دیدار وزیر راه و شهرسازی ایران و وزیر اقتصاد و بازرگانی لبنان
وزیر راه و شهرسازی ایران در دیدار با وزیر اقتصاد و بازرگانی لبنان بر افزایش سطح روابط تجاری دو کشور تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در دیدار با وزیر اقتصاد و بازرگانی لبنان که همچنین از آمادگی ایران برای عملیاتی کردن پرواز مستقیم خطوط هوایی لبنانی به تهران و سایر شهرهای توریستی ایران به خصوص اصفهان، شیراز و مشهد خبر داد.
وی گفت : روابط اقتصادی و تجاری ایران و لبنان برغم تحریمهای ظالمانه علیه ایران در سطح بسیار خوبی است و حال با رفع این تحریمها آینده بسیار خوبی را پیش روی روابط اقتصادی دو کشور پیشبینی میکنم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سرمایهگذاریهای دو کشور در حوزه حمل و نقل نیاز به منابع مالی زیادی دارد که بانکهای ایرانی و لبنانی در تأمین این منابع نقش مهمی را ایفا میکنند. برای اجرای این مهم نیاز به بازبینی نظام بانکداری و بیمهای ایران داریم تا بانکهای ما بتوانند در دوره پس از برداشته شدن تحریمها، به فعالیت در عرصه بینالمللی بپردازند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، شما میتوانید در بانکهای ایران حساب افتتاح کنید و البته پیش از آن نیاز به امضای تفاهمنامه میان بانکهای مرکزی ایران و لبنان داریم.
رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و لبنان افزود: موضوع امضای تفاهمنامه همکاری بانکهای مرکزی این دو کشور دوست و برادر، باید در جلسات کمیسیون مشترک اقتصادی نهایی شود تا به امضای مقامات تهران ـ بیروت برسد.
وی با تأکید بر امکان افزایش همکاریهای دوجانبه در همه حوزههای حمل و نقل، به همکاریهای صنعت هوانوردی و فرودگاهی ایران و لبنان اشاره و اظهار کرد: ما در حال بازسازی ساختار صنعت هوایی کشور و همچنین خطوط هوایی هستیم. خطوط هواپیمایی ایران روزانه چهار پرواز به بیروت دارند ولی خطوط هوایی لبنان در حال حاضر پرواز مستقیم به تهران ندارند که باید درباره این مسئله اقدام شود و شما میتوانید علاوه بر پرواز مستقیم به تهران،درباره پرواز مستقیم خطوط هوایی لبنانی به سایر شهرهای توریستی ایران به خصوص اصفهان، شیراز و مشهد هم برنامهریزی کنید.
آخوندی گفت : ما کاملا آمادگی داریم تا این برنامهها را عملیاتی کنیم.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید به موضوع حمل و نقل دریایی اشاره و خاطرنشان کرد: در ماههای اخیر که مذاکرات ایران با1+5 به نتایج خوبی رسید، 18 خط کشتیرانی خارجی در بنادر ایران از قبیل بندرعباس، چابهار و امام خمینی (ره) پهلوگیری کردند. خطوط کشتیرانی لبنان نیز میتوانند از این پس مستقیما در بنادر شمالی خلیج فارس خصوصا در بنادر کانتینری پهلو بگیرند؛ ما در زمینه ارتقای همکاریهای حمل و نقل دریایی آمادگی کامل داریم.
وی در زمینه حمل و نقل جادهای هم تأکید کرد: سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای آمادگی دارد برای افزایش تردد کامیونهای ایرانی و لبنانی در جادههای دو کشور برنامه منظمی تدوین کند. افزایش ترافیک جادهای کامیونها در جادههای ایران و لبنان میتواند نقش مهمی در تبادل کالا میان دو کشور ایفا کند. این موارد سه زمینه حمل و نقلی و زیرساختی است که ما میتوانیم درباره آنها تصمیمگیریهای مناسبی داشته باشیم.
*آمادگی ایران برای گسترش روابط ایران و لبنان در حوزه گردشگری
آخوندی با بیان اینکه یکی دیگر از زمینههای همکاری دو طرف که باید در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و لبنان درباره آنها تفاهمنامه همکاری امضا کرد، گردشگری است، گفت: بیروت و تهران و همچنین دیگر شهرهای گردشگری ایران جاذبههای گردشگری زیادی برای سفر شهروندان دو کشور دارند.
وی افزود : زمینهسازی ارتقای سطح گردشگری دو کشور با ارتقای سیستم حمل و نقل و همچنین خدمات هتلینگ انجام میشود اما تا آنجا که اطلاع دارم مسافران و گردشگران لبنانی از خدمات گردشگری و اقامتی ایران رضایت دارند. ما آمادگی داریم تا در این زمینه نیز میان سازمانهای دولتی متولی گردشگری در ایران و لبنان تفاهم همکاری امضا کنیم. این تفاهمها میتواند شامل انواع گردشگری به خصوص گردشگری سلامت و همچنین گردشگری فرهنگی به دلیل نزدیکی فرهنگی بالای دو کشور باشد.
*خروج 9 بانک ایرانی از فهرست تحریمهای سوئیفت بینالملل
وی درباره همکاریهای بانکی ایران و لبنان نیز تأکید کرد: جلسات کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را با حضور مسئولان بانک مرکزی برگزار میکنیم تا شما مستقیما با مقامات بانک مرکزی ایران مذاکره داشته باشید. من از وضع بانکداری پیشرفته و بینالمللی لبنان مطلع هستم. شما قوانین بسیار خوبی برای برقراری روابط بانکی با تمام دنیا دارید. ضمن اینکه سوئیفت بینالملل نیز در ایران با لغو تحریمها برقرار شده است که یک امکان ارتباط ایمن بانکی را فراهم میکند.
اخوندی گفت : در روزهای گذشته 9 بانک ایرانی از لیست تحریمهای سوئیفت بینالملل خارج شدند که تبادلات مالی تهران ـ بیروت را تسهیل میکند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به امکان برگزاری نمایشگاههای توانمندیهای ایران در بیروت با همکاری سازمان توسعه تجارت از دستگاههای وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: افزایش تبادلات جادهای نیازمند افزایش امنیت در منطقه به خصوص در عراق و سوریه است، به عنوان مثال شهر مرزی لاذقیه سوریه که هممرز با لبنان است، با شهر نقده ایران در یک راستا و محور جغرافیایی قرار دارد. این مسیر هیچ گونه مشکلی از نظر ارضی ندارد و نیاز با ساخت تونل یا پل بر سر راه 400 کیلومتری نقده لاذقیه نیست؛ تنها مشکل، مشکل امنیتی است که اجازه اتصال این دو شهر را به یکدیگر نمیدهد.
*تمایل وزیر اقتصاد و بازرگانی لبنان به برقراری پرواز مستقیم از بیروت به ایران
در ادامه این نشست نیز آلان حکیم وزیر اقتصاد و بازرگانی لبنان روابط ایران و لبنان را بسیار مناسب و گسترده دانست و گفت: علاقهمند به گسترش همکاریها در حوزه حمل و نقل به خصوص دریایی و هوایی هستیم و میخواهیم پرواز مستقیم از بیروت به شهرهای مهم ایران برقرار کنیم.
وی با اشاره به توانمندیهای لبنان در حوزه بانکداری بین الملل که سادهسازی قوانین بانکداری یکی از مهمترین دستورکارها در این کشور است، اظهار کرد: ما در زمینه صدور ضمانتنامههای بانکی قوانین بسیار سادهای داریم که سرمایهگذاران و شرکتهای ایرانی میتوانند از آن استفاده کنند.
عضو کابینه دولت لبنان با اشاره به سطح بسیار بالای مناسبات تجاری لبنان با آفریقا افزود: شرکتهای تولیدی ایران میتوانند از این کشور به عنوان هاب تجاری با آفریقا استفاده کنند.
وی همچنین بر لزوم گردشگری سلامت از سوی گردشگران لبنانی برای درمان در بیمارستانهای ایران تأکید کرد و خواستار برگزاری مستمر نمایشگاههای ارائه توانمندیهای شرکتهای ایرانی در بیروت شد.