رئیس مرکز گفتگوی عربی- آمریکایی
عربستان و ترکیه خواهان شکست مذاکرات ژنو هستند
صبحی غندور رئیس مرکز گفتگوی عربی آمریکایی در واشنگتن گفت: در حال حاضر مشکل آمریکا با روسیه و ایران نیست بلکه مشکل واشنگتن با آنکارا و ریاض است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، صبحی غندور رئیس مرکز گفتگوی عربی آمریکایی در واشنگتن در گفتگو با تلویزیون المیادین درباره روند مذاکرات صلح سوریه گفت: خبرهایی که گفته می شود آمریکا، دبیر کل سازمان ملل و استفان دی میستورا تضمین هایی به گروه های مخالف داده اند، بسیار اغراق آمیز است. آنچه رخ داد این بود که برخی از این گروه ها برای حضور خود در کنفرانس ژنو شروطی مطرح کرده بودند و این شروط غیر منطقی است.
وی افزود: درست است که ارسال کمک های بشردوستانه به مردم سوریه برای این کشور بسیار مهم است ولی این که به عنوان یک مانع بر سر راه مذاکرات مطرح شود، منطقی نیست. این موضوعات از نتایج توافق آتش بس خواهد بود. در حالی که آتش بس برقرار نشده است، چگونه می توان این کمک ها را ارسال کرد؟ طبیعی است که سازمان ملل و آمریکا بگویند که هیچ تضمینی در کار نیست. به این موضوعات در قطعنامه شورای امنیت اشاره شده است. در حال حاضر این سوال مطرح است که موفقیت این کنفرانس به سود چه طرفی است؟
به نظر می رسد رقابت های منطقه ای و بین المللی درباره این کنفرانس در جریان است. آمریکایی ها، روس ها و اروپایی ها بر اجرای قطعنامه 2254 شورای امنیت تاکید دارند ولی مشکل در منطقه و اختلافات موجود میان کشورهای منطقه است. ترکیه، عربستان سعودی و اسرائیل اهداف خود را در سوریه دارند. همچنین اهداف گروه های تروریستی نظیر (گروه تکفیری صهیونیستی ) داعش و جبهه النصره با یکدیگر متفاوت است. من فکر نمی کنم این طرف ها در پی اجرای این قطعنامه باشند بلکه می خواهند بر سر اجرای این قطعنامه مانع تراشی کنند و کنفرانس ژنو را به شکست بکشانند. در حال حاضر مشکل آمریکا با روسیه و ایران نیست بلکه مشکل واشنگتن با آنکارا و ریاض است.
وی درباره مخالفت ترکیه با حضور نمایندگان کردهای سوریه در کنفرانس ژنو گفت: شکی نیست که کردهای سوریه و مشخصا حزب اتحاد دموکراتیک این کشور، نمایندگانی در این کنفرانس خواهند داشت و آمریکا و روسیه از حضور کردها حمایت می کنند. شیوه ای که دی میستورا از آن سخن گفته است مقدمه ای برای حضور کردها در این کنفرانس است.
غندور تاکید کرد فقط یک گروه از مخالفان سوری در کنفرانس حضور نخواهند داشت. این جمله به معنای آن است که در نهایت دو گروه به نمایندگی از هیات ریاض و هیات دوم حضور خواهند یافت که نیروهای کرد در هیات دوم حضور دارند. آمریکا به مناطقی که تحت سیطره نیروهای حمایت مردمی سوریه قرار دارد، نیروهای ویژه خود را اعزام کرده است. به نظر می رسد آمریکا می خواهد مدل حضور خود را در عراق این بار در سوریه تکرار کند. آمریکایی ها روابط ویژه ای با کردها در شمال عراق دارند.