معاون سیاسی- اجتماعی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی گفت: تسخیر لانه جاسوسی یک حرکت دسته جمعی با انگیزه و هدفهای مشترک بود.
رضا سیفاللهی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: چشمانی در داخل و خارج کشور منتظر بودند تا ببینند این انقلاب نوپا چه اهدافی را دنبال میکند و چه پیامی دارد، افکار بین المللی حساسیت داشت، با وجود کشورهای نفت خیز حوزه خلیج فارس که نقش ایران در این خصوص ویژه است، این انقلاب چگونه می تواند پیام امنیت و الگوسازی را در کشور خودش اجرا کند.
وی اضافه کرد: به دلیل وابستگی رژیم شاهنشاهی به امریکا آنها نمی توانستند انقلاب اسلامی را به رسمیت بپذیرند، دو خط حساسیت در شرایط آن روز در محیط های دانشجویی حاکم بود.
سیف اللهی گفت: با وجود این شرایط و فروماندگی دولت موقت و عدم پاسخگویی مناسب به انتظارات انقلابی مردمی و دانشجوها، ملاقاتی از طرف هیئت اعزامی دولت موقت با برژینسکی مشاور امنیت ملی امریکا بدون اجازه امام انجام گرفت.
وی افزود: با اجازه ورود شاه به امریکا انگیزه هایی برای یک حرکت اعتراضی ازجانب دانشجویان پیرو خط امام با تسخیر لانه جاسوسی به وجود آمد.
سیف اللهی در خصوص حفظ آرمان های 13 آبان 58 در تسخیر لانه جاسوسی گفت: بعد از پیروزی انقلاب، در ماه های اول پیروزی انقلاب اسلامی، این انقلاب دوم آغاز شده بود و حضرت امام (ره) آن را برای مبارزه با استکبار جهانی تأیید کردند.
وی ادامه داد: با توجه به وابستگی رژیم شاه به امریکا و انقلابی که با خواست امام و مردم به استقلال رسیده بود، بزرگترین ضربه ای که می توانستند به آن بزنند شروع جنگ تحمیلی بود، با حمایت های کشورهای عربی، ولی به شکست انجامید.
معاون سیاسی- اجتماعی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی گفت: یکی از برنامه های محوری ما در این چند سال بعد از جنگ تحمیلی این است که استقلال نظامی و تمامیت ارضی و امنیت ملی خود را استحکام ببخشیم.
سیف اللهی در خصوص ویژگی های انقلاب اسلامی افزود: ما در حال حاضر یک کشور مستقل هستیم و تا به امروز بابت آن هزینه های زیادی با تحریم های متعدد پرداختهایم، آنها می گویند چرا شما خواهان فناوری های علمی و هسته ای هستید، با اینکه زیر نظر آژانس فعالیت های هستهای ما رصد می شود ولی آنان اذعان می کنند که ما در حال تلاش برای ساخت سلاح هستهای هستیم، آنها می خواهند ما در عرصه های بین المللی خودکفا نشویم.
وی ادامه داد: بعد از جنگ تحمیلی از نظر نظامی در منطقه سرآمد هستیم، با داشتن موشک دوربرد، فناوری فضایی و تمام سلاحهایی که تولید ملی میشود. سیف اللهی گفت: با داشتن قوای نظامی و نیروهای مسلح و مردمی، جمهوری اسلامی ایران قویترین قدرت نظامی در منطقه است.
این دانشجوی پیرو خط امام ادامه داد: مبارزه با استکبار امروز یک شعار نیست، باید در عرصه عمل به آن پرداخت، در حوزه دانش بنیان، تولید ملی بر اساس فناوری های روز است.
وی افزود: امروز میزان نقش آفرینی جمهوری اسلامی در معادلات منطقه ای بسیار اهمیت دارد و با امنیتی که در داخل ایران هست و ناامنی کشورهای هممرز، در این بین ایران نقش صلح را در منطقه ایفا می کند.
سیف اللهی اظهار داشت: تعامل با کشورها برای حفظ منافع ملی را با سیاست، بدون وارد شدن خدشه ای به استقلال ایران به طور جدی دنبال می کنیم.
وی در پایان افزود: در شرایط مختلف، جوانان تحصیلکرده می توانند راه خود را برای تکمیل این مبارزه بشناسند، با روش دیدن و جهت گیری کردن در عرصه علمی و فناوری، سیاسی و نظامی و اجتماعی، مهمترینش مقابله با تهاجم فرهنگی است، آنها می توانند برای تشکیل فرایند ملی نقشآفرینی کنند.
مشاور امور بینالملل رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ملت ایران، آگاه و سیاسی است که شعار مرگ بر امریکا را حفظ و جهانی کرده است و همه مستعضفان جهان این شعار را سر میدهند؛ مانند یمن، فلسطین، امریکای جنوبی و امریکای لاتین.
حسین شیخالاسلام در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: دو موضوع درخصوص تاریخ ملت ایران مطرح است، یکی بر اساس جنایاتی که امریکاییها در طول زمان انجام دادند که مشخصاً از کودتای 28 مرداد 1332 شروع شد و دیگری کاپیتولاسیون بود.
وی ادامه داد: با انقلاب و پشتیبانی آنها از رژیم شاهنشاهی، در 13 آبان فرصتی ایجاد شد که ملت ایران سیلی محکمی بر صورت امریکاییها بنوازد به خاطر اشتباه بزرگی که امریکا کرد و اجازه داد شاه وارد آن کشور بشود و این، ملت ایران را برآشفته کرد.
شیخ الاسلام گفت: کودتای 28 مرداد از داخل لانه جاسوسی و به اصطلاح سفارت، علیه ملت ایران و دولت منتخب آقای دکتر محمد مصدق طراحی شده بود و همین امر دانشجویان را بر آن داشت تا اجازه تکرار توطئه دیگری را ندهند.
سفیر اسبق ایران در سوریه افزود: هیچ دلیلی نداشت امریکاییها به شاهی که در دنیا دنبال اتاق خالی میگشت، اجازه ورود به کشورشان را بدهند و ذهنیت منفی ملت ایران در عدم اعتماد به امریکا بیشتر شد.
وی گفت: توطئه 1332از طرف خود امریکایی ها بود برای اینکه قدرت نمایی کنند و به دنیا نشان دهند که چگونه از سرسپردههای خودمان دفاع میکنند.
شیخالاسلام افزود: آنها به دو ادارهکننده کودتا از طرف سیا به نامهای آلن دالاس و کرمیت روزولت ماموریت دادند که با خرج کردن چند میلیون دلار در خیابانهای تهران اوباش را راه بیندازند و بعد از آن ارتش کودتا کرد.
وی ادامه داد: این فکر دانشجویان بود که امریکا اشتباه دیگری را تکرار نکند؛ امریکاییها دیگر میفهمیدند که ملت ما در سالهای 57 و 58 ملت 1332 نیست؛ انقلاب اسلامی است نهضت ملی نیست و حضرت امام (ره)، دکتر مصدق نیست.
شیخ الاسلام گفت: بر اساس اسنادی که بعدها در سفارت مشاهده کردیم درخصوص راه دادن شاه به کشورشان گفته بودند که با عکسالعملهای شدیدی ازجانب مردم ایران روبهرو خواهند شد و مردم این را تحمل نخواهند کرد.
وی در خصوص تفکر امریکاییها افزود: با وجود همه توصیهها مبنی بر اینکه سفارت در ایران حضور دارد و خوب رصد میکند، ولی امریکاییها باز تصمیم گرفتند این توطئه را انجام دهند.
شیخ الاسلام گفت: طبیعی بود که دانشجویان برای تسخیر سفارت اقدام کنند، سفارتی که چند وقت قبل در اشغال گروههای چپ در ایران و حزب توده بود ولی با دستور امام خمینی (ره) آنها خارج شدند چون مشخص بود که اینها وابسته به یک گروه خارجی هستند.
مشاور امور بینالملل رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دانشجویان با خود قرار گذاشتند که این کار را در روزی که منتسب به تبعید امام و جنایات شاه علیه ملت ایران و از همه مهمتر روز شهادت دانشآموزان در13 آبان بود انجام دهند، جلسهای گذاشتند و تظاهرات کردند و به سمت سفارت و تسخیر لانه جاسوسی رفتند.
شیخ الاسلام گفت: دانشجویان تصمیم گرفتند که اگر امام از این تصمیمشان پشتیبانی کند بمانند و 24 ساعت طول کشید تا امام بررسی کنند و پاسخ خود را دادند که این یک حرکت خالصانه و دانشجویی از طرف ملت است و وابستگی به خارج ندارد و گفتند این انقلابی است بزرگتر از انقلاب اول؛ چون انقلاب اول محدودهاش ایران بود و ضد شاه و این انقلاب دوم، جهانی و بر ضد شیطان بزرگ است.
وی اضافه کرد: ملت ایران به صحنه آمد و همه سابقه تاریخی و جنایات امریکاییها را مرورکرد و پشت سر امام و دانشجویان ایستاد؛ این حادثه جهانی شد و سیلی محکمی بر صورت امریکا زده شد که وجهه خود را در جوامع بین المللی از دست داد که امریکا عرضه ندارد از دیپلماتهای خود در مقابل ملت ایران دفاع کند.
شیخ الاسلام در خصوص تضعیف روحیه امریکا گفت: امریکاییها احساس میکردند که دانشجویان ایرانی کار خیلی غلطی را انجام دادند و برخلاف قوانین بین المللی سفارت آنها را اشغال کردند و محکومند. خیلی قوی در تبلیغات به این امر پرداختند.
وی افزود: تبلیغات شدیدی علیه ملت ایران انجام دادند و امام با قاطعیت آمد در صحنه و آنها را مستأصل کرد و آنها با واسطه و روابط دیپلماتیک و قطع رابطه دیدند مسئله حلشدنی نیست.
شیخ الاسلام درباره حمله نظامی امریکاییها به ایران گفت: آنها خوشبختانه با خواست خداوند و دعای امام با دانههای شن در طبس شکست خوردند.
وی افزود: امریکاییها دشمنی خود را با ایران تمام نکردند، آنها بودند که جنگ تحمیلی را علیه ایران راه انداختند و از صدام با کمکهای تسلیحاتی و اطلاعاتی پشتیبانی کردند اما در نهایت صدام در این جنگ تحمیلی شکست خورد و امریکا باز هم ناکام ماند.
شیخ الاسلام اضافه کرد: در آخر، امریکا خود وارد صحنه شد و با زدن هواپیمای مسافربری ایران نشان داد که تا این حد می تواند جنایتکار باشد و به جای ندامت، یک مدال به فرمانده ناو میدهد و آشکار می کند که این تصمیم از قبل طراحی شده بود.
وی گفت: امریکاییها که ساختارهای بین المللی را علیه ما بسیج کردند در خصوص انرژی هستهای و تحریمهای پی در پی با قطعنامه های ظالمانه، با دو موضوع روبهرو شدند، یکی اتکا به خدا و دوم اتکا به ملتی که به انسانیت ارزش میدهد.
شیخ الاسلام با اشاره به جنایتهای امریکاییها در غزه، قدس، یمن و عراق و ساختن گروههایی مانند داعش و القاعده افزود: آنها در مقابل خود یک نیروی قوی را می بینند که بر خداوند و ملت خود تکیه کرده است، یک ساختار جدید برای استقلال و آزادی و پیشبرد ساختار حکومتی بر اساس خواست ملتها.
وی در پایان گفت: این مبارزه علیه امریکا برای عزت، آزادی و استقلال و پشتیبانی از مظلوم و یک جنگ همهجانبه سیاسی، اقتصادی و بین المللی و مهمترینش جنگ فرهنگی است؛ آنها میخواهند فرهنگ غرب بر ما غلبه کند ولی ما باید همیشه در همه صحنههای علمی، سیاسی و از همه مهمتر فرهنگی حضور داشته باشیم.
پیام 13 آبان؛ با استقلال زندگی کنیم
یکی از بانوان فعال در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در آستانه سالروز 13 آبان گفت: باید ماجرای تسخیر لانه جاسوسی را فقط در 13 آبان نبینیم، در زمان 8 ماهی که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذشت وضعیتی ناخوشایند در ایران حاکم بود.
فروز رجاییفر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: بهخصوص در استان های مرزی و محل سکونت قومیت ها و اقلیت های مذهبی، ناامنیهای شدیدی حاکم بود و اغتشاشهای زیادی برای خودمختاری و سلطنتطلبی و جداشدن از ایران وجود داشت.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در اولین رفراندومی که دو ماه پس از پیروزی انقلاب انجام شده بود بیش از 98 درصد مردم رأی داده بودند، این ناامنیها نشان میداد که منشأ این مسائل داخلی نیست بلکه ریشه در تحرکات خارجی دارد.
رجاییفر ادامه داد: یک تحلیل سیاسی ساده نشان می دهد که اولین کشوری که از حرکت انقلابی مردم ایران و تشکیل حکومت جدید ضربه خورده بود ایالات متحده امریکا بود.
وی گفت: در 25 سال آخر حکومت سلطنتی، محمدرضا به عنوان مهره و دستنشانده ایالات متحده در منطقه عمل می کرد این نگاه به شکل مشکوک بین دانشجویان وجود داشت در عین حال حضرت امام مستمر در بیانات خودشان هم به امریکا حمله می کردند و می گفتند که مشکلات مسلمین از قبل امریکاست.
رجاییفر ادامه داد: در این فضای شک، سوءظن و دودلی که درباره امریکا وجود داشت در یک برههای شاه به بهانه بیماری به امریکا انتقال داده شد در این راستا فعالان دانشجویی و مردم احساس خطر کردند که اجازه ورود شاه به امریکا می تواند زمینه یک اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران باشد که برخاسته از رأی مردم بود.
این دانشجوی پیرو خط امام اضافه کرد: با این تحولات این ترس وجود داشت که کودتای 28 مرداد سال 1332 تجدید شود؛ شاه در مرکزیت نیروهای سلطنت طلب و ضدانقلاب قرار گیرد و علیه نظام جدید و برای بازگشتن به ایران اقدام کند.
رجاییفر در ادامه گفت: 10 روز بعد از انتقال شاه به امریکا، حضرت امام برای بزرگداشت سالگرد شهدای دانش آموز و دانشجو که در 13 آبان 57 در دانشگاه تهران به شهادت رسیده بودند بیانیهای صادر کردند .
وی درخصوص متن بیانیه امام (ره) به دانشجویان و محصلان افزود: در بیانیه نوشته شده بود که بر دانش آموزان و محصلان علوم دینی است که حملات خود را علیه امریکا گسترش دهند و این کشور را به استرداد شاه مخلوع وادار کنند.
رجاییفر گفت: پیام امام خیلی مهم بود دانشجویان دوست داشتند که لبیکی به آن فراخوان بگویند.
وی درخصوص گسترش حملات علیه امریکا در 13 آبان 58 افزود: برخلاف امروز که اگر از مرزهای ایران بیرون برویم از نظر نظامی با امریکا همسایه هستیم، در گذشته به این شکل نبود و در داخل کشور تنها مرکز مهم در دسترس دانشجویان سفارت امریکا بود و تصمیم دانشجویان این شد که به لانه جاسوسی حمله و تحصن کنند؛ این تصمیم فقط ظرف بیش از چند ساعت و حداکثر یکی دو روز محقق شد.
این محقق و فعال حامی فلسطین اضافه کرد: این تصمیم به یک مبارزه مستمر و 37 ساله در سطح نظام بین المللی تبدیل و به عنوان یک حرکت بزرگ ثبت شد و هویت یافت و همین امروز هم شاهدیم که کشورهای دیگر از آن پیروی می کنند.
دانشجوی پیرو خط امام در تسخیر لانه جاسوسی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بعد از 14 آبان حضرت امام (ره) ساعت 10 صبح این حرکت را به شکل عمومی مطرح کردند فرمودند در ایران انقلابی است بزرگتر از انقلاب اول و بحث شیطان بزرگ را آنجا مطرح کردند و این حرکت از بعد دانشجویی خارج و به حرکت ملی تبدیل شد.
وی افزود: گذشت زمان این اقدام را تثبیت و به یک حرکت بین المللی تبدیل کرد که با هویت امروز مدیون ملت ایران و ایستادگی در برابر مشکلات با رهبری حضرت امام در گذشته و مقام معظم رهبری در حال حاضر است.
رجاییفر درخصوص حفظ آرمان های تسخیر لانه جاسوسی در 13 آبان 58 گفت: ما اختلافهایی با امریکا در سطح بین المللی و در سطح منطقه و مسائل جهانی داریم که برخاسته از اختلاف های هویتی و ایدئولوژیکی است.
وی افزود: همانطور که رهبری فرمودند درخصوص ارتباط با امریکا به شکل برد- باخت است و به این شکل نیست که ما کنار امریکا قرار بگیریم بتوانیم منافع ملی را در بلندمدت حفظ کنیم و مورد تهدید واقع نشویم، امریکا دست از هدف های خود برنداشته است.
این محقق و حامی فعال فلسطین گفت: اگر امروز با بعضی از خواستههای ما در منطقه و مسائل داخلی مانند مسائل هستهای کنار میآیند به خاطر قدرتی است که ما پیدا کردهایم.
رجاییفر افزود: 37 سال در مقابل جنگ، تحریم، ترور و شرایط بد اقتصادی زندگی کردیم و با حفظ این نظام توانستیم با تلاش و کوشش آرمان های انقلاب را حفظ کنیم.
وی گفت: امروز ما مشکل ضعفی که متوجه حیات نظام باشد نداریم سیاستمداران وابسته ای نداریم که حکومت را از داخل سرنگون کنند.
رجایی فر در پایان اظهار داشت: پیام 13 آبان این است که با استقلال زندگی کنیم و با توانمندیهای خود کشور را بسازیم؛ این کار اگر تا به حال به درجاتی رسیده یا نرسیده باشد، باز هم کسی جز ملت ایران نمیتواند انجامش دهد.