کاهش زمان پرداخت هزینه های بیمه شدگان تامین اجتماعی
خسروانی مقدم از کاهش زمان پرداخت هزینه های درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی خبر داد .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان تهران در مصاحبه با خبرنگاران گفت : پرداخت هزینه های درمان بیمه شدگان تحت پوشش این اداره کل از یک ماه به 7 تا 10 روز رسیده است.
محمدتقی خسروانی مقدم با بیان اینکه این اداره کل هم اکنون با 3708 پزشک، 1820 مرکز پاراکلینیک، 343 درمانگاه، 2090 داروخانه و 135 بیمارستان و مرکز دیالیز در استان تهران طرف قرارداد است حجم کار را در بررسی اسناد پزشکی بیمه شدگان بسیار بالا توصیف کرد.
وی گفت: سالانه به طور میانگین 16 میلیون نسخه پزشکی، 22 میلیون نسخه دارویی، 6 میلیون و 500 هزار نسخه پاراکلینیک، 600 هزار پرونده بیماران بستری، 14 میلیون بیماران سرپایی و 110 هزار پرونده خسارات متفرقه رسیدگی میشود.
خسروانی مقدم مجموع هزینه های مربوط به درمان غیرمستقیم بیمه شدگان تهرانی را در سال 93 بیش از 2 میلیارد و 300 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: این درحالی است که هزینه های درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی در استان تهران در بیمارستان های ملکی در این مدت کمتر از 700 میلیارد تومان برآورد شده است .
مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان تهران با اشاره به عقد قرارداد با 12 بیمارستان خصوصی در سال 93 گفت: در حال حاضر 42 بیمارستان و مرکز جراحی محدود متقاضی عقد قرارداد با این اداره کل هستند.
خسروانیمقدم در ادامه به تفاهم وزارتخانه های بهداشت و تعاون و بانک رفاه اشاره کرد و افزود: براساس این تفاهم نامه قرار است بانک رفاه بدهیهای تامین اجتماعی را به مراکز درمانی در ماه جاری به صورت کامل بپردازد .
وی در عین حال گفت: درمان تامین اجتماعی استان تهران مطالبات پزشکان را تا مرداد، مطالبات دندانپزشکان را تا مهر، مطالبات مراکز پاراکلینیکی، درمانگاهها و داروخانههای بیمارستانی را تا خردادماه و مطالبات بیمارستانهای دانشگاهی را تا تیرماه پرداخت کرده است.
خسروانی مقدم به افزایش پوشش بیمه ای برخی داروها اشاره کرد و افزود: داروی ریتوکسیمپ برای بیماریهای خونی و بوسنتان برای پرفشاری خون و ریوی، مشمول افزایش پوشش بیمه شدند و داروی سپتیمپ برای بیماران در آیسییو برای نخستین بار تحت پوشش بیمه رفته است.
مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان تهران با اشاره به راهاندازی 11 مرکز تائید دارو گفت: هم اکنون طرحی به صورت آزمایشی درحال اجراست که براساس آن نسخ داروخانهها به صورت اتوماسیون به دست کارگزاریها برسد و کارگزاریها از طریق اتوماسیون بتوانند نسخ را پذیرش و پایش کنند تا از حجم کار داروخانهها کاسته شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره علت ویزیت دو، سه دقیقهای برخی بیماران از سوی پزشکان در مراکز ملکی تامین اجتماعی گفت: این اتفاق ممکن است چند علت داشته باشد، به عنوان مثال در برخی مراکز با کمبود پزشک مواجه شویم، یک علت دیگر بالا بودن بار مراجعات است و ناچاریم حجم زیاد بیماران را با کار سریعتر پزشکان جبران کنیم و به جای آنکه بگوئیم یک پزشک در یک ساعت هشت بیمار را ویزیت کند، در روزهایی 10 بیمار را ویزیت کند.
مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان تهران افزود: یک علت دیگر این است که در برخی فصول سال برخی بیماریها اپیدمی پیدا میکند و حجم بیماران مراجعهکننده بسیار بالا میرود؛ به عنوان مثال آنفلوآنزا در فصول سرد سال شایع میشود؛ در نهایت باید گفت با وجود اینکه مشکلات در برخی از مراکز وجود داشته باشد اما اینکه یک پزشک در هر دو دقیقه یک بیمار را ویزیت کند قابل قبول نیست و بسیار کم اتفاق میافتد.
وی به ایجاد زیرساختهای لازم برای اجرای کارت هوشمند درمان و نسخ الکترونیک اشاره کرد و گفت: باید زیرساختهای لازم در این خصوص ایجاد شود و تاکنون نیز سازمان تامین اجتماعی اقداماتی انجام داده است.
خسروانی مقدم به تأمین نیروی انسانی در مراکز درمانی نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با کمبود پزشکان متخصص در مراکز درمانی مواجهایم که در این زمینه نیز مذاکراتی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شده است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا در مراکز درمانی تامین اجتماعی استان تهران با مورد بیماری آنفلوآنزا H1N1 داشتهاید، گفت: آنفلوآنزا در کشور ما فصلی است و استفاده کلمه آنفلوآنزای خوکی غلط است چرا که در کشور ما آنفلوآنزا فرد به فرد و فصلی منتقل میشود و به هیچ وجه خوکی نیست.
در ادامه این نشست معاون درمان مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان تهران گفت: 9 میلیون نفر در استان تهران بیمه هستند که یک سوم از منابع مالی را به خود اختصاص دادهاند.
سیروس شهنی دانش افزود: در سال جاری16هزار میلیارد تومان برای درمان تامین اجتماعی کل کشور اختصاص یافته که سهم استان تهران 4 هزار میلیارد تومان است که از این مبلغ بخش اعظمی در درمان غیر مستقیم هزینه میشود که حدود 3 هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: در بخش درمان مستقیم اداره کل درمان به 9 میلیون نفر بیمه شده در 11 بیمارستان و 25 پلی کلینیک خدمات درمانی ارائه میدهد و 1800 تخت فعال نیز دارد.
وی به عملکرد 9 ماهه این اداره کل اشاره کرد و گفت: ضریب اشکال تختهای بیمارستان 75 درصد است و درمان بیماران تامین اجتماعی در مراکز ملکی کاملاً رایگان است.
معاون درمان مدیرکل درمان تامین اجتماعی استان تهران افزود: در 9 ماهه سال جاری 3 میلیون و 700 هزار مراجعه به پزشکان عمومی، 2 میلیون و 700 هزار مراجعه به پزشکان متخصص و 50 هزار مراجعه نیز به دندانپزشکی شده است.
وی افزود: امسال 15 میلیارد تومان برای رادیوتراپی در بیمارستان فیاضبخش، آنژیوگرافی در بیمارستان لواسانی و سیتیاسکن برای بیمارستان شهریار هزینه شده است.
وی درباره هتلینگ بیمارستانهای ملکی تامین اجتماعی اظهارداشت: 11 میلیارد تومان برای چهار بیمارستان ورامین، لبافینژاد، معیری و شهریار اختصاص یافته است تا بتوانیم خدمات هتلینگ را براساس استانداردهای بینالمللی برای هر بیمار ارائه دهیم.
انتهای پیام /