گرامیداشت دهه فجر؛
برگزاری جشنواره های فرهنگی، ورزشی
معاون ورزش همگانی فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان از اقدامات این معاونت و برگزاری جشنواره های فرهنگی ورزشی به مناسبت دهه فجر خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ حسین شهریاری گفت: معاونت ورزش همگانی فدراسیون جانبازان و معلولان سال 93 ایجاد شد و در اولین قدم، وضعیت موجود مورد بررسی قرارگرفت. با توجه به اینکه پیش از این اقدام مدونی در خصوص ورزش همگانی در فدراسیون صورت نگرفته بود، ابتدا ساختاری تعریف شد و پس از آن با مطالعه و بررسی ماموریت ورزش همگانی را تعریف کردیم.
شهریاری افزود: بعد از تعریف ساختار و ماموریت، 24 نفر به عنوان مسئولین کمیته های همگانی در استان ها معرفی شدند که این تعداد در سال 94 به 31 نفر رسید و در تمام استان ها نماینده کمیته همگانی فعال شده است.
وی گفت: برای جذب کمیّتی جامعه ورزش جانبازان و معلولان برنامه هایی نظیر ویلچررانی، کوه روی، پیاده روی و مسابقات ساده ورزشی پیش بینی شد و این اقدام توانست تنها در سال 93 جمعیت قابل توجهی را در سراسر کشور جذب کند.
وی گفت: این اقدامات در سال 94 با پیگیری برنامه های مصوب گسترش یافت و در هفته پارالمپیک مسئولیت برنامه های ورزش همگانی را در استان ها بر عهده گرفتیم و اقدامات جدیدی انجام شد.همزمان اقدمات تخصصی هم صورت گرفت و با ایجاد کارگروههای علمی، از تجارب اساتید دانشگاه و افراد مجرب بهره گرفتیم.
وی افزود: برای توسعه اقدامات نیاز بود که تعاملی با سازمان ها و نهادهای همسو ایجاد شود. به عنوان مثال بهزیستی، آموزش و پرورش، بنیاد شهید و نیروهای مسلح از سازمان هایی بودند که در این راستا با آنها وارد تعامل شدیم، ضمن اینکه از استان ها نیز خواستیم که شورای ورزش همگانی را تشکیل دهند تا در اجرای برنامه های مصوب تسهیلات ایجاد شود.
معاون ورزش همگانی افزود: از نشانه های کیفی شدن برنامه های سال 94 این بود که اقدامات مقطعی تبدیل به کارهای جاری و سازمان یافته شد و در استان ها نیز فعالیت های قابل توجهی صورت گرفت.
وی گفت: برای دهه فجر نیز برنامه هایی نظیر مسابقات فرهنگی، ورزشی در رشته های پارالمپیکی مثل والیبال نشسته و بسکتبال با ویلچر و رشته های غیر پارالمپیکی مثل دارت و طناب کشی در نظر گرفتیم که استان ها با توجه به امکانات و شرایط در حال برگزاری آن هستند. در عین حال برنامه های کوه روی و پیاده روی هم برای این ایام پیش بینی شده است.
وی گفت: از اقدامات سال 94 می توان به کادر سازی اشاره کرد که این اقدام با برگزاری 2 دوره مربیگری در رشته های آمادگی جسمانی درجه سه خانم ها و آقایان صورت گرفت. همچنین ایستگاههای سلامت در استان ها ایجاد شدند که در دو نوبت صبح گاهی و عصر گاهی فعالیت می کنند.
وی در پایان افزود: در سال 95 هم فعالیت های مختلفی را پیش بینی کرده ایم که می توان به انجام اقدامات تحقیقاتی در خصوص چالش ها و موانع توسعه ورزش همگانی، تهیه پوستر و جزوات ورزش همگانی برای توسعه آن، ادامه فعالیت ایستگاههای سلامت و افزایش آنها از 62 به 120 ایستگاه، اجرای همایش فرهنگی، ورزشی در قالب برنامه های گروهی، همایش عمومی ویلچر رانی در دو نوبت، برگزاری مسابقات ورزشی استانی در 5 رشته با هماهنگی انجمن ها، برگزاری مسابقات کشوری در رشته های همگانی و توزیع تجهیزات برای طرح ورزش در خانه همین طور تامین تجهیزات تخصصی ایستگاه های سلامت، اشاره کرد.