رئیس نمایشگاه مطبوعات:دوره تحریم گذشته است
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه مطبوعات گفت: اینکه فارس و تسنیم در نمایشگاه مطبوعات امسال نیستند از خودشان بپرسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسین انتظامی در نشست خبری بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات افزود: بعضی رسانه ها و مطبوعات به خاطر مشکلات مالی و برخی به خاطر دیگر محدودیتها حضور ندارند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تحریم نمایشگاه توسط برخی رسانه ها گفت: دوره تحریم گذشته است.
حضور بیش از ۵۰۰ رسانه در نمایشگاه مطبوعات
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه مطبوعات گفت: بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات با شعار «نقد منصفانه، پاسخ مسئولانه» از ۱۶ تا ۲۲ آبان در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.
حسین انتظامی در نشست خبری بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات افزود: بیش از 500 رسانه در کنار مجموعه رسانه های منطقهای و محلی، نشریات دانشجویی وزارتخانه های علوم و بهداشت، نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد، همچنین کسب و کار مرتبط با حوزه رسانه، روابط عمومی دستگاه ها و ادارات کل ارشاد استان های کشور در نمایشگاه امسال حضور دارند.نشست خبری بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات در ساختمان معاونت مطبوعاتی در حال برگزاری است.
دولت نقش ریلگذاری نمایشگاه مطبوعات را دارد
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه مطبوعات گفت: این نمایشگاه بزرگترین رویداد رسانه ای کشور است که با کمک خود رسانه ها طراحی شده است و دولت فقط نقش ریل گذاری اولیه را دارد.
حسین انتظامی در نشست خبری برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات که قرار است از 16 تا 23 آبان برگزار شود افزود: هزار سایت خبری دارای مجوز داریم که اکثر آنها در نمایشگاه مطبوعات امسال حضور دارند.
وی با بیان اینکه شورای سیاست گذاری نمایشگاه مطبوعات از مسئولان تشکل های صنفی تشکیل شده است گفت: شرکت تعاونی مطبوعات، انجمن صنفی روزنامه های غیردولتی، نشریات کشوری، انجمن نشریات کشور و انجمن مسئولان روزنامه ها از جمله تشکیل دهندگان شورای سیاست گذاری بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات هستند.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد ثبت نام و جانمایی نمایشگاه را مانند پارسال کاملا الکترونیکی عنوان کرد و افزود: امسال نیز تقسیم بندی های موضوعی وجود دارد که این باعث بهتر دیده شدن مطبوعات خواهد شد؛ البته این تقسیم بندی ها شامل خبرگزاری ها، روزنامه ها و نشریات استانی که براساس شکل شان تقسیم شده اند نمی شود.
انتظامی ادامه داد: در بخش دین و اندیشه 27 شرکت کننده، در بخش فرهنگی 57، در بخش سیاسی و اقتصادی 78، در بخش آموزشی 71، در بخش عمومی و خانواده 44، در بخش کودک و نوجوان 7، در بخش موسسات مطبوعاتی 22 و در بخش نشریات استانی منطقهای و محلی 33 شرکت کننده حضور دارند.
وی گفت: همچنین صنوف مرتبط با مطبوعات از جمله صنایع کاغذ، توزیع و انفورماتیک نیز حضور دارند که به مذاکرات میان مطبوعاتیها و هم افزایی بین آن ها کمک خواهد کرد.
انتظامی با بیان اینکه امسال هم روابط عمومی دستگاه ها حضور دارند افزود: همچنین نشریات دانشجویی شامل نشریات وزارتخانه های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد و همچنین نشریات آماتوری مربوط به کانون مساجد نیز در نمایشگاه بیست و یکم غرفه دارند.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: در مرحله پیش ثبت نام 730 متقاضی اعلام حضور کردند که بخشی از این تعداد چون اصلا دارای مجوز نبودند یا جز روابط عمومی دستگاه ها نبودند از حضورشان در نمایشگاه عذرخواهی کردیم.
انتظامی با بیان اینکه نشریات ستاد کل نیروهای مسلح نیز به صورت تجمیعی حضور دارند افزود: از تعداد 730 ثبت نام کننده اولیه130 رسانه مجوز خود را در یک سال اخیر دریافت کرده اند که 28 درصد کل را تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: 340 رسانه بخش خصوصی نیز در جشنواره امسال حضور دارند.
انتظامی گفت: براساس قانون از ابتدای سال 93 یارانه همه رسانه ها و مطبوعات دولتی و عمومی در جهت عدالت رسانه ای قطع شده است و همچنین به دستگاه های دولتی دیگر مجوز روزنامه و مجله داده نمی شود.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با بیان اینکه اطلاعات جامع نمایشگاه بیست و یکم در سایت این معاونت وجود دارد افزود: این موضوع براساس قانون دسترسی آزاد به اطلاعات که از سال 88 تصویب شد انجام شده است هرچند از ابتدای تصویب این قانون جدی تلقی نشد، اما دولت آقای روحانی با جدیت آن را دنبال و اجرایی کرده و تاکنون هفت جلسه کمیسیون مربوط به این قانون به دستور رئیس جمهور و با ریاست وزیر ارشاد برگزار شده است.
انتظامی گفت: براساس قانون دسترسی آزاد اطلاعات، دستگاه ها باید اطلاعات خود را سریع روی سایت قرار دهند به نحوی که آنچه مدیران و مسئولان میدانند و میبینند را نیز مردم عادی آگاه باشند.
وی افزود: امسال همچنین غرفه رسانه و مقاومت، نمایشگاه عکس توافق هسته ای، کارگاه کاریکاتور، غرفه دفاع مقدس، غرفه چهره ها و تجربه ها، غرفه موزه مطبوعات و غرفه موزه بنیاد مستضعفان در نمایشگاه مطبوعات به همت خود دوستان رسانه ای برپا خواهد شد.
انتظامی همچنین از اعلام برنامه های خاص و نشست ها و میزگردهای شرکت کنندگان در نمایشگاه تا حداکثر روز چهارشنبه و انتشار آن ها به صورت برنامه مشخص خبر داد.
وی در خصوص هزینه مالی نمایشگاه مطبوعات نیز گفت: نرخ گذاری ها توسط شورای سیاستگذاری نمایشگاه صورت گرفته است و حداکثر تا دو هفته بعد از پایان نمایشگاه، بیلان مالی اعلام می شود.
انتظامی شعار امسال نمایشگاه مطبوعات را «نقد منصفانه؛ پاسخ مسئولانه» اعلام کرد و افزود: امسال نیز مانند پارسال بولتن روزانه نمایشگاه را هر روز یکی از روزنامه ها منتشر خواهد کرد.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: طرح رتبه بندی روزنامه ها (80 روزنامه داوطلب) قبل از نمایشگاه منتشر میشود و امیدواریم رتبهبندی خبرگزاریها نیز براساس شاخص هایی که به خودشان اعلام شده است به نمایشگاه امسال برسد و از این پس هر 6 ماه رتبه بندی جدید روزنامه ها و خبرگزاری ها را اعلام خواهیم کرد.
انتظامی همچنین از انتخاب و قدردانی بهترین روزنامه های سراسری و استانی و خبرگزاری هایی که به استفاده درست از زبان فارسی اهتمام داشته اند در اختتامیه نمایشگاه مطبوعات خبر داد.
وی درباره انتخاب غرفه برتر نمایشگاه نیز گفت: امروز شاخص های این انتخاب در بخش های 16 گانه اعلام می شود و امیدواریم بتوانیم جوایزی را نیز برای برترین ها در نظر بگیریم؛ امسال تعرفه های ورودی برترین های پارسال نصف بوده است.
انتظامی افزود: بالغ بر 600 رسانه و 567 غرفه در نمایشگاه امسال حضور دارند که بیشترین متراژ به غرفه مطبوعاتی ها با هزار و 420 متر و بیشترین غرفه در بخش سیاسی- اقتصادی با 79 غرفه است.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد سقف متراژ برای خبرگزاریها و موسسات مطبوعاتی را 96 متر اعلام کرد و گفت: 35 رسانه در حال حاضر در لیست انتظار ما هستند چرا که در مرحله پیش ثبت نام ثبت نام نکرده اند و براساس جاهای باقی مانده یا انصراف هایی که صورت می گیرد جانمایی می شوند.
وی درباره حضور مطبوعات با گرایش های سیاسی اصلاح طلب و اصول گرا در نمایشگاه امسال افزود: امسال همه نحله های سیاسی در نمایشگاه حضور دارند.
انتظامی در پایان تشکر ویژه ای نیز از رسانه ملی داشت که خود را به عنوان برادر بزرگتر رسانهها همواره حامی و کمک رسان دانسته است.