در سال المپیک؛
باید مراقب تغذیه ورزشکاران بود
سال، سال المپیک است و همه اهالی ورزش کشور ایران برای حضور موفق در این رقابتها تلاش مضاعف دارند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ بعضیها سهمیه را گرفتهاند و برخی ورزشکاران درصدد گرفتن بلیط ریو هستند. روسای فدراسیونها، ورزشکاران، مسئولان وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و... همه و همه برای بالا رفتن پرچم سه رنگ ایران عزیزمان در برزیل آنچه که در توان دارند در عرصه اجرا گذاشته اند.
برای نیل به اهداف متعالی برنامه ریزی های گسترده ای انجام شده است و بالا بردن سطح توان جسمانی و قوای بدنی از مهمترین برنامه هایی است که باید به آن توجه کرد.
در چنین شرایطی یکی از راههایی که باعث بالا رفتن سطح توان ورزشکار می شود استفاده از مکملهای غذایی است حال این مکملها از کجا و بر چه استانداردی باید تهیه شود جای سوال دارد؟
این که چقدر مسئولان به بحث مکمل های ورزشی به مواد تشکیل دهنده آنها توجه دارند جای تامل است.
در راستای برنامه آماده سازی ملی پوشان برای المپیکی شدن و یا حضور موفق در این مسابقات ملی پوشان باید روی برنامه های غذایی خود توجه داشته باشند آن ها نباید بدون مشورت پزشک متخصص تیم ملی و فدراسیون اقدام به تهیه مکمل کنند.
برخی ورزشکاران ایرانی تجربه تلخ مثبت اعلام شدن تست دوپینگ را دیده اند و آنهایی که به تازگی پا به عرصه دنیای مدرن و حرفهای ورزش گذاشتهاند باید از این دسته ورزشکاران درس عبرت بگیرند و بدون مجوز پزشک دارویی را مصرف نکنند.
فرهنگ مشورت با پزشک متخصص و مورد تایید فدراسیون و کمیته ملی المپیک باید در میان ورزشکاران ایرانی که مستعد کسب مدال در عرصه بزرگی چون مسابقات المپیک هستند، باید نهادینه شود.
یک ورزشکار حرفه ای نه تنها در مورد دارو و مکمل باید از پزشک مشورت بگیرد بلکه برنامه غذاییاش را هم زیر نظر دکتر تنظیم کند.
در این راستا علاوه بر ورزشکار مسئولان فدراسیون پزشکی ورزشی میتوانند تعامل خود را با فدراسیونها و کمیته ملی المپیک گستردهتر کنند و دقت بیشتری روی برنامه های تغذیهای ملیپوشان داشته باشند تا در این المپیک با مشکلی به نام دوپینگ روبرو نشوند.