پیش نویس قطعنامه پارلمان اروپا درباره یمن
پارلمان اروپا در مورد اوضاع انسانی یمن پیش نویس قطعنامه ای منتشر کرد.
به گزارش سایت بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه اینترنتی پارلمان اروپا مشروح این قطعنامه چنین آمده است:
- با توجه به قطعنامه های قبلی اتحادیه اروپا در مورد وضع یمن از جمله قطعنامه هشت ژوئیه 2015
- با توجه به نتیجه گیری های شورا در 16 نوامبر 2015 در مورد اوضاع یمن،
- با توجه به قطعنامه های 2201 شورای امنیت سازمان ملل (2015)، 2204 سال (2015) و 2216 سال (2015) در مورد وضعیت یمن،
- با توجه به « موافقتنامه مشارکت ملی صلح » امضا شده در 21 سپتامبر سال 2014،
- با توجه به اظهارات معاون رئیس کمیسیون / نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه در مورد وضعیت یمن،
- با توجه به مذاکرات تسهیل شده از طرف سازمان ملل متحد در مورد یمن،
- با توجه به اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال 1948،
- با توجه به قانون 123 قوانین روش ها
A. در حالی که جنگ فعلی در یمن، ریشه در ناتوانی دولت های متوالی از عملی کردن آرمان های دموکراتیک، اقتصادی و اجتماعی مردم یمن دارد و در نتیجه، نارضایتی و اختلافی که موجب خشونت فعلی شده است.
B. در حالی که یمن به سبب ناتوانی از پیگیری یک مسیر سیاسی فراگیر، گرفتار تنش های قبیله ای و یک جنگ نیابتی تلخ بین شورشیان حوثی مورد حمایت ایران و عربستان سعودی شده است، این جنگ موجب اقدام نظامی علیه شورشیان و وارد کردن مستقیم منطقه گسترده تر به یک درگیری پیچیده شده است که ماههاست ادامه دارد. این در حالی است که عربستان سعودی، شورشیان حوثی در یمن را یک نیروی نیابتی از طرف ایران می داند. ایران نیز تهاجم عربستان را محکوم کرده و خواستار توقف فوری حملات هوایی به رهبری عربستان شده است.
C. در حالی که اوضاع امنیتی رو به وخامت در یمن، در حال تبدیل شدن به موضوعی است که موجب افزایش نگرانی های بین المللی می شود، از زمان تشدید درگیری ها در مارس 2015؛ حداقل 5700 نفر کشته شده اند که تقریبا نیمی از آنها غیر نظامی بوده اند، در حالی که نظامیان حوثی به شلیک سلاح های سنگین به طرف مناطق مسکونی متهم شده اند، ائتلاف به رهبری عربستان به انجام چند حمله هوایی به بیمارستان ها و دیگر ساختمان های غیر نظامی متهم شده است.
D. در حالی که مجموعه درگیری های شدید زمینی، حملات هوایی و محاصره زمینی، دریایی و هوایی در شمال یمن تاثیری مخرب بر کشور داشته است؛ در حالی که درگیری های جاری، منجر به وقوع یک بحران جدی انسانی شده و زندگی 80 درصد از جمعیت 26 میلیون نفری یمن را تحت تاثیر قرار داده است.
E. در حالی که یک یمن باثبات و امن با دولتی به درستی کارآمد برای تلاش های بین المللی در جهت مبارزه با افراط گرایی و خشونت در منطقه و فراتر از آن و همچنین برقراری صلح و ثبات در یمن حیاتی است.
F. در حالی که تلاش برای پایان دادن به مناقشه در یمن در نتیجه وخیم تر شدن روابط ایران و عربستان سعودی پس از اعدام اخیر نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعه، چالش برانگیزتر شده است.
G. در حالی که نگرانی هایی نیز وجود دارد که جنگ یمن منجر به این موارد شده باشد: نقض حقوق بشر در یمن، از جمله، حملات علیه روزنامه نگاران و موسسات رسانه ای، ناپدید شدن اجباری، نقض کنوانسیون ممنوعیت شکنجه، آزار و بازداشت اقلیت های مذهبی، و استفاده ادعایی از کودکان در درگیری های مسلحانه.
پارلمان اروپا :
1. مراتب نگرانی عمیق خود را در مورد خشونت های جاری در یمن و بحران بشری حاصل از آن ابراز می کند بحرانی که بر زندگی میلیون ها مرد، زن و کودک تاثیر منفی گذاشته است، علاوه بر این، در مورد از دست رفتن جان افراد به سبب جنگ و رنج افراد گرفتار شده در جنگ ابراز تاسف عمیق می کند.
2. از تلاش های نماینده ویژه سازمان ملل برای پیدا کردن یک راه حل مسالمت آمیز و پایدار برای بحران کنونی به شدت حمایت می کند؛ همچنین از تمام بازیگران دولتی و غیر دولتی درگیر در جنگ می خواهد در جهت صلح و آشتی کار کنند و بدون پیش شرطی، وارد چنین فرآیندی شوند.
3. اعتقاد دارد عربستان سعودی و ایران کلید حل بحران را در اختیار دارند و از هر دو طرف می خواهد برای بهبود روابط دو جانبه تلاش کنند و به دنبال همکاری با یکدیگر برای پایان دادن به جنگ در یمن باشند.
4. قویا معتقد است تنها راه حل بلند مدت برای بحران در یمن از طریق گفتگوی فراگیر سیاسی در چارچوب ارائه شده با ابتکار شورای همکاری خلیج فارس، نتایج کنفرانس گفتگوی ملی و شورای امنیت سازمان ملل و نتیجه گیری های مختلف شورای اروپا است.
5. عمیقا نگران است خشونت ها و بی ثباتی های فعلی در یمن، این امکان را به گروه های تروریستی و افراطی بدهد، از وضعیت کنونی بهره برداری کنند و این وضعیت، پیامدهای امنیتی گسترده تری برای منطقه و فراتر از آن داشته باشد.
6. در مورد مرگ غیر نظامیان و فعالان حقوق بشر در یمن و تبعیضی که زیرساخت های غیرنظامی، از جمله مدارس و بیمارستان ها را هدف قرار می دهد عمیقا نگران است.
7. از همه طرف ها می خواهد به حقوق بشر و آزادی همه شهروندان یمنی و تمام کسانی که در مورد صلح و ماموریت های بشردوستانه در کشور فعالیت می کنند از جمله امدادگران، پزشکان و روزنامه نگاران احترام بگذارند.
8. خواستار تحقیقات مستقل درباره همه ادعاهای سوء استفاده، شکنجه، کشتار هدفمند غیر نظامیان و دیگر موارد نقض قوانین بین المللی حقوق بشری و انسانی است.
9. معتقد است تمام یمنی ها باید در یک انتقال شفاف سیاسی و مشروع با یک جدول زمانی مشخص، نماینده داشته باشند. این انتقال سیاسی باید بر اساس نتایج کنفرانس گفتگوی ملی، موافقتنامه مشارکت ملی صلح و مشارکت و در راستای خط مشی های مطرح شده در طرح شورای همکاری خلیج فارس از جمله قانون اساسی، همه پرسی و انتخابات قرار داشته باشد.
10. از رئیس خود می خواهد این قطعنامه را به شورا، کمیسیون، بخش اقدام خارجی اروپا، معاون رئیس کمیسیون / نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه و سیاست امنیتی، پارلمان ها و دولت های کشورهای عضو، رئیس جمهور یمن، مجلس نمایندگان یمن و دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس ارائه دهد
یاد آور می شود انتظار می رود 4 فوریه درباره این پیش نویس رای گیری شود.