وی گفت: در بقیه امور هم اصولا با روسای جمهور، محصولات کارهای خود را ارائه می کنیم.
حبیبی افزود: ما در تشکیلات حزبی برای معضلات اقتصادی کارشناس درجه یک داریم و کارگروهای ما فعال است و هر وقت محصول قابل توجهی به دست می آوریم به مقامات دولت، مجلس و در مواردی که لازم است به دفتر مقام معظم رهبری ارسال می کنیم.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی جریان های سیاسی حل مشکلات اقتصادی را در نگاه به بیرون و غرب می دانند نظر شما چیست؟ گفت: ما از تجربیات دیگران ولو بیرون هم باشد استفاده می کنیم اما اینکه خودمان را متکی و وابسته به بیرون بدانیم هیچ گاه ما را به اقتصاد مقاومتی نخواهد رساند.
وی ادامه داد: هیچ محدودیتی برای نوع ارتباط و استفاده از تجربیات حتی مخالفان نیست، اما اصولا هر چقدر خودمان را به بیرون وابسته نگه داریم و تسلط آن ها را بر خودمان بدانیم به همان اندازه از استقلال مان فاصله می گیریم.
حبیبی افزود: معتقدیم که اقتصاد نفتی و دولتی عامل مهم موفق نشدن است.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی گفت: مردم در مسائل سیاسی خود را شریک نظام می دانند و به همین علت وقتی که در سال 88 چندین ماه علیه نظام کار شد مردم همه را یک جا پاسخ دادند.
حبیبی افزود: مردم خودشان را شریک سیاسی نظام می دانند اما خود را شریک اقتصادی نمی دانند؛ اقتصاد ما دولتی و متکی به نفت است و دولتمردان تا امروز همت خود را برای نجات اقتصاد از وابستگی به درآمدهای نفت انجام نداده اند و یا بسیار کم بوده است.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی گفت: باید کاری کنیم که مردم ما خودشان را علاوه بر اینکه شریک سیاسی می دانند شریک اقتصادی بدانند و یکی از عوامل بیمه کردن نظام این است که این احساس را در عمل برای مردم به وجود آوریم.
حبیبی تاکید کرد: اقتصاد ما بیمار و راه نجات آن، مردمی کردن آن است.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین گفت: راه حل مشکلات اقتصادی اجراکردن سیاست های اقتصاد مقاومتی است و این سیاست ها باید بر برنامه ششم سایه بیندازد.
محمدرضا باهنر گفت: ما اکنون در شاخص های کلان کشور مشکلات جدی داریم و یکی از این مشکلات رکود است.
وی با اشاره به اینکه برخی سیاست ها این رکود را تشدید کرده است افزود: مثلا زمانی که دولت یازدهم قوه مجریه را تحویل گرفت شاخص های اقتصادی کشورمان خوب نبود؛ رشد اقتصادی و مسئله سطح عمومی قیمت ها و اشتغال مناسب نبود، رشدمان منفی بود و تورمی نزدیک 45 درصد داشتیم اما دولت یازدهم تصمیم گرفت این شاخص ها را اصلاح کند.
باهنر گفت: این دولت درخصوص تورم، هدف گذاری کرد که مثلا تورم 45 درصدی را به حدود یک رقمی برساند.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین افزود: برخی اقتصاددانان می گویند در حالت رکود تورمی لازم نیست که به نوعی هدف گذاری کنیم تا تورم یک رقمی شود چراکه این موضوع رکود را تشدید می کند و به اصطلاح همه چیز یخ می زند.
باهنر گفت: دولت در کنترل تورم موفق بود اما برخی هم توصیه می کنند در این حد لازم نبود با تورم مقابله شود.
وی افزود: شاید اگر می پذیرفتیم که تورم 20 درصدی با رشد اقتصادی حدود 5 درصدی رخ دهد مطلوب تر بود تا اینکه تورم یک رقمی و رشد اقتصادی منفی شود.
باهنر ادامه داد: البته اقدام دولت در صفر کردن رشد منفی اقتصادی جای قدردانی دارد.
وی رکود و بیکاری را بزرگترین مشکل کشور خواند و گفت: راه حل این مشکلات اجراکردن سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
باهنر افزود: معتقدیم که باید سیاست های اقتصاد مقاومتی بر برنامه ششم سایه بیندازد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جنابعالی در تشکل سیاسی تان درخصوص حل مشکلات اقتصادی به مدل توسعه غربی اعتقاد دارید؟ گفت: اقتصاد مقاومتی باید درون زا و برون گرا باشد؛ یعنی باید امکانات و ظرفیتهای کشور را بکار گیرد.
باهنر افزود: تولیدات ما نباید منحصر به مصرف کنندگان داخلی خودمان باشد، تولیدات باید بیرون را هدف بگیرد تا بتوانیم صادرات داشته باشیم.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به رکود سنگین در کشور تاکید کرد: برخی به این نکته که پس از پیروزی انقلاب هیچ زمانی مثل امروز نبوده است دقت نمیکنند؛ ما همه کالاها را در کشورمان داریم و چیزی کم نداریم.
باهنر ادامه داد: از مصالح ساختمانی تا فولاد و موادخوراکی همه چیز داریم اما مشتری نداریم.
وی گفت: برخی توان خرید ندارند و برخی معتقدند هرچه خرید را به تاخیر بیندازیم قیمت ها بیشتر کاهش می یابد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین افزود: اینکه برخی ها می گویند بنگاه ها مشکل سرمایه در گردش دارند قبول ندارم چراکه اکنون اگر به این بنگاه ها سرمایه در گردش هم بدهیم باز انبارهای شان پر است و تا انبارها خالی نشود و به مصرف داخلی و صادرات نرسد هیچ چاره ای وجود ندارد.
باهنر در پایان تاکید کرد: اقتصادمان باید به اقتصاد منطقه و بین الملل گره بخورد.
اولویت اول ما مبارزه با فساد است
دبیر کل حزب مردم سالاری مهمترین نیاز کنونی کشور را مسایل اقتصادی دانست و گفت: ما مانیفست یا اولویت هایی را تعیین کرده ایم که مقابله با فساد در راس آن قرار دارد.
مصطفی کواکبیان افزود: برای مسایل اداری، فرهنگی، تحولات بین الملل و مباحث اقتصادی کشور، برنامه های خود را ارائه خواهیم کرد.
دبیر کل حزب مردم سالاری با اشاره به ضرورت مقابله جدی با فساد تاکید کرد: مقابله با فساد، موضوعی اقتصادی است و بخشی از آن مربوط به مشکلات معیشتی مردم است؛ باید بیکاری و اعتیاد ریشه یابی و سپس رفع شود.
وی در ادامه درباره برنامه های حزب مردم سالاری برای رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم گفت: برنامه های حزب را در یک مصاحبه نمی توان گفت، اما معتقدم که باید طرح های قانونی را طراحی و به مجلس ارائه کنیم.
دبیر کل حزب مردم سالاری درخصوص اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی افزود: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرموده اند سیاست های اقتصاد مقاومتی با کنفرانس، همایش و نمایش حل نمی شد و در این زمینه باید اصول اقتصادی را تبیین کرد.
کواکبیان گفت: علاوه بر اقتصاد مقاومتی باید سیاست های مقاومتی را نیز در مقابل تلاش های استکبارجهانی طراحی و در این زمینه از اصولی تبعیت کنیم.
وی با بیان اینکه تکیه بر داخل بسیار موثر است افزود: برجام شاید 30 تا 40 درصد از مشکلات تحریم ها را حل کند و در سایر موارد باید با اتکا بر خود و توان داخلی و با ایجاد اشتغال، کارآفرینی، تولید و خارج کردن وضعیت اقتصادی کشور از شرایط رکود، طرحهای اقتصادی جدیتری را ارائه کنیم.
به الگوی پیشرفت اسلامی معتقدیم
دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت: ما به الگوی پیشرفت اسلامی معتقدیم؛ الگویی که در آن اولویت فرهنگی و فوریت اقتصادی معیار است.
علیرضا زاکانی افزود: اطمینان داریم از طریق ایجاد مشارکت داخلی در کشور و بهره مندی از ظرفیت های درونی و همچنین ایجاد و بهره مندی از ظرفیت های منطقه ای و جهانی بر مدار ظرفیت های داخلی کشور، اقتصاد را از طریق عناصر فعال اقتصادی بخش خصوصی به عهده مردم بگذاریم تا بتوانیم موانع تولید را از سر راه برداریم.
دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ادامه داد: با این نگاه معتقدیم که باید به صورت واقعی چرخه تولید جریان بیفتد و اشتغال ایجاد و با فساد در ابعاد مختلف آن از جمله دانه درشت ها برخورد شود، بنابراین زمانی که چرخه تولید و فعالیت فراهم شد تورم نیز قابل کنترل است، این راهی است که البته دولت فعلی آن را نمی رود و ما گفته ایم که نمی توان داعیه ایجاد یک انجماد و کاهش تورم را داشت بدون اینکه به نیاز مردم به اشتغال، کار و تولید توجه شود.
وی درباره نگاه تشکل اش به دیدگاه های برخی جریان های سیاسی مبنی بر توجه به بیرون و مدل توسعه غربی گفت: نظام اعتقادی ما و مکتب امام (ره) منظومه کاملی دارد و در این چارچوب کامل که مبانی آن در دسترس است نمی شود با الگوهای وارداتی مثل اقتصاد آزاد، ایران اسلامی را بسازیم چرا که اساس آن الگوها غلط است و با شرایط اعتقادی و محلی کشور ما سازگار نیست و از نظر فرهنگی، اعتقادی، اقتصادی و تبعات اجتماعی به کشور صدمه می زند.
زاکانی افزود: ممکن است اندکی این دیدگاه خیر برساند، اما صدمات جدی به کشور نیز وارد می شود، بنابراین نیازمند الگوی های بومی هستیم که در این راه باید تلاش و بر داشته های داخلی تکیه، به مردم اعتماد و زمینه مشارکت آن ها را فراهم کنیم.
دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در پایان تاکیدکرد که این راهکارها ما را به اهداف مرتبط با اقتصاد مقاومتی میرساند.
رشد اقتصادی کافی نیست
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه گفت: رشد اقتصادی فعلی را برای کشور کافی نمی دانیم.
غلامعلی دهقان گفت: اتکا به نفت پاشنه آشیل اقتصاد است و طرح اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری نیز در همین راستا
است.
وی افزود: اگر بخواهیم فقط همانند چند کشور منطقه خام فروشی کنیم و به سبک دولت های رانتیر، دولت هایی که بیش از 40 درصد درآمدشان متکی به یک کالای خاص است، عمل کنیم بسیار آسیب پذیر خواهیم بود.
دهقان توسعه سیاسی و دموکراسی شکننده را از جمله ویژگی های دولت رانتیر خواند و گفت: البته کشور ما در سال 57 با پدیده بزرگ انقلاب اسلامی روبرو شد که به نوعی ما را وارد دنیای دموکراسی و مردم سالاری دینی کرد، به همین دلیل شکنندگی کشورهای دیگر نفتی را نداریم.
وی با بیان اینکه گاهی همین عنصر نقش مردم را کم رنگ می کند افزود: اقتصاد ما باید از وابستگی به نفت خارج شود چرا که در آن زمان قطعا ارتباط مردم و مسئولان بهتر خواهد شد؛ در این نباید شک کرد.
دهقان با تاکید بر رهایی از نفت این موضوع را از اولویت های کاری مجلس آینده برشمرد و گفت: داشتن اقتصادی پویا و متکی به تولید، امنیت تولید کننده و سرمایه گذاری، کوچک شدن اقتصاد دولتی و فربه کردن بخش خصوصی مولد باید در دستور کار مجلس دهم قرار گیرد.
وی ادامه داد: رشد اقتصادی فعلی را برای اقتصاد کشور کافی نمی دانیم و معتقد به توسعه همه جانبه هستیم.
این فعال سیاسی گفت: ظرفیت های زیادی در کشور داریم که به خاطر برخی نگاه های تنگ نظرانه هنوز بالفعل نشده است.
دهقان عملکرد دولت اعتدال را در زمینه مهار تورم در دو سال اخیر مثبت خواند و افزود: دولت توانست با سیاست های کلان خود از جمله تنش زدایی در سیاست خارجی مقابل سونامی کاهش ارزش پول ملی بایستد و التهاب آفرینی را مهار کند.
وی با اشاره به موضوع رکود در کشور گفت: دولت اعتدال زمان نامناسبی زمام قدرت را در دست گرفت چرا که اکنون با سیر نزولی نفت و قیمت کمتر از 35 دلار مواجه شده است.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه ادامه داد: به همین دلیل دست دولتمردان در زمینه نقدینگی بیشتر از گذشته بسته شده است و امیدواریم مجلس آینده بتواند راهکاری برای خروج از این شرایط پیدا کند.
وی گام های برداشته شده را ناکافی دانست و تاکید کرد: ان شا الله مجلس دهم هماهنگ با دولت تلاش خواهد کرد تا این موضوع را نیز همانند تورم به نقطه عطفی برساند.
اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی اسلامی، راهکار حل مشکلات اقتصادی
سخنگوی ائتلاف اصولگرایان گفت: ملت ما باید با توجه به اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی اسلامی به کشورهای خارجی نشان دهند که اقتصاد ایران در گرو محبت آن ها نیست.
غلامعلی حداد عادل درباره موضوع نگاه بیرونی به حل مشکلات اقتصادی از منظر جریان اصولگرایی افزود: وای به روزی که خارجی ها
بفهمد سیاست مداران ما حل مشکلات اقتصادی را در گروه کمک آن ها می دانند و با این سیاست خارجی، مشکلات اقتصاد ما حل نخواهد شد.
سخنگوی ائتلاف اصولگرایان گفت: باید از امکانات خارجی استفاده کنیم، ولی باید مطمئن بود که مبنای اصلاح اقتصادی نیروی درون زای خود ملت است و تکیه به کمک خارجی نیست.
حداد عادل افزود: اگر خارجی ها چنین تصوری داشته باشند همیشه گروکشی می کنند و با ما به جنگ اقتصادی می پردازند.
سخنگوی ائتلاف اصولگرایان با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) در زمان قطع رابطه با آمریکا که فرمودند "ما نان و پنیر خود را میخوریم و دنبال رابطه با آمریکا نمی رویم" تاکید کرد: ملت ما باید این پیام را به خارجی بدهد تا طمع آن ها برای اینکه از طریق جنگ اقتصادی بخواهد در سیاست ما نفوذ کند قطع شود.
برای مسائل مختلف اقتصادی فکر کردهایم
رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفت: در حوزه مسائل مالی و پولی، صنعتی، اقتصادی، توسعه صادرات، آب و هوا و موضوعات مهم جهانی فکر کرده ایم.
صادق خرازی گفت: حزب ندای ایرانیان امروز دپارتمان ها و واحدهای مختلف فکری را در درون خود تشکیل داده است و با شناسایی
اساتید دانشگاه، محققین و متفکران ملی و بین المللی از روند تحولات اقتصادی، اجتماعی و توسعه سیاسی ارزیابی داشته است.
وی با اشاره به نقد سند چشم انداز 20 ساله و سند توسعه اقتصادی و سیاسی کشور در این حزب افزود: برنامه های مختلفی داریم و معتقدیم در جهان امروز که نفت ارزان شده است و در مسیر توسعه با بحران هایی در این زمینه مواجه هستیم اگر دقت نکنیم آسیب های اجتماعی می توانند با ایجاد وابستگی کشور ما را تهدید کنند.
خرازی گفت: حزب ندای ایرانیان آمادگی دارد تا در ابعاد مختلف توسعه به ویژه توسعه همه جانبه، مبارزه با فقر، ایجاد عدالت، تبیین نسبت توسعه و عدالت و نسبت عدالت و پیشرفت نقطه نظرات حزب را عرضه کند.
رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان ادامه داد: اگر نمایندگان ما به مجلس بروند حزب برای آن ها پرونده های کاری مختلفی درست کرده است که می تواند به عنوان منشور فکری تمامی نمایندگان مجلس آینده جای گیرد.
خرازی افزود: ما با دوستانمان در حوزه مسائل مالی و پولی، صنعتی، اقتصادی، اقتصاد خارجی، مناسبات توسعه صادرات، مسائل اقتصاد بالادستی- میان دستی- پایین دستی، کشاورزی، بحران محیط زیست، آب و هوا و موضوعات مهم جهانی فکر کرده ایم و آمادگی داریم تا این بسته را از طریق نمایندگان حزب ندای ایرانیان در مجلس دهم به جامعه معرفی کنیم.
تبعیت از الگوی غربی در اقتصاد مذموم است
عضو شورای عالی جبهه ایستادگی گفت: بی توجهی به اقتصاد علت نابسامانی های موجود در جامعه است، بنابراین باید به یک اقتصاد سالم دست یابیم که تامین کننده معیشت مردم باشد .
رئوفیان در پاسخ به این پرسش که حزب و جریان شما چه برنامه عملی برای حل مشکلات اقتصادی همچون رکود، بیکاری، افزایش قیمت ها و همچنین رونق تولید دارد ، افزود: اقتصاد باید یکی از دغدغه های اساسی نمایندگان مجلس دهم باشد.
وی تصریح کرد: اقتصاد ما بیمار است و باید کارشناسان و نوآوران به داد این اقتصاد برسند و ما نیز برنامه هایی در این زمینه داریم که فرصت برای بیانش اندک است.
رئوفیان درباره نگاه برخی جریان های سیاسی در حل مشکلات اقتصاد به بیرون و مدل توسعه غربی نیز گفت: اگر چه مدل اقتصاد ما برون گراست اما اینکه از الگوی غربی تبعیت کنیم قطعا مذموم است و این را سیاست های جمهوری اسلامی تائید نمی کند.
وی افزود: حزب و جبهه ایستادگی معتقد است باید درون اقتصاد تقویت شود؛ اگر اقتصاد ما دانش بنیان باشد و بتواند در عرصه بین الملل عرض اندام کند دیگر دلیلی ندارد از الگوهای غربی تبعیت کنیم.
رئوفیان در پاسخ به این پرسش که آیا سیاست های اقتصاد مقاومتی را مطالعه کردهاید با تائید این مطلب گفت: اقتصاد مقاومتی پیش نیازها و معابر عبوری به عنوان الزاماتی دارد که باید به آن توجه شود.
وی افزود: یکی از الزامات تحقق اصل 44 قانون اساسی، خصوصی سازی، کوچکسازی، هوشمندسازی دولت و چابک سازی آن است.
عضو شورای عالی جبهه ایستادگی الزام دوم را حمایت عملی، شفاف و منطقی و غیرفسادآور از تولید و صادرات دانش بنیان دانست و گفت: اگر این اتفاق رخ دهد، کشور از خام فروشی بینیاز می شود که البته این مهم به مدیریت حرفه ای نیازمند است نه جناحی.
رئوفیان تاکید کرد: اگر از نخبگان، مخترعان و نوآوران حمایت شود، مطمئناً به ایران مقتدر در افق 1404 خواهیم رسید چرا که با حمایت از این جمع، اقتصاد مقاومتی عملی می شود اما اگر اقتصاد مقاومتی تحقق نیابد به اهداف چشم انداز و ایران مقتدر در اقتصاد منطقه نمی رسیم.
عضو شورای عالی جبهه ایستادگی گفت: با توجه به اینکه 10 سال به ایران 1404 زمان باقیست باید دقتمان را برای رسیدن به اهداف وتحقق آن در این سال ها بیشتر کنیم.
کلید اقتصاد ما نباید دست بیگانگان باشد
دبیرکل حزب یکتا گفت: حرف ما در اقتصاد کلان این است که در اقتصاد خانه ای بسازیم که کلید آن دست دیگران نباشد.
حمیدرضا حاجی بابایی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه حزب شما چه راهکار عملی برای حل مشکلات اقتصادی دارد، افزود: به علت آنکه حدود دو سال چند و ماهی است که دوستان ما در این حزب از مسئولیت های اجرایی فارغ شده اند بنابراین صاحب تجربه بسیار مفیدی برای کشور در همه تخصص ها به ویژه اقتصاد هستیم.
وی گفت: اقتصاد امروز مبتنی بر نفت است قرار بود هر ساله وابستگی به نفت کاهش یابد اما این وابستگی در سال های اخیر افزایش یافته است.
حاجی بابایی افزود: ایران ظرفیت و منابع گسترده ای دارد که می توانیم مشکلات اقتصادیمان را در ارتباط با کشورهای منطقه حل کنیم که رهبر معظم انقلاب هم از آن به اقتصاد مقاومتی یاد کردند اما عده ای آن را اقتصاد ریاضتی می نامند چرا که اگر اقتصاد مقاومتی اجرا شود چربیهای زیاد اقتصادی آنان آب می شود.
وی گفت: در اقتصاد مقاومتی هر سرمایه داری در تولید سود می کند اما الان برخیها در زد و بند و سرمایهگذاری شخصی سود می برند.
حاجی بابایی افزود: رکود امروز کشور شکننده ترین رکود و همراه با تورم است، رکود امروز به این معنی است که هیچ چیز تکان نمی خورد و قیمت ها روز به روز افزایش می یابد اما همه را به دوش دولت نمی گذاریم و مثل دولت کنونی به گردن قبلی ها نمی اندازیم اما درست است یک آدم 70 ساله همه مشکلاتش را به گردن پدرش بیاندازد؟.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا سیاست های اقتصاد مقاومتی را مطالعه کردهاید، گفت: مجلس آینده باید ریل گذاری خوبی در حوزه اقتصاد اجرا کند و جراحی های بزرگ در حوزه اقتصاد صورت گیرد و مردم را به سمت اشتغال پیش ببرد که تحقق این مهم مستلزم چرخیدن چرخ کارخانجات و پول در رگهای جامعه است و تحقق این مهم جسارت می خواهد.
حاجی بابایی افزود: سال ها قبل در مجلس پنجم همه به مشکلات اقتصادی اذعان داشتند و به یارانه ها معتقد بودند اما کسی جرات و جسارت عملی کردن آن را نداشت بنابراین فضای انتخابات باید به سمت جواب دادن به این حرف ها پیش رود.
دبیر کل حزب یکتا در پاسخ به پرسشی درباره اینکه دیدگاه شما در مورد نگاه به غرب در حل مسائل اقتصادی چگونه است، گفت: اگر رابطه داشته باشیم و سودی عاید ما شود باید مستقیما به سمت عمران کشور برود.
حاجی بابایی با بیان اینکه ارتباط با کشورهای دیگر بدون وابستگی باید توسعه یابد، افزود: ما میتوانیم با همه کشورهای دنیا جز موارد خاص ارتباط برقرار کنیم که این نوع اقتصاد تحت الشعاع نفت نباشد.
وی گفت: ما به اقتصاد دانش بنیان، نیروی انسانی متحول، اشتغال محور و معیشت عادلانهای اعتقاد داریم که سرمایه گذاران فقط در تولید به کار گرفته شوند نه در سودآوری بانک ها و در این مسیر تمام قدرت های اقتصادی دولتی در اختیار مردم و تولید قرار گیرد.
حاجی بابایی افزود: اقتصاد مقاومتی اراده، اعتقاد، قدرت اجرا، اطلاع رسانی به مردم و ویژگیهای اقتصاد مقاومتی را از نگاه مردم بررسی کردن میخواهد.
دبیر کل حزب یکتا گفت: رسانه ها و صدا و سیما در معرفی اهداف نقش به سزایی دارند؛ اجماع گروههای سیاسی داخلی و کنار هم قرار گرفتن مجلس و دولت و نهادهای دولتی در کنار هم میتواند موفقیت آمیز باشد.
اقتصاد مقاومتی طرحی برای توسعه کشور است
دبیر کل حزب اراده ملت گفت: اگر دولت بتواند اقتصاد مقاومتی را دنبال کند می توانیم رونق اقتصادی کشور را شاهد باشیم چرا که اقتصاد مقاومتی در پی به انزوا کشیدن ما نیست بلکه طرحی برای توسعه کشور است.
احمد حکیمیپور در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه حزب شما چه برنامه عملی برای حل مشکلات اقتصادی کشور از جمله رکود ، بیکاری و بیرونقی تولید دارد؟ افزود: ما باید به توانایی های داخلی خود تکیه و ظرفیتهای خودمان را فعال و در واقع به ظرفیت های فعال نشده خود در اقتصاد کشور توجه کنیم.
وی گفت: به نظرم ایران توانایی دارد که اقتصاد پویای منطقه شود و این را باید دولت و مسئولان توجه کنند.
حکیمی پور افزود: توجه به اهداف سند چشم انداز، سیاست های ابلاغی و برنامه های پنج ساله توسعه، ما را به آینده امیدوار می کند.
وی گفت: اکنون فضا مهیاست چرا که جمهوری اسلامی ایران از تحریم و بحران ها با سربلندی عبور کرده است و با امید و نشاط ، بازار کسب و کار در جامعه رونق می یابد.
دبیر کل حزب اراده ملت افزود: من فکر می کنم جز فعال کردن ظرفیت های داخلی و افزایش ارزش افزوده خود هیچ راهی نداریم و ایران می تواند با تکیه بر این ظرفیت ها به قطب اقتصادی در منطقه تبدیل شود.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا شما با نظر برخی جریان های سیاسی مبنی بر اینکه برای حل مشکلات اقتصادی کشور باید به غرب و بیرون نگاه داشت موافقید؟ افزود: ما این مدل را قبول نداریم و معتقدیم باید به توانایی های خود تکیه کنیم.
حکیمی پور گفت: آن مسیر توسعه که من نامش را شبه ترقی می گذارم و مبتنی بر تقلید و پیروی از برنامه های بیرون است قبول ندارم.
دبیر کل حزب اراده ملت افزود: ما در داخل می توانیم با تکیه بر توانایی های خودمان ، مسائل را جلو ببریم و در تعامل با بیرون دست بالا را داشته باشیم نه اینکه منفعل عمل کنیم و مقهور باشیم.
اقتصاد مقاومتی یعنی تکیه بر ظرفیتهای داخلی
دبیر کل جمعیت ایثارگران گفت: ساماندهی نظام بانکی، توجه به تولید، مهار واردات، جلوگیری از قاچاق کالا و رفع موانع صادرات مهمترین مسئله ای است که باید مجلس دهم به آن توجه کند و ما به این مسئله تاکید داریم .
فدایی به سایتهای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی یعنی تکیه بر ظرفیت های داخلی، رفع موانع تولید و صادرات و سامان دادن به نظام بانکی .
وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی یک مفهوم ذهنی نیست بلکه موضوع کاملا عینی است.
فدایی ادامه داد: خیلی از نظریه پردازان اقتصادی، الگوی توسعه غربی را برای کشورمان مطرح کردهاند اما اگر اینها مصمم بودند و اقتصاد کشور را بر اساس ظرفیتهای داخلی برنامه ریزی می کردند، وضع ما به مراتب بهتر از وضع فعلی بود .
رونق اقتصادی در صدر اهداف اصلاح طلبان قرار دارد
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه برنامه ای که این حزب به آن توجه کرده امید، آرامش و رونق اقتصادی است، گفت: رونق اقتصادی در صدر اهداف احزاب اصلاح طلب قرار دارد.
محمد جواد حق شناس در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه حزب شما و افرادی که از تشکل شما داوطلب شده اند چه برنامه ای برای رفع مشکلات اقتصادی کشور به ویژه رکود و بیکاری در دست دارند، افزود: وضع کنونی ما نتیجه 10 سال رفتارهای غلط مدیریتی بوده است و همه باید تلاش کنند و دولت به تنهایی نمیتواند و ما فکر میکنیم مجلس آینده باید به کمک سایر نهادها کشور را به سوی رشد و تعالی حرکت دهد.
وی در پاسخ پرسش مبنی بر اینکه به نظر می رسد برخی جریان های سیاسی، برای حل مشکلات اقتصادی بیشتر نگاه به بیرون و غرب و همان مدل توسعه غربی را دارند دیدگاه حزب شما چگونه است؟ گفت: برای خروج کشور از وضع بحرانی کنونی نمی توانیم تک عاملی فکر کنیم و باید سراغ عوامل متعدد برویم.
حق شناس افزود: در داخل کشور باید هماهنگی بین قوا تاکید شود و سیاستهای اقتصاد مقاومتی میتواند راهکار خوبی برای ما باشد.
وی گفت: همچنین توجه به منافع و نیروهای داخلی می تواند بر رشد اقتصاد اثرگذار باشد؛ در حوزه سیاست خارجی طی دو سال گذشته گامهای موثری برداشته شده است که با دنیا از دریچه اتحادسازی حرکت کنیم و بخواهیم هزینه هایمان را کاهش دهیم.
حق شناس افزود: مثلا یکی از محورهای مهم رونق اقتصادی می تواند موضوع توریسم باشد اما باید مراقب بود که اتفاقاتی نظیر سفارت عربستان به وجود نیاید چرا که در سال حداقل نزدیک به 2 میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می کند و ضرر آنرا هتلداران خواهند دید.
وی گفت: توجه به اقتصاد و جلوگیری از فسادهای کلان، تسهیل سیستم پولی و مالی کشور و استفاده از ظرفیتهای موجود با اقتصادی روان در تعامل با جهان می تواند در مجموع به ما کمک کند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا تا به حال سیاستهای اقتصاد مقاومتی را مطالعه کردهاید و چه راهکارهایی اجرایی برای اجرای آن دارید؟ گفت: قطعاً یکی از محورهای اصلی خروج کشور از بحران، اجرای اقتصاد مقاومتی است و اگر حزب ما بتواند در مجلس آینده حضور پررنگ داشته باشد پیگیری شاخص های اقتصاد مقاومتی و مبارزه با فساد و سالم سازی مدیریت در سطوح مختلف را نهادینه می کنیم؛ همچنین در این خصوص بحث اشتغال جوانان از اهداف اصلی حزب اعتماد ملی است.
ضرورت اصلاح ساختار اقتصادی
دبیر کل حزب اسلامی کار گفت: اصلاح ساختار اقتصادی اولین کاری است که هر دولتی باید انجام دهد و اگر این شکل نگیرد هر چه منابع صرف شود از بین میرود.
کمالی درباره برنامه های عملی و پیشنهادی این حزب برای حل مشکلات اقتصادی کشور گفت: در زمینه اقتصادی بیشترین مشکلات کشور مسائل معیشتی و بیکاری است.
وی با تأکید بر اینکه ما مشکل بیکاری را معلول می دانیم افزود: در رابطه علت و معلولی ریشه بیکاری را در عدم رونق اقتصادی و شرایط کشور که ناشی از یک اقتصاد تحصیلدار است می بینیم؛ این نوع اقتصاد مبتنی بر فروش ذخایر و خرج کردن آن در کشور است.
کمالی گفت: در اقتصاد غیر رقابتی فعلی که معطوف به سود نیست و زیان را تعقیب می کند کارگر، کارفرما و دولت ناراضی هستند چراکه صنعت مولد و رو به رشدی نداریم و درآمد ایجاد نمیشود، اشتغال هم شکل نخواهد گرفت و اگر اشتغالی هم به دلیل حمایت های مالی و ارزی دولت شکل گرفته باشد بعد از مدتی که اثرات حمایتی دولت کاهش یابد از دست می رود.
وی تاکید کرد: با این شرایط حجم زیادی از بیکاری در کشور داریم که باید مورد توجه قرار گیرد و در برنامه هایی که داریم آنها را مورد توجه قرار دادهایم.
دبیر کل حزب اسلامی کار تأکید کرد: کشور به رونق اقتصادی در واحدهای تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی احتیاج دارد که چرخ اقتصاد کشور را بچرخاند، تولید ناخالص داخلی باید افزایش یابد و شرایطی شکل بگیرد که ارزش پول مان افزایش یابد و درآمد و رفاه مردم و جامعه بیشتر شود.
کمالی افزود: همه این تغییرات مثبت در اصلاح ساختار اقتصادی میسر است و باید اقتصادمان را اصلاح کنیم، اما با این روشی که تا به حال وجود داشته است به هیچ نتیجه ای نخواهیم رسید.
وی گفت: این موضوع مربوط به یک دوره، دهه یا دولت خاص نیست؛ در سال های قبل و بعد از انقلاب با مشکل سیاست های اقتصادی روبرو بوده ایم، البته بعد از انقلاب گام هایی در جهت رقابتی کردن و شکل گیری اقتصاد بر اساس مزیت و تخصص برداشته شد و حتی در چشم انداز بیست ساله هم به این موضوع اشاره شده است ولی هنوز به نتیجه نرسیده ایم.
دبیر کل حزب اسلامی کار ادامه داد: اصلاح ساختار اقتصادی را بر اساس مزیت و تخصص در دستور کار قرار داده ایم، همه واحدهای اقتصادی کشور در همه بخش ها باید پالایش شوند؛ مثلا وقتی می گوییم کالای رقابتی تولید شود، این کالا باید از لحاظ کیفیت بالا و از لحاظ قیمت پایین باشد.
کمالی افزود: وقتی کالای ایرانی با کیفیت مناسب و قیمت پایین صادر می شود، این کالا را خریداری می کنند چون هم قیمتش پایین تر و هم کیفیتش بالاتر است و به این رفتار، رقابتی کردن می گویند.
وی ادامه داد: برای رقابتی کردن لوازم کار باید فراهم شود، سیاست های غلط اتخاذ شده باید نظیر دیگر کشورها به صورت رقابتی در بیاید، مالیات کمتر گرفته شود چرا که ما چندین برابر دیگر کشورها مالیات می گیریم، همچنین نرخ بهره بانکی باید کاهش پیدا کند و به طور کلی در همه زمینه ها باید شرایط مشابه باشد.
دبیر کل حزب اسلامی کار با اشاره به توانمندی و هوش و استعداد ایرانی گفت: اصلاح ساختار اقتصادی اولین کاری است که هر دولتی در ایران باید انجام دهد و اگر این شکل نگیرد هر چه منابع خودمان صرف شود از بین خواهد رفت، فقط باید به مزیت و تخصص روی آورد و این همان چیزی است که در اقتصاد ما مغفول مانده است.
وی در پاسخ به این سؤال که شما در اقتصاد بیشتر نگاهتان به غرب است یا داخل کشور؟ افزود: نگاه ما به همه جا است؛ بازار پول و کالا و نیروی کار سیال است و در بخش های مختلف مراودات و داد و ستدها آنقدر افزایش پیدا کرده است که هیچ اقتصادی درونگرا نیست.
کمالی گفت: وقتی رهبر معظم انقلاب تأکید می کنند اقتصاد مقاومتی منظورشان این است که یک اقتصادی شکل دهید که این اقتصاد در مقابل کالاهای خارجی بتواند عرض اندام کند و بایستد، این طور نباشد که آن ها تولید کننده باشند و ما مصرف کنند؛ ما نفت بفروشیم و آن ها کالا بدهند و مصرف کنیم؛ منظور اقتصادی قوی و تواناست که روی پای خود بایستد.
دبیر کل حزب اسلامی کار در پاسخ به این سؤال که آیا سیاست های اقتصاد مقاومتی را مطالعه کرده است و نظرش در این باره چیست؟ افزود: اقتصاد مقاومتی در همین اقتصاد رقابتی قابل تأمین است، مقاومت در چارچوب رقابت قابل تعریف است و بنده نیز اساس اعمال سیاست های اقتصاد مقاومتی را روی همین اقتصاد رقابتی می دانم.