به گزارش سرویس بینالملل
خبرگزاری صداوسیما از دمشق، توقف عملیات ارتش سوریه علیه گروههای تروریستی تکفیری مهمترین پیش شرط این دسته از مخالفان بود که مورد قبول قرار نگرفت.
ثائر ابراهیم کارشناس مسایل سیاسی سوریه در خصوص شرط گذاری مخالفان سوری وابسته به ریاض برای شرکت در مذاکرات ژنو گفت : مخالفان محور ریاض - استانبول هیچ اراده ای از خود ندارد، آنها بدون چون و چرا مطیع دستورات واشنگتن هستند.
اما مخالفت دولت ترکیه با حضور نمایندگان کردهای سوری در این مذاکرات باعث شد که تشکل موسوم به شورای سوریه دمکراتیک، هم ژنو را ترک کند.
هیثم مناع رئیس این گروه مخالف پیشتر تاکید کرده بود، حاضر نیست با جنایتکاران جنگی مورد حمایت رژیم سعودی و ترکیه، برسر میز مذاکرات بنشیند.
تحسین حلبی کارشناس مسایل سیاسی در جواب به پرسش خبرنگار ما در دمشق گفت، رژیم سعودی می کوشد، نمایندگان گروه های تکفیری را به عنوان چهره های سیاسی در مذاکرات ژنو مطرح کند.
حال، بر خلاف خواسته محور ریاض استانبول، عناوین اصلی مذاکرات ژنو ، اولویت مبارزه با تروریسم ، تشکیل دولت ائتلافی بدون حضور نمایندگان تروریستها و منوط شدن سرنوشت نظام سیاسی سوریه و شخص رئیس جمهور این کشور به انتخابات مردمی است.
حسن الحاج شهروند دمشقی بر این باور است "مخالفان خارج نشین در راه حل سیاسی صادق نیستند ، وی افزود، "امید چندانی به این مذاکرات ندارم و معتقدم راه حل باید داخلی باشد."
"ام مازن" هم در گفتگو با خبرنگار، انزجار از تروریستهای تکفیری که مردم بی دفاع شهرهای سوری را مورد حمله خمپاره ای قرار می دهد، ابراز انزجار کرد و گفت: "خدا از تروریستها نگذرد که کشور ما را به ویرانی کشاندند."
به اعتقاد ناظران سیاسی شرط اصلی موفقیت مذاکرات ژنو موضع واحد همه طرفها در آن علیه گروه های تروریستی تکفیری است.
همچنین سیاست تقسیم تروریستها به بد وخوب کمکی به این مذاکرات نخواهد کرد.