن باره Guillain-Barré که می تواند حتی موجب فلج قطعی بیمار شود، در ارتباط است. سندروم عصبی گیلن باره نوعی نوروپاتی محیطی است که باعث نارسایی عصبی-عضلانی حاد می شود.