به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه سی ان ان در حالی که فقط چند ساعت به باز شدن مراکز اخذ رأی برای برگزاری انتخابات درون حزبی ایالت آیووا باقی مانده بود، گفتگوی زنده اختصاصی با هیلاری کلینتون انجام داد، که یازده دقیقه طول کشید و طی آن، کلینتون تمام برنامههای خود را به خوبی تشریح کرد که باید گفت این مصاحبه، به مثابهی تبلیغات انتخاباتی بسیار مؤثری برای کلینتون بود. خبرنگار سی ان ان، عملکرد بسیار خوب سندرز را در آیووا - که غیرمنتظره بود - نوعی پیروزی برای وی تلقی کرد و گفت: امشب برای سندرز آنچنان خوب بود که وی آنقدر از خوشحالی خندید که شاید در تمام 35 سال گذشته نخندیده باشد.
فاصلهی نزدیک دو نامزد دموکرات در آیووا باعث شد که هرچند ستاد انتخاباتی کلینتون به صورت زودهنگام پیروزی وی را اعلام کرد، حزب دموکرات ایالت آیووا تا شمارش آخرین آراء در آخرین حوزه انتخابیه در این ایالت، صبر کرد و پس از ساعتها تأخیر، سرانجام بر پیروزی کلینتون در ایالت آیووا صحه گذاشت.
مارتین اومالی، با توجه به عملکرد بسیار ضعیفش در ایالت آیووا - که کمتر از یک درصد رأی آورد - رسماً از ادامه مبارزات انتخاباتیِ خود انصراف داد. از این رو، برای حزب دموکرات اکنون فقط دو رقیب نزدیک و سرسخت به نامهای هیلاری کلینتون و برنی سندرز، باقی ماندهاند.
از سوی دیگر، در انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان در ایالت آیووا، فاصله میان نامزدهای اول و دوم قابل توجه بود و از اینرو، نتیجه این انتخابات، بهسرعت اعلام شد. بر اساس اعلام مقامات حزب جمهوریخواه در ایالت آیووا، تد کروز در میان نامزدهای جمهوریخواه به پیروزی رسید. میزان آراء کسب شده توسط نامزدهای جمهوریخواه در ایالت آیووا تقریباً به این صورت بود: تد کروز 28 درصد؛ دونالد ترامپ 24 درصد؛ مارکو روبیو 23 درصد؛ و بن کارسون 9 درصد. شایان ذکر است که جب بوش، به رغم تبلیغات پرهزینه در ایالت آیووا، فقط حدود 3 درصد رأی آورد.
یکی از نکات غیرمنتظره در رابطه با این نتایج، نزدیک بودنِ غیرمنتظرهی آراء مارکو روبیو به دونالد ترامپ بود که با اختلاف حدود یک درصد این دو نفر در ردههای دوم و سوم قرار گرفتند. این نتیجه برای بسیاری از کارشناسان شگفتی آور و برای ستاد انتخاباتی مارکو روبیو نیز بسیار خوشحالکننده بود.
مایک هاکبی، یکی از نامزدهای حزب جمهوریخواه، که عملکرد مطلوبی در انتخابات ایالت آیووا نداشت، از رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریکا، رسماً کناره گیری کرد.
شبکه تلویزیونی سی ان ان اعلام کرد: برای روز چهارشنبه، برنامه تاون هال که به معنای مناظره زنده با حضور مردم محلی است، برای دو نامزد اصلی حزب دموکرات در نیوهمپشایر در نظر گرفته است.
آخرین نظرسنجیها در رابطه با انتخابات آتی نیوهمپشایر حاکی از پیشتازی سندرز در برابر کلینتون در این ایالت است. به عنوان مثال، نظرسنجی جدید دانشگاه ماساچوست نشان میدهد که میزان محبوبیت برنی سندرز در نیوهپمشایر: 61 درصد، و محبوبیت هیلاری کلینتون فقط 30 درصد است. اختلاف 31 درصدی میان این دو نامزد حاکی از آن است که محبویت سندرز در میان دموکراتهای این ایالت، بیش از دو برابرِ محبوبیت کلینتون است.
این در حالی است که در ایالت کارولینای جنوبی، شرایط دقیقاً معکوس است، زیرا محبوبیت کلینتون در این ایالت نزدیک به سی درصد بیش از سندرز است. در نظرسنجیهای ملی که از مردم در سراسر آمریکا، صرفنظر از ایالتی که در آن ساکن هستند، به عمل می آید، محبوبیت کلینتون بین سیزده تا چهارده و نیم درصد از برنی سندرز بیشتر است.
نظرسنجیهای مشابه برای نامزدهای حزب جمهوریخواه حاکی از آن است که دونالد ترامپ در ایالت نیوهمپشایر از تد کروز 26 درصد جلوتر است. در ایالت کارولینای جنوبی نیز همین روند حاکم است و دونالد ترامپ از تد کروز 16 درصد پیش است.
نتایج نظرسنجیهای ملی در رابطه با نامزدهای جمهوریخواه حاکی از آن است که پیشتازی قابلتوجهِ ترامپ در برابر کروز ظرف یک هفتهی گذشته، از 22 درصد به 10 درصد کاهش یافته است.
در نتیجه، این نظرسنجیها نشان میدهند که عملکرد برنی سندرز به عنوان نامزد اصلیِ حزب دموکرات، در برابر نامزدهای رقیب از حزب جمهوریخواه، به مراتب بهتر از عملکرد هیلاری کلینتون در برابر همان نامزدهای جمهوریخواه است.