با هدف افزایش همکاری های اقتصادی انجام شد:
هیات اقتصادی لهستان در آذربایجان شرقی
هیئتی متشکل از تجار و بازرگانان لهستانی در نشستی راههای توسعه همکاریهای اقتصادی را با تجار استان آذربایجان شرقی بررسی کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تبریز امروز در این نشست گفت: آذربایجان شرقی به لحاظ همسایگی با چند کشور خارجی از موقعیت استراتژیکی برخوردار است و در بیشتر صنایع جزو ردیفهای اول کشوری است .
حسن زاده افزود:تراکتورسازی ،صنایع پتروشیمی ،داروسازی ،قطعه سازی ،نساجی،چرم ،مصالح ساختمانی و خدمات مهندسی از صنایع عمده آذربایجان شرقی است.
وی یادآور شد:مسئولان کشورما تمامی امکانات بین المللی و استانداردهای جهانی را برای سرمایه گذاری خارجی به طور مشارکتی فراهم کرده اند و همه تضمین های لازم برای سرمایه گذاری و معافیتهای مالیاتی در ایران لحاظ شده است.
سفیر لهستان در ایران نیز گفت : رشد اقتصادی ما در25 سال گذشته 4 برابرشده است و 70 درصد تولیدات این کشور به غرب صادر می شود.
یولیوش گولیو افزود: ما بسیار علاقه مند به برقراری ارتباط اقتصادی با ایران و آذربایجان شرقی که از نظر صنعتی شباهت زیادی به جنوب غرب لهستان دارد هستیم.
وی افزود:قطعه سازی از صنایع مهم ماست و 70 درصد قطعات خودروهای تولیدی کشور آلمان را ما تولید میکنیم و با ایران نیز همکاری مستقیم و بدون واسطه را خواستاریم.
زمینه های همکاری اقتصادی هیات اعزامی لهستان و منطقه ازاد ارس هم در نشستی مشترک در این منطقه بررسی شد.
سفیر جمهوری لهستان در کشورمان که ریاست هیات 19 نفری متشکل از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی این کشور را بر عهده داشت در این نشست گفت : وجود مناسبات مشترک اقتصادی میان منطقه آزاد ارس و منطقه سیلیزیم لهستان زمینه توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری دو طرفه را فراهم خواهد کرد.
یولیوش گولیو اعتماد دوسویه را اصل مهم در روابط تجاری دانست و افزود : لازمه ایجاد اعتماد ، شناخت کافی از قابلیتهای موجود در دو کشور است و ما برای پیشبرد اهداف اقتصادی در ایران به دنبال شناسایی ظرفیت های منحصرد به فرد هستیم.
وی ابراز امیدواری کرد : با افزایش شناخت سرمایه گذاران ایرانی و لهستانی از همدیگر ، همکاری های اقتصادی بین دو کشور آغاز شود .
وی اقتصاد لهستان را یکی از باثبات ترین اقتصادهای اتحادیه اروپا دانست و رمز موفقیت اقتصاد کشورش را حضور تجار و سرمایه گذاران لهستانی در سایر کشورها، دخالت نکردن دولت در فعالیت بخش خصوصی و گرایش به سمت سرمایه گذاری های کوچک و زودبازده اعلام کرد.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری ارس نیز در این نشست گفت : ارس در دوران پساتحریم با ایجاد فرصت های سرمایه گذاری جدید ، زمینه لازم را برای جذب سرمایه گذاران خارجی و افزایش صادرات فراهم کرده است .
عرب باغی با بیان اینکه این نشست ها فرصت مهمی برای ایجاد مجموعه های اقتصادی مشترک است افزود : این منطقه تجاری صنعتی به لحاظ برخورداری از زیرساخت ها و بسترهای مناسب سرمایه گذاری، موقعیت ویژه ای برای سرمایه گذاری در حوزه صنایع کشاورزی و گلخانه ای، فراورده های نفتی و صنایع دیگر دارد .
هیات اقتصادی لهستانی همچنین از فازهای یک و دو صنعتی، اماکن تفریحی، سیاحتی و تاریخی و همچنین سایت 190 هکتاری گلخانه ای ارس بازدید کردند.
هیات اقتصادی لهستان در آذربایجان شرقی هیات اقتصادی لهستان در آذربایجان شرقی هیات اقتصادی لهستان در آذربایجان شرقی هیات اقتصادی لهستان در آذربایجان شرقی