رئیس کنگره بین المللی چالش های بالینی در مامایی، زنان و نازایی
بیش از 99 درصد عامل سرطان دهانه رحم ویروس HPV است
دکتر مریم سادات حسینی گفت: بیش از 99 درصد عامل سرطان دهانه رحم ویروس HPV است و اگر واکسیناسیون علیه این ویروس صورت گیرد می تواند حدود زیادی از بروز بیماری جلوگیری کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما وی در نشست خبری این کنگره بابیان اینکه این ویروس دارای دو نوع پرخطر و کم خطر است افزود: تاکنون علیه همه انواع پرخطر آن واکسنی ساخته نشده است.
وی با بیان اینکه واکسن های چهارگانه ای وجود دارد که دو ویروس پرخطر و کم خطر را می پوشاند گفت: واکسنی 9 گانه هم در دست تولید است که 9 ویروس را می پوشاند.
دکتر مریم سادات حسینی با اشاره به اینکه واکسیناسیون علیه نوع 16 و 18 که جزو پرخطرترین ویروس HPV، در برنامه ملی برخی کشورهای دنیا قرار گرفته است گفت: این واکسن هم اکنون در کشور ما وجود دارد ولی به خاطر گران بودن آن در دسترس همه نیست و مثل واکسن آنفلوانزا ارزان و مانند واکسن هپاتیت اجباری نیست.
مدیر گروه زنان و زایمان دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: خوشبختانه وزارت بهداشت سیاستگذاری درباره واکسیناسیون علیه این ویروس را که جزو برنامه های کشور قرار گرفته است ، در دست بررسی دارد.
دبیر علمی این کنگره هم گفت: سرطان دهانه رحم تنها سرطانی است که عامل ایجاد آن رفتارهای پر خطر است.
دکتر فرح فرزانه با بیان اینکه در دخترانی که در سن 16 سالگی ازدواج می کنند احتمال ظهور سرطان دهانه رحم بسیار است افزود: همچنین داشتن شریک جنسی متعدد باعث بروز این سرطان می شود و کشیدن سیگار و قلیان ، خطر این نوع سرطان را تا 14 برابر افزایش می دهد.
دکتر ساغر صالح پور دبیر اجرایی کنگره هم دراین نشست گفت: در آمارهای جهانی حدود پانزده درصد از زوج هایی که ازدواج می کنند و تصمیم به بچه دار شدن می گیرند، نابارورند.
وی افزود: میزان ناباروری در ایران بین یازده تا سیزده درصد است و از هر شش زوجی که تصمیم به بچه دار شدن می گیرند، یک زوج ممکن است نتواند بچه دار شود.
استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت : درمان ناباروری در کشور ما خوشبختانه از سایر کشورهای دنیا عقب تر نیست و پیشرفت هایی که در تمام کشورهای دنیا در زمینه درمان ناباروری و تکنولوژی های نوین درمان ناباروری را که به آن ART گفته می شود در کشورمان در اختیار داریم.
وی افزود: درسال های اخیر مسئله حفظ باروری در بیماران سرطانی، در بیماران خود ایمنی و در بیمارانی که لازم است مواد رادیو اکتیو در درمانشان استفاده شود در مراکز مختلفی از جمله مرکز درمان ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بویژه در بیمارستان طالقانی ، انجام می شود.
استاد دانشگاه شهید بهشتی بابیان اینکه حداکثر موفقیت ما در درمان ناباروری چهل تا چهل و پنج درصد است گفت : طبیعی است که با این درصد موفقیت با چالش های بسیاری روبرو هستیم و این چالش ها در مورد زوج هایی که سن بالایی دارند، زوج هایی که پاسخ به درمان انها کم است، زوج هایی که تخمدان ضعیف دارند، خانم هایی که مبتلا به تخمدان پلی تیستیک هستند و افرادی که در لانه گزینی جنین با مشکل رو برو هستند و کسانی که دچار سقط مکرر بعد از هر درمان می شوند، است.