کشتی سازان چین وارد تهران شدند
مدیران ارشد شرکت کشتی سازی هنگ کنگ مستقر در چین برای سفارش ساخت کشتی رهسپار تهران شدند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) ، لویدزلیست نوشت: همزمان با لغو تحریم ها، کشتی سازان چینی برای بهره گیری از پتانسیل کشورشان در پذیرش سفارش ایران برای ساخت کشتی های جدید، نمایندگان تجاری شان را به این کشور برای مذاکره فرستادند.
مدیر مهندسی دریایی و فراساحلی CSSC به لویدزلیست اعلام کرد: رئیس شرکت متبوعش به همراه تیمی در روز سه شنبه وارد تهران شدند و پیرامون دریافت سفارش های جدید بحث و مذاکره خواهند کرد.
"گوانگ د هان" با مناسب خواندن این فرصت به وجود آمده اعلام کرد: تمرکز اصلی ما بر روی ساخت تانکرها و حمل کننده های غول پیکر نفت خام است.
چندی پیش در یک نشست مطبوعاتی علی اکبر صفایی مدیر عامل شرکت ملی نفتکش ایران( NITC ) بر این مسئله تاکید کرد: NITC از طریق خریدن یا ساختن 25 تانکر جدید در صدد نوسازی ناوگان این شرکت است.
لویدزلیست ادامه داد: همچنین کشتیرانی جهموری اسلامی ایران نیز افزایش کشتی های کانتینری با ظرفیت 579 هزارTEU، کشتی های فله خشک با ظرفیت دو میلیون DWT و کشتی های تانکر با ظرفیت 16 میلیون DWT تا سال 2020 را در دستور کار خود قرار داده است.
هان در ادامه به لویدز لیست گفت :کارخانه کشتی سازی اش برای ایران در سال 69 کشتی هایی را ساخته است.
وی با اعلام اینکه تجربه همکاری با ایران را دارد گفت: ما بر این باوریم که یک همکاری خوب را در آینده با ایران شاهد خواهیم بود.
چندین کارخانه کشتی سازی چینی علاوه بر شرکت کشتی سازی هنگ کنک( CSSC OME) نیز نمایندگانی برای مذاکره به ایران اعزام کرده اند.
به گفته یکی از سهام داران کارخانه کشتی سازی چینی ،شرکت ملی نفتکش ایران ابراز علاقه مندی شدید به سفارش ساخت کشتی در کارخانه سازی های چینی را اعلام کرده و تلاش های فراوانی برای رسیدن به یک توافق بین دو طرف انجام گرفته است.
گزارش آمده است: در اکتبر سال گذشته"دکتر محمد سعیدی" مدیر عامل جدید و رئیس هیئت مدیره شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: کشورش بیش از120میلیون دلار سرمایه گذاری در سطح بین المللی کرده است که با رفع تحریم ها امید می رود سرمایه های بلوکه شده آزاد شود.
ایران قصد دارد از بخشی از این سرمایه ها برای سفارشات کشتی های جدید عمدتا در چین بهره بگیرد.
دکتر محمد سعیدی هم به این موضوع اشاره کرد: با توجه به روابط بین چین وایران ، این امکان برای شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی وجود دارد تا سفارشات جدیدی را در کارخانه های کشتی سازی چین بدهد.
لویدزلیست در پایان نوشت: علی ربیعی وزیر تعاون کارو رفاه اجتماعی هم گفته است : بانک چینی قصد دارد اعتباری به ارزش پنج میلیارد دلار را برای توسعه ناوگان ایران ،اختصاص دهد.