وزیر نیرو:
درصورت افزایش مصرف در تابستان ، خاموشی داریم
وزیر نیرو گفت: پیش بینی می شود اوج مصرف برق در تابستان 95 به 54000 مگاوات برسد.
حمید چیت چیان در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه برخی پیش بینی ها دال بر این است که مصارف صنعتی افزایش یابد و حتی اوج مصرف به 56000 مگاوات نیز خواهد رسید؛ افزود: اگر مصرف برق به بیش از 54000 مگاوات برسد با خاموشی مواجه خواهیم شد.
وی گفت: دولت می تواند با افزایش ظرفیت برق تا تابستان آینده به میزان 2600 مگاوات از 4000 مگاوات افزایش اوج مصرف نسبت به تابستان امسال را تامین کند که بقیه این میزان باید با مدیریت مصرف ، مدیریت بار و کاهش تلفات باید کنترل شود.
وی در زمینه آب نیز گفت: با توجه به بارشهای سال آبی جاری نگرانی ما در تامین آب آشامیدنی شهرهایی که از آب سطحی تامین می شود مثل تهران و خوزستان کمتر شده است.
وزیر نیرو تاکید کرد: اما همچنان در شهرهایی که از آب زیرزمینی برای تامین آب شرب آنها استفاده می شود مانند کرمان ، مشهد، شیراز و بندرعباس نگرانی وجود دارد .
وی با اشاره به اینکه تامین آب آشامیدنی نسبت به تابستان امسال وضع بهتری پیدا کرده اما پراکنش بارش کشور در تمام نقاط کشور یکسان نبوده افزود: نگرانی در شهرهایی که از آب زیرزمینی استفاده می کنند همچنان ادامه دارد.
چیت چیان ادامه داد: برای اینکه تابستان سال آینده را بدون قطعی آب سپری کنیم نیازمند همکاری مردم و مدیریت مصرف مردم هستیم.
*جز شش استان ،سایر استان ها افزایش بارش داشته است
چیت چیان گفت: از ابتدای سال آبی تا هفت بهمن، 134 میلی متر بارش داشتیم.
وی در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران افزود: این میزان بارش نسبت به زمان مشابه پارسال 60 درصد افزایش و نسبت به متوسط 47 سال اخیر 25 درصد افزایش را نشان می دهد.
وی گفت: در شش استان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون کاهش بارش داشتیم که به ترتیب در استان اصفهان 11 درصد، خرسان جنوبی 25، خراسان رضوی 8 درصد، سمنان 10 درصد ،سیستان و بلوچستان 26 درصد و یزد 6 درصد کاهش بارش نسبت به زمان مشابه پارسال ثبت شده است.
چیت چیان افزود: در سایر استان ها افزایش بارش نسبت به پارسال ثبت شده است.
وی گفت: از ابتدای سال آبی جاری تا امروز 14 میلیارد متر مکعب آب به مخازن سد ها وارد شده است که در مقایسه با پارسال 86 درصد افزایش را نشان می دهد.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه بیشتر بارش های امسال در ارتفاعات و به صورت برف صورت گرفته و اغلب سد ها در ارتفاعات ساخته شده است گفت : درصد ورودی آب به سد ها بیشتر است چون در سال های گذشته بارش ها بیشتر در دشت و کوه پایه و به صورت باران بوده است.
وی ظرفیت مخازن سدهای کشور را هم اکنون 49 میلیارد و 300 میلیون متر مکعب آب اعلام کرد و گفت: به این ترتیب 48 درصد مخازن سدهای کشور پر است که امیدواریم در روزهای آینده نیز بارش های خوبی داشته باشیم.
چیت چیان درباره این موضوع که آیا بارش های امسال جبران خشکسالی های سال های قبل را می کند گفت: با این که بارش های امسال خوب بود اما 15 سال خشکسالی داشتیم که اثرات تجمعی آن با یک سال تر سالی جبران نخواهد شد.
وی در باره دریاچه ارومیه و تالاب ها نیز افزود: در سال های گذشته و قبل از احیای دریاچه ارومیه هر سال 40 تا 45 سانت از ارتفاع آب این دریاچه کاسته می شد که امسال میزان کاهش آب دریاچه ارومیه به 11 سانت رسیده است یعنی به شرایط تثبیت دست یافتیم.
وزیر نیرو ادامه داد: تا کنون 110 میلیون متر مکعب آب از سد شهید کاظمی به دریاچه ارومیه رها شده و در روزهای آینده نیز 70 میلیون متر مکعب دیگر رها می شود تا به تثبیت شرایط دریاچه ارومیه کمک کند.
وی در زمینه شرایط آبی دریاچه سد های 5 گانه تهران نیز گفت: میزان ورود اب به دریاچه 9 سد تامین کننده آب اشامیدنی تهران 46 درصد افزایش داشته است.
وزیر نیرو به رقم بارش های خوب امسال از شهروندان تهرانی و سایر مشترکان آب کشور تقاضا کرد همچنان به صرفه جویی ادامه دهند.
چیت چیان افزود: با توجه به اینکه تاثیر بارش ها در آب های زیرزمینی دیر ظاهر می شود و حدود 60 درصد آب آشامیدنی شهرها و روستاهای کشور نیز از آب زیر زمینی تامین می شود اثر بارشهای اخیر در تامین آب این تعداد مشترکان در شهرها و روستا های کشور حداقل یک سال تاخیر دارد.
در دهه فجر طرح هایی به ارزش 5 هزار و 630 میلیارد تومان در حوزه آب و برق به بهره برداری می رسد .
حمید چیت چیان در ادامه نشست خبری امروز خود افزود: دهه فجر امسال تعداد قابل توجهی طرح آبی و برقی با سرمایهگذاری 5630 میلیارد تومان آماده بهرهبرداری است که گام موثری در خدمت رسانی به مردم خواهد بود.
وی ادامه داد: در بخش برق 1698 مگاوات نیروگاه آماده بهرهبرداری یا آغاز احداث است که افتتاح بخش گاز نیروگاه گنو در بندرعباس با شامل 4 واحد 162 مگاواتی، کلنگزنی 2 نیروگاه شامل نیروگاه چابهار به ظرفیت 160 مگاوات و نیروگاه سیکل ترکیبی ماهشهر شامل دو واحد 300 مگاواتی و یک واحد 288 مگاواتی در این ایام انجام خواهد شد.
وزیر نیرو افزود: در ایام دهه فجر افتتاح تعداد 4639 طرح در بخش برقرسانی شامل بهرهبرداری از 2 پست 400 مگاواتی، 5 پست 230 مگاواتی و 52 پست 132 و 63 مگاواتی، تعداد 27 خط انتقال و فوق توزیع و 4553 پروژه توزیع انجام خواهد شد.
وی به طرحهای بخش برق روستایی اشاره کرد و گفت: در این بخش 319 روستا با 4765 خانوار از نعمت برق برخوردار خواهند شد که ارزش تقریبی این طرح ها حدود 360 میلیارد ریال خواهد بود.
وزیر نیرو با اشاره به طرحهای آماده بهرهبرداری در بخش آبفا گفت: در این بخش 6 آبشیرین کن در شهرهای ساحلی کشور به بهرهبرداری خواهد رسید که 4 واحد از این تاسیسات را بخش خصوصی با 62.3 میلیارد تومان سرمایهگذاری احداث کرده است.
وی ادامه داد: همچنین 20 طرح آبرسانی به ارزش 510 میلیارد ریال به بهرهبرداری می رسد که شامل 9 ایستگاه پمپاژ و 108 حلقه چاه به ظرفیت 2365 لیتر در ثانیه خواهد بود.352 کیلومتر خط انتقال با ظرفیت 5726 لیتر در ثانیه در این ایام به بهرهبرداری خواهد رسید.
وزیر نیرو از بهرهبرداری از 7 تصفیهخانه فاضلاب و چندین طرح جمعآوری فاضلاب در کشور خبر داد و افزود: این تصفیهخانهها در شهرهای شیراز ، کاشان، اردبیل، قم، مشهد، استان لرستان، رزن، رشت، هشتگرد، قرهضیا، سریشآیباد، بانه، اصفهان و نیشابور خواهد بود.
وی ادامه داد: مشخصات طرحها و شبکههای فاضلاب قابل افتتاح در دهه فجر شامل 1075 کیلومتر شبکه، 42.7 کیلومتر خط انتقال و بیش از 86 هزار انشعاب خواهد بود که توان جمعآوری 96 هزار مترمکعب فاضلاب در شبانهروز را خواهد داشت.
چیتچیان یادآور شد: هزینههای انجام شده در بخش شبکههای جمعآوری و انتقال فاضلاب حدود 394 میلیارد تومان و در بخش تصفیهخانه حدود 101 میلیارد تومان و 7.9 میلیون یورو سرمایهگذاری انجام شده است.
وزیر نیرو به طرح های بخش آبرسانی روستایی اشاره کرد و گفت: 441 روستا با جمعیت 188 هزار نفر بهصورت مجتمعهای آبرسانی با اعتبار 867 میلیارد ریال و نیز 161 روستا بهصورت تکروستایی با جمعیت حدود 98 هزار نفر با اعتبار 695 میلیارد ریال از آب شرب برخوردار خواهند شد.
چیتچیان از افتتاح 4 سد با حجم مخزن 3 میلیارد و 374 میلیون مترمکعب خبر داد و گفت: این سدها شامل سد تالوار در شهرستان بیجار، سد سیمره در ایلام، سد سراب در گیلانغرب و سد تنگ حمام در قصرشیرین است که قابلیت تنظیم سالانه یک میلیارد و 299 میلیارد مترمکعب خواهد داشت.
وی ادامه داد: 13 شبکه آبیاری و زهکشی با مساحت پوشش 23 هزار هکتار به ارزش 297 میلیارد تومان نیز در این ایام به بهرهبرداری خواهد رسید.