معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: چند کشور آفریقایی نیز برای کشت فراسرزمینی پیشنهاد شده است که چگونگی اجرای آن در دست بررسی است و هنوز تائید نشده است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: چنانچه کمیته ایمنی زیستی نظر مساعد خود را برای کشت گیاهان تراریخته اعلام کند جهاد کشاورزی نیز با زراعت این گیاهان موافق است.
کشاورز در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه در حال حاضر گیاهان تراریخته در 200 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی جهان کشت می شود افزود: هم اکنون محصولات تراریخته را برای مصرف وارد می کنیم از جمله سویا و کنجاله و از نظر من کشت و مصرف گیاهان تراریخته مشکلی ندارد و با آن مخوافقم.
وی گفت: کشت گیاهان تراریخته در کشور مورد مناقشه است و عده ای موافق و عده ای دیگر به شدت مخالف اند اما با تندروی هیچ مساله ای حل نمی شود در حال حاضر این گیاهان در بسیاری از کشورهای جهان کشت و مصرف می شود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: براساس قانون ایمنی زیستی محصولات و مواد غذایی تراریخته باید برچسب معرفی داشته باشد که این مورد در کشور رعایت نمی شود و باید اجرا گردد.
کشاورز افزود: ستاد و کمیته ای با عنوان ایمنی زیستی به سرپرستی معاون اول رئیس جمهور اجرایی شدن این طرح را بررسی می کند که امیدوارم موجبات استفاده از این فناوری با رعایت چارچوب ها و اصول علمی و قانونی فراهم شود.
وی گفت: در کشور چند مزرعه گیاهان تراریخته دانه های روغنی و مزرعه پنبه با رعایت اصول ایمنی زیستی تحت کنترل و مراقبت وجود دارد در بازدید از این مزارع هیچ آفت و بیماری را مشاهده نکردم و محصول بسیار خوب و با کیفیتی از این مزارع برداشت شده است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: در مزارع تحقیقاتی گیاهان تراریخته هیچگونه سم پاشی نمی شود و همین مساله سلامت خاک را حفظ می کند.
کشاورز ابراز امیدواری کرد: با تصویب و موافقت کمیته مربوط کشت گیاهان تراریخته در مزارع کشور انجام شود.