اختتامیه جشنواره داستان انقلاب
اختتامیه هشتمین جشنواره داستان انقلاب با تقدیر از برگزیدگان خود در تالار سوره حوزه هنری به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، جمشیدی دبیر هشتمین جشنواره داستان انقلاب در اختتامیه این جشنواره گفت: امسال 330 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که متعلق به 217 شرکت کننده بود. امسال ما چهار بخش داستان کوتاه نوجوان، رمان نوجوان، داستان کوتاه بزرگسال و رمان بزرگسال داشتیم و نکته قابل توجه؛ رشد 50 درصدی رمان نویسان در بخش نوجوان این جشنواره بود.
وی افزود: خوشحالم که استقبال هنرمندان و جوانان از این جشنواره بیشتر شده است و برای تأثیرگذاری بیشتر این جشنواره تصمیم داریم بخش های اقتباس برای سینما، بیداری اسلامی و بین الملل را به جشنواره مان اضافه کنیم.
مصطفی رحماندوست شاعر شعرهای کودکان نیز درباره این جشنواره گفت: هیچ هنری به اندازه داستان نویسی تأثیرگذار نیست، پس برای حفظ خاطرات انقلاب باید داستان آنها را بنویسیم.
وی افزود: حوزه انقلاب اسلامی پر از سوژه و مکان و بعد است و با توجه به آن می توانیم رمان هایی برای صادر کردن به کشورهای دیگر بنویسیم، در شرایط کنونی نیز جهان تشنه شنیدن داستان های انقلاب است.
رحماندوست ادامه داد: تنها گناه انقلاب قرار گرفتن در لایه های پنهان دفاع مقدس است. بلافاصله پس از انقلاب، 8 سال جنگ تحمیلی اتفاق افتاد و توجه بیشتر هنرمندان به آن سمت و سو رفت در صورتی که انقلاب مادر دفاع مقدس بود و انقلاب را می توان به جهانیان عرضه کرد.
وی گفت: اگر درباره انقلاب کار نکنیم، آن را تحریف می کنند، از تمام هنرمندان می خواهم انقلاب اسلامی را به دهه فجر محدود نکنند و در سایر ایام سال نیز به آن توجه کنند.
مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری نیز گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در دهه 60 توطئه های زیادی برای ما در نظر گرفته شد و استکبار جهانی تصمیم گرفت اسلام را به دو دسته تقسیم کند؛ دسته ای شبیه اسلام عربستانی ها و گروهی هم شبیه اسلام ترکیه ای ها که این دو در سوریه به هم رسیدند.
وی افزود: به نظرم این مسئله را نباید خارج از انقلاب بدانیم و ما باید پژواک های بین المللی انقلاب اسلامی را معرفی و به جهانیان بشناسانیم.
مؤمنی شریف ادامه داد: ما گام های بلندی نسبت به 8 سال پیش در زمینه داستان انقلاب برداشته ایم اما با این حال فاصله زیادی با بسیاری از کشورها که در آنها انقلابی رخ داده و هنرمندانشان به معرفی آن انقلاب پرداخته اند داریم که باید با کمک آن، این فاصله را پر کنیم.
پس از صحبت های مؤمنی شریف از برگزیدگان در چهار بخش داستان کوتاه نوجوان، رمان نوجوان، داستان کوتاه بزرگسال و رمان بزرگسال تقدیر شد.
کتایون آذرپی و احسان قدیری در بخش داستان کوتاه نوجوان تقدیر شدند و رتبه سوم به سمیه تقوی اختصاص پیدا کرد. این بخش رتبه اول و دوم نداشت.
در بخش داستان کوتاه بزرگسالان از مهین سماواتی و مرتضی برزگر تقدیر به عمل آمد و هیئت داوران هیچ یک از شرکت کنندگان را شایسته اخذ رتبه اول، دوم و سوم ندانستند.
در بخش رمان نوجوان محمود مهدوی، هادی حکیمیان و نیلوفر مالک به ترتیب رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
در بخش رمان بزرگسال نیز ضمن تقدیر از سمیه عالمی و ابراهیم اکبری، رتبه دوم به محبوبه زارع اختصاص داده شد، همچنین جایزه ویژه دبیر جشنواره نیز به همین هنرمند به دلیل پرداختن به نامه اخیر رهبر انقلاب به جوانان اروپا و امریکا داده شد.
در پایان مراسم نیز از سه کتاب که از بهترین داستان های ادوار گذشته گرفته شده بود رونمایی شد.