شناسایی 143 اثر تاریخی جدید در قاین
143 اثر تاریخی جدید در شهرستان قاین شناسایی شد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مسئول حوزه پژوهش و مطالعات میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: این آثار با پایان مرحله میدانی بررسی و شناسایی آثار باستانی و تاریخی بخش مرکزی شهرستان قاین در آذر و دی امسال شناسایی شد . سید احمد برآبادی افزود: آثار شناسایی شده شامل آب انبار ، حوض انبار، آسباد، آرامگاه و مزار، ارگ، کوشک، برج، بند و سد، حمام، خانه، قلعه، مدرسه، مسجد، تپه و محوطه، غار، درخت کهنسال، معدن و کوره، سنگ نگاره، کارگاه صنعتی و گورستان است.
وی افزود: قدمت این آثار مربوط به دوره های پیش از تاریخ تا دوران پهلوی است.
مسئول حوزه پژوهش و مطالعات میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: شهرستان قاین با حدود7 هزار و 502 کیلومتر مربع مساحت شامل سه بخش مرکزی، نیمبلوک و سده است که بخش مرکزی این شهرستان بزرگترین بخش آن است .
تنوع اقلیمی و جغرافیایی قاین سبب شده که زیست بوم های متفاوتی در این شهرستان شکل بگیرد.
از جمله این شاخصه های اقلیمی و جغرافیایی می توان به کوه های شاسکوه، کمر کوه، سرتخت و مهیار اشاره کرد که نواحی پستی چون دق اسفدن، دشت قاین و دق نمک را در میان گرفته اند.
از نظر تاریخی قاین به عنوان مرکز ایالت قهستان در شرق ایران همواره از اهمیت برخوردار بوده است و نقش مرکزیت این ایالت را تا دوران صفویه بر عهده داشته است.
سید احمد برآبادی افزود : از قاین و نواحی اطراف آن به کرات در منابع تاریخی دوران اسلامی یاد شده است و از آبادانی و اهمیت آن در تولید و صنعت مدارکی به جا مانده است. شناسایی 143 اثر تاریخی جدید در قاین شناسایی 143 اثر تاریخی جدید در قاین شناسایی 143 اثر تاریخی جدید در قاین