ضرورت رقابت سالم در حوزه فناوری ارتباطات
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت : با اعطای پروانه های "ایجاد و بهره برداری از شبکه ارتباطات ثابت" ( FCP ) انتظار داریم رقابتی سالم در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات به خصوص در بخش ثابت آن شکل گیرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، محمود واعظی در مراسم اعطای پروانه FCP به هفت شرکت با اشاره حجم 20 هزار میلیارد بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات افزود : این حجم می تواند تا سه برابر گسترش یابد و بازار ایران با توجه به نیازهای مخاطبان آن ، جای بسیار مناسبی برای فعالیت است .
وی همچنین به نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در زندگی مردم اشاره کرد و گفت : فناوری اطلاعات و ارتباطات اکنون به ابزاری برای حرفه ، کار و فعالیت مردمی تبدیل شده است و بدون این ابزار رسیدن به پیشرفت امکان پذیر نیست .
وزیر ارتباطات با اشاره به اعطای پروانه به هفت شرکت تاکید کرد : این شرکت ها باید برای ارائه خدمات جدید فکر و تلاش بکنند تا کسب و کار در کشور رونق گیرد ، به خصوص که در همه دنیا اکنون درآمدزایی در ارائه محتوای مورد نیاز مخاطب است .
واعظی به مشکلات مردم در دریافت تلفن ثابت در شهرهای مختلف کشور اشاره کرد و گفت : امروز مردم در شهرهای مختلف در نوبت تلفن ثابت هستند و این برخلاف سیاست های نظام است .
وی افزود : شرکت هایی که اکنون پروانه FCP دریافت کرده اند باید خلاء موجود در زمینه تلفن ثابت را پر و زمینه را برای رقابتی سالم در کشور ایجاد کنند.
وزیر ارتباطات همچنین گفت : زمانی که مخابرات خصوصی شد قرار نبود که انحصار دولتی در حوزه ارتباطات به انحصار بخش خصوصی در این حوزه تبدیل شود ، به همین دلیل با ارائه پروانه های جدید تلاش شده است فضای رقابتی سالمی در کشور ایجاد شود .
واعظی با انتقاد از تعداد پروانه های ارائه شده در حوزه FCP تاکید کرد : دادن این تعداد پروانه به این معنی نیست که همه آنها موفق باشند ، بر این اساس ما ترجیح می دهیم که همین شرکت ها نیز با هم ادغام شده و کنسریوم های وسیع و قوی تشکیل دهند .
وی همچنین به اعطای یک پروانه " ارائه خدمات انتقال داده ها از طریق ماهواره " ( SAP ) اشاره کرد و گفت : امیدواریم که با همکاری دولت و بخش خصوصی امکان ساخت ماهواره ملی برای ارائه خدمات فراهم شود .
اعطای هفت پروانه اف سی پی با حضور وزیر ارتباطات
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسمی با هدف گذر از پروانه های مبتنی بر فن آوری، به هفت شرکت خصوصی پروانه ایجاد و بهره برداری از شبکه ارتباطات ثابت (اف سی پی) اهدا کرد.
در مراسمی که با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، معاون وزیر ارشاد ، نمایندگان مجلس و تعدادی از فعالان حوزه فناوری اطلاعات برگزار شد به شرکت های آریا رسانه تدبیر (شاتل)، انتقال داده های آسیاتک ، پارسان لین ارتباطات ( پارس آن لاین) ، انتقال داده های نداگستر صبا ، پیشگامان توسعه ارتباطات ( مبین نت) ، داده گستر عصر نوین و گسترش ارتباطات مبنا پروانه اف سی پی اعطا شد.
براساس این پروانه شرکت های دارنده می توانند خدمات ارتباطی شامل ای دی اس ال ، وای فای و تلفن ثابت ارائه کنند.
در این مراسم همچنین به شرکت خدمات انفورماتیک ، پروانه خدمات انتقال داده ها از طریق ماهواره (اس ای پی ) اعطا شد.
شرکت های دارنده پروانه اف سی پی موظف هستند خدمات خود را در مناطق روستایی و کمتر برخوردار گسترش دهند و همچنین برنامه های توسعه ای خود را از طریق فیبر نوری عملیاتی کنند.