به گزارش
خبرگزاری صداوسیما ، کمیته داوران رضا سخندان و محمدرضا ابوالفضلی را بعنوان کمک داوران این بازی انتخاب کرده است.
محسن ترکی اولین داور ایرانی بود که بعد از سالها قضاوت داوران خارجی از نیم فصل دوم هشتمین دوره رقابت های لیگ برتر مجددا قضاوت این بازی را برعهده ایرانی ها گذاشت. وی تاکنون پنج بار دیدار تیم های استقلال و پرسپولیس را قضاوت کرده و این ششمین بار است که او داور این بازی شده است.
سعید مظفری زاده و علیرضا فغانی هر کدام دوبار، محسن قهرمانی، مسعود مرادی، یدالله جهانبازی و تورج حق ورودی هر کدام یک بار دربی تهران را در گرایش مجدد به سمت داوران ایرانی قضاوت کرده اند.
آخرین داور خارجی که دیدار تیم های استقلال و پرسپولیس را قضاوت کرده بود سعد کمیل داور کویتی بود که در نیم فصل اول لیگ هشتم بازی دو تیم را سوت زد.
استقلال؛ ببر زخمی
از وقتی آبیهای تهران در چهار داربی پشت سر هم پیروز شدند، عدد چهار به نمادی برای این تیم تبدیل شد تا آبیها هم مقابل "شش" سرخها نمادی داشته باشند. هرچه چهار برد پیاپی برای استقلالیها خاطره شیرینی است، باخت دراماتیک آنها در بازی پنجم آن خاطرات شیرین را در تیرگی فرو برد.
استقلال با پشتوانه چهار پیروزی پیدرپی وارد میدان شد و دو گل هم پیش افتاد. مهرداد اولادی، مهاجم پرسپولیس اخراج شد و همه چیز میرفت تا پیروزی پنجم برای آبیها رقم بخورد. شادی زایدالوصف پرویز مظلومی در آن دقایق و شال تکاندادنهایش دیری نپایید چون ایمون زاید پرسپولیسیها مانند جرقهای به زمین آمد و توفان به پا کرد و کاخ آرزوهای مظلومی را بر باد داد.
آن شکست تلخ در خاطره استقلالیها باقی مانده بود تا این که فصل چهاردهم لیگ برتر هم دو شکست در داربیهای رفت و برگشت باعث شد عطش استقلالیها برای پیروزی در داربی بسیار بیشتر از هر زمان دیگری بشود.
جمعه هشتم آبان، یک بار دیگر استقلال با پرسپولیس روبرو میشود، این بار سرخها هستند که در باد دو برد پیاپی خوابیدهاند (شاید هم حواسشان هست که به این بردها مغرور نشوند) و آبیها با پرویز مظلومی در فکر شکستن روند پیروزیهای رقیب سنتی هستند.
پرسپولیس؛ شیر خفته
پرسپولیسیها فصل را با هزار امید و آرزو آغاز کردند و میخواستند با برانکو ایوانکوویچ تمام تلخیهای گذشته را فراموش کنند اما فصل پانزدهم هم با طعم تلخ شکستها و ناکامیها شروع شد. اشتباههای داوری – آنطور که پرسپولیسیها مدعی هستند – باعث شد این تیم در این فصل نتایج خوبی نگیرد.
پرسپولیس اما رفتهرفته خود را پیدا کرد و با کسب نتایج خوب در آستانه داربی پایتخت خود را تا رده هفتم جدول بالا آورد. تقریبا تمام کارشناسان فوتبال از نحوه بازی پرسپولیس تمجید میکنند اما این تیم در چند نقطه از جمله خط دفاع و دروازه با مشکلاتی دست به گریبان است.
پرسپولیس این هفته در حالی پا به میدان شهرآورد میگذارد که یک داغ در دلش دارد؛ جای کاپیتان سرخها – که حالا سیاهپوش شدهاند – در زمین آزادی خالی خواهد بود. همین مساله باعث شد که بین بازیکنان دو تیم رقیب، فضایی صمیمی شکل بگیرد و این انتظار را بالا ببرد که در داربی 81 دیگر شاهد اتفاقات زشت و ناگوار نباشیم.
تقابلهای دیدنی
سوشا مکانی – مهدی رحمتی؛
استقلال تا هفته دهم لیگ برتر 10 گل خورده؛ یعنی به طور میانگین 2.5 گل در هر بازی. مهدی رحمتی در تمام بازیهای استقلال دروازهبان اصلی تیمش بوده و در برخی از گلهای خورده تیمش نیز مقصر بوده است. با این حال ثبات او درون دروازه و دوریاش از حاشیهها نکته مثبت کار اوست.
پرسپولیس تا این جا 14 گل دریافت کرده ولی سهم سوشا مکانی از این گلها تنها 7 گل بوده است. مکانی در چهار بازی تیمش غایب بوده و عملکردش در بازیهایی که حضور داشته – میانگین 1.16 گل در هر بازی – قابل قبول بوده است. هرچند در نقطه مقابل رحمتی، مکانی حاشیههای متعددی داشته و به دلیل همین حواشی چهار بازی تیمش را از دست داده است.
طارمی – رحمتی، ابراهیمی – مکانی؛
در هر دو تیم مهاجمان خوبی حضور دارند که امید زیادی به گلزنی در این بازی دارند. مهدی طارمی با زدن 6 گل فعلا یکی از سه گلزن برتر لیگ است و تقابلش با مهدی رحمتی میتواند بسیار جذاب و تماشایی باشد. همچنین امید ابراهیمی با زدن 5 گل نشان داده توانایی بالایی در گلزنی دارد.
کاپیتانها، مدافع – دروازهبان؛
باز هم مهدی رحمتی با تجربه فراوان ملی و باشگاهی یک سوی این تقابل است. کاپیتان استقلال تجربه زیادی دارد و با توجه به پست کلیدیاش در بازی میتواند به عنوان مرکز ثقل تیمش عمل کند. رضا نورمحمدی، مدافع پرسپولیسیها هم البته در داربی کمتجربه نیست اما سایه سنگین هادی نوروزی را در تمام مدت بازی روی سرش احساس میکند.
مظلومی – برانکو؛
سرمربی معجزهگر آبیها و کارگردان فیلم "چهارتایی" استقلال در داربی 81 فقط به یک چیز میاندیشد؛ تکرار روند بردهای پیدرپی و خلق شگفتیهای نو. با این حال تجربه آن بازی معروف 3-2 و ایمون زاید او را حسابی هوشیار کرده تا با تمرکز و دقت بیشتری تیمش را مقابل حریف بچیند.
پروفسور قرمزها تنها یک بار تجربه حضور در داربی را دارد اما همان یک بار هم با پیروزی همراه بوده است. برانکو ایوانکوویچ تیمش را در دیداری برنده به رختکن فرستاد که تقریبا هیچکدام از هواداران پرسپولیس امیدی به پیروزی نداشتند و در بهترین حالت، به تساوی فکر میکردند. داربی برگشت فصل چهاردهم با دومین پیروزی پیاپی پرسپولیس برابر استقلال قلعهنویی همراه شد تا مزه شیرین پیروزی در داربی از همان ابتدای حضور برانکو در پرسپولیس روی زبانش بنشیند.
غایب بزرگ؛ هادی نوروزی
شاید حاضرترین فرد در داربی 81 هادی نوروزی باشد چون تمام افراد حاضر در ورزشگاه آزادی در آن روز به یادش هستند و در تکتک دقایق بازی یاد و خاطره کاپیتان قرمزها موج میزند. با این حال هادی غایب بزرگ میدان شهرآورد خواهد بود. همین غیبت تلخ شاید انگیزه پرسپولیسیها را برای پیروزی در این بازی بیش از هر زمانی کرده است. شاید این بار هم هادی به تیمش کمک کند تا سومین پیروزی پیاپی را برابر حریف قدرتمند خود کسب کنند.
روش بازی هر دو تیم استقلال و پرسپولیس و ضعف و قوت هر دو تیم نشان می دهد که هم پرویز مظلومی و هم برانکو ایوانکوویچ در دربی ۸۱ یک چشم به بازی دارند و یک چشم به ضربات ایستگاهی و به ویژه گرفتن پنالتی.
استقلال با برزای و جابر انصاری و شاید آرش برهانی و چسباندن یکی از این سه بازیکن به بنگر که روی زمین کند است، میخواهد بازی را به سود خود عوض کند و از پرسپولیس پنالتی بگیرد. مظلومی در ضربات ایستگاهی احتمالا خسرو را پشت توپ می فرستد، امید ابراهیمی را پشت هجده قدم منگنه می کند و عمران زاده را به هجده قدم حریف دعوت می کند.
از این تاکتیک قطعا برانکو هم سود میبرد، او طارمی و شاید علیپور را مسئول گرفتن ضربه استگاهی و پنالتی گرفتن خواهد کرد، هدف او احتمالا عمران زاده است اما با وجود کندی مگویان شاید او را هم هدف توپ های عمقی قرار دهد و به این ترتیب دو زاویه برای پنالتی داشته باشد.او بنگر را درهنگام ضربات ایستگاهی جلو میآورد و در هجده قدم نگه میدارد و کامیابی نیا به شرط حضور در میدان روی دایره هجده قدم در ضربات کرنر و ایستگاهی می ایستد تا توپ های برگشتی را شوت بزند.
دربی پایتخت دوباره در فصل پائیز برگزار میشود، فصلی که تا به امروز سرخابیها ۲۵ مرتبه در آن برابر هم صفآرایی کردند. همچنین این برای هفتمین مرتبه است که سرخابیها در دومین ماه پائیز به مصاف هم میروند. در این ماه ۲ برد به نام پرسپولیس ثبت شده، ۲ بازی را استقلال برده و ۲ مسابقه برنده نداشته است. ۵ گلزده و خورده هم سهم دو تیم در این ماه بوده است.
روز ۲۵ آبانماه سال ۱۳۵۸، اولین شهرآورد این ماه بود که استقلالیها با گل غلامرضا فتح آبادی فاتح آن مسابقه (دربی ۲۲) لقب گرفتند. آخرین تقابل سرخابیها در این ماه هم به روز دوشنبه ۱۶ آبانماه باز میگردد که دو تیم در چارچوب جام ولایت برابر هم صف آرایی کردند، مسابقهای که با تساوی ۲ بر ۲ به پایان رسید. در آن دیدار هادی نوروزی کاپیتان فقید پرسپولیس هر دو گل سرخپوشان را به ثمر رساند تا آخرین قهرمانی این تیم در یک تورنمنت داخلی، رقم بخورد.
البته در بررسی تقابلهای دو تیم در فصل پائیز، برتری از آن پرسپولیس است زیرا در ۱۰ بازی پیروز شده، تنها ۵ مسابقه را به حریف واگذار کرده و ۹ دیدار هم با تساوی به پایان رسیده است. همچنین ۲۵ گل سهم سرخپوشان و ۲۰ گل سهم آبیپوشان در این فصل بوده است.
برتری همچنان با آبیها
دو تیم استقلال و پرسپولیس، نخستین مرتبه در ۱۶ فروردینماه سال ۱۳۴۷ به مصاف هم رفتند که به نتیجه تساوی بدون گل رضایت دادند و حالا هشتاد و یکمین نبرد دو تیم، بعد از عبور این رقابت از ۴۷ سالگی برگزار میشود.
در مجموع ۸۰ نبرد تاریخی گذشته دو تیم، استقلالىها ۲۴ مرتبه و پرسپولیسیها ۲۰ مرتبه پیروز شدهاند و ۳۶ بازى دیگر دو تیم با تساوى به پایان رسیده است. در این دیدارها استقلال ۷۳ مرتبه دروازه پرسپولیس را باز کرده و ۷۷ بار دروازهاش مقابل بازیکنان سرخپوش گشوده شده است.
در این بین آخرین برد پرسپولیس در آخرین تقابل دو تیم در روز بیست و پنجم اردیبهشتماه سال جاری بدست آمد که سرخپوشان با تک گل علی علیپور برابر استقلال به برتری دست یافت. آخرین برد آبیها در دربی هم به ۸ دربی قبل باز میگردد، روز جمعه ۱۸ آذرماه سال ۹۰ که این تیم در رقابتهای جام حذفی با ۳ گل پرسپولیس را مغلوب کرد.
آمارهای جذاب دربی
* همایون بهزادی و ایمون زاید از پرسپولیس تنها بازیکنانی بوده که در دربی هتتریک کردهاند و عیسی ترائوره اولین خارجی گلزن در دربی لقب گرفته است. مرحوم صفر ایرانپاک با ۷ گل زده (همگی برای پرسپولیس)، حسین کلانی با ۶ گل زده (همگی برای پرسپولیس) و مهدی هاشمینسب با ۵ گل زده (۴ گل برای پرسپولیس و یک گل برای استقلال) بهترین گلزنان این رقابت تاریخی هستند.
* هرچند داریوش مصطفوی نخستین بازیکنی بود که پیراهن دو تیم را برتن کرد اما غلامرضا فتحآبادی، شاهرخ بیانی و مهدی هاشمینسب، در هر دو تیم بازی کرده و گل زدهاند. هاشمینسب (۴ گل برای پرسپولیس و یک گل برای استقلال)، فتحآبادی (۲ گل برای پرسپولیس و یک گل برای استقلال) و بیانی ۲ گل برای استقلال و یک گل برای پرسپولیس) زدهاند.
* پرگلترین دیدار دو تیم، روز ۱۶ شهریورماه سال ۱۳۵۲ است که پرسپولیس با ۶ گل استقلال را شکست داد. ۳ بازی تاریخ دو تیم ناتمام بوده (دربی چهارم، ششم و سی و هشتم) که هر ۳ مسابقه با نظر فدراسیون با نتیجه ۳ بر صفر به سود استقلال اعلام شد. ضمن اینکه تنها یکبار برنده این رقابت با پنالتی مشخص شد که طی آن در روز ۱۹ اسفندماه سال ۶۷، پرسپولیس با نتیجه ۴ بر ۲ استقلال را شکست داد.
* سریعترین گل دربی به نام علی سامره ثبت شده که قبل رسیدن زمان دربی ۵۳ به یک دقیقه، دروازه پرسپولیس را باز کرد. حسین کلانی هم در دقیقه ۲ دربی شماره ۶، سریعترین گل سرخپوشان را به استقلال زده است. دیرترین گل دربی هم توسط مازیار زارع به ثمر رسید. وی در دقیقه ۴+۹۰ شصت و ششمین نبرد سرخابیها گلزنی کرد. البته اسماعیل شریفات در دربی ۷۳ که دو تیم در رقابتهای جام حذفی مقابل هم به میدان رفتند، در دقیقه ۱۰۷ دروازه پرسپولیس را باز کرد که این گل را هم میتوان دیرترین گل دربی نامید.
* نخستین داور دربی عبدالرضا موزون بود و بهادرخان از پاکستان، نخستین داور خارجی این بازی. نخستین گلزن این بازی هم احمد منشیزاده بود که در دقیقه ۸ سومین تقابل دو تیم گل زد. کامبیز جمالی در استقلال و همایون بهزادی پرسپولیس هم اولین کاپیتانهای دو تیم بودهاند. رضا وطنخواه هم از پرسپولیس نخستین اخراجی این بازی پرحاشیه نام گرفته است.
* علی پروین با ۲۰ حضور، رکورددار شرکت در این بازی است. علیرضا نیکبخت واحدی با ۱۹ بازی و افشین پیروانی با ۱۸ بازی، در رده بعدی قرار گرفتهاند که در این بین نیکبخت در دو تیم بازی کرده است.
* مهدی مهدویکیا و احمدرضا عابدزاده هم مشهورترین بازیکنی است که در دربی طعم شکست را نچشیده است. همچنین امیر قلعهنویی سرمربی استقلال هم تا دربی ۷۹ به عنوان مربی طعم شکست در دربی را نچشیده بود اما با باخت در آن مسابقه، رکورد بدون باختش شکسته شد.
نتایج کامل 80 دربی گذشته پایتخت به شرح زیر است:
۱- شانزدهم فروردینماه سال ۱۳۴۷
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۲- بیستم دیماه سال ۱۳۴۷
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۳- سیزدهم مردادماه سال ۱۳۴۸
* پرسپولیس یک - استقلال ۳
گلها: احمد منشی زاده (۸)، علی جباری (۴۴) و کارو حق وردیان (۸۸) برای استقلال - کاظم گنجاپور (۷۲) برای پرسپولیس
۴- هفدهم بهمنماه سال ۱۳۴۸
* پرسپولیس صفر - استقلال ۳
(اولین بازی ناتمام دو تیم که نتیجه آن با رای فدراسیون فوتبال سه بر صفر به سود استقلال اعلام شد)
- این بازی با برتری یک بر صفر استقلال در جریان بود که با اعتراض پرسپولیسیها نیمه تمام ماند. تک گل استقلال را نیز غلامحسین مظلومی در دقیقه ۹ به ثمر رسانده بود.
۵- سوم مهرماه سال ۱۳۴۹
* پرسپولیس ۲ - استقلال ۳
گلها: جواد قراب (۷۳)، کارو حق وردیان (۸۷) وعباس مژدهی (۸۸) برای استقلال - علی پروین (۷) و حسین کلانی (۲۳) برای پرسپولیس
۶- بیست و هفتم دیماه سال ۱۳۴۹
* استقلال ۳ - پرسپولیس صفر
(دومین بازی ناتمام دو تیم که نتیجه آن با رای فدراسیون فوتبال سه بر صفر به سود استقلال اعلام شد)
- این بازی تا دقیقه ۷۵ یک بر یک مساوی در جریان بود، تا اینکه بازیکنان تیم پرسپولیس به دلیل اعتراض به نحوه قضاوت داور زمین را ترک کردند. براساس رای صادره از سوی فدراسیون فوتبال تیم استقلال با نتیجه ۳ بر صفر برنده بازی شد. پیش از قطع مسابقه حسین کلانی (۲) برای پرسپولیس گلزنی کرده بود و تک گل استقلال را نیز عباس مژدهی در دقیقه ۷۵ به ثمر رسانده بود.
۷- بیست و هشتم خردادماه سال ۱۳۵۰
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: غلامحسین مظلومی (۳۰) برای استقلال - صفر ایرانپاک (۹۰) برای پرسپولیس
۸- پانزدهم بهمنماه سال ۱۳۵۰
* پرسپولیس ۴ - استقلال یک
گلها: حسین کلانی (۴۳ و ۹۰)، صفر ایرانپاک (۵۶) و محمود خوردبین (۷۵) برای پرسپولیس - علی جباری (۷۳) برای استقلال
۹- سوم فروردینماه سال ۱۳۵۱
* پرسپولیس ۲ - استقلال صفر
گلها: صفر ایرانپاک (۵۰) و حسین کلانی (۸۹) برای پرسپولیس
۱۰- یازدهم اسفندماه سال ۱۳۵۱
* استقلال ۲ - پرسپولیس صفر
گلها: علی جباری (۴۰ و ۸۷) برای استقلال
۱۱- بیست و پنجم خردادماه سال ۱۳۵۱
* استقلال یک - پرسپولیس صفر
گل: رضا عادلخانی (۳) برای استقلال
۱۲- شانزدهم شهریورماه سال ۱۳۵۲
* پرسپولیس ۶ - استقلال صفر
گلها: همایون بهزادی (۵۰ و ۸۶ و ۹۰)، ایرج سلیمانی (۴۵ و ۵۶) و حسین کلانی (۳۲) برای پرسپولیس
۱۳- هجدهم آذرماه سال ۱۳۵۲
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: همایون بهزادی (۴۶) برای پرسپولیس - علی جباری (۷۰) برای استقلال
۱۴- چهارم خردادماه سال ۱۳۵۳
* استقلال یک - پرسپولیس صفر
گل: حسن روشن (۸۸) برای استقلال
۱۵ - بیست و هفتم آذرماه سال ۱۳۵۳
* پرسپولیس ۲ - استقلال یک
گلها: صفر ایرانپاک (۵۰) و اسماعیل حاج رحیمی پور (۷۰) برای پرسپولیس - غلامحسین مظلومی (۶۰) برای استقلال
1۶- پانزدهم اردیبهشتماه سال ۱۳۵۴
* استقلال ۳ - پرسپولیس یک
گلها: غلامحسین مظلومی (۱۱ و ۶۲) و مسعود مژدهی (۴۷) برای استقلال - صفر ایرانپاک (۵۳) برای پرسپولیس
۱۷- بیست و پنجم مهرماه سال ۱۳۵۴
* پرسپولیس ۲ - استقلال صفر
گلها: جهانگیر فتاحی (۲۲) و اسماعیل حاج رحیمیپور (۳۸) برای پرسپولیس
۱۸- بیست و هفتم اسفندماه سال ۱۳۵۴
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: مسعود مژدهی (۲۰) برای استقلال - محمود خوردبین (۸۵) برای پرسپولیس
۱۹- دوم مهرماه سال ۱۳۵۵
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: هادی نراقی (۲۶) برای استقلال - علی پروین (۴۰) برای پرسپولیس
۲۰- هجدهم اردیبهشتماه سال ۱۳۵۶
* استقلال ۳ - پرسپولیس صفر
گلها: محرم عاشوری (۴۵)، حسن روشن (۸۳) و سعید مراغه چیان (۸۸) برای استقلال
۲۱- هجدهم آذرماه سال ۱۳۵۶
* پرسپولیس ۲ - استقلال یک
گلها: صفر ایرانپاک (۱۵ و ۳۴) برای پرسپولیس - حسن روشن (۸۵) برای استقلال
۲۲- بیست و پنجم آبانماه سال ۱۳۵۸
* استقلال یک - پرسپولیس صفر
گل: غلامرضا فتح آبادی (۴۲) برای استقلال
۲۳- سیزدهم تیرماه سال ۱۳۵۹
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۲۴ - شانزدهم مهرماه سال ۱۳۶۰
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۲۵- هفدهم دیماه سال ۱۳۶۱
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: غلامرضا فتح آبادی (۱۰) برای پرسپولیس - بهتاش فریبا (۸۷) برای استقلال
۲۶- پانزدهم مهرماه سال ۱۳۶۲
* استقلال یک - پرسپولیس صفر
گل: پرویز مظلومی (۵۹) برای استقلال
۲۷- بیست و پنجم خردادماه سال ۱۳۶۵
* پرسپولیس ۳ - استقلال صفر
گلها: شاهرخ بیانی (۱۲و ۵۲) و ناصر محمدخانی (۶۲) برای پرسپولیس
۲۸- هفتم فروردینماه سال ۱۳۶۶
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۲۹- هجدهم شهریورماه سال ۱۳۶۷
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: فرشاد پیوس (۴۶) برای پرسپولیس - جعفر مختاریفر (۶۰) برای استقلال
۳۰- نوزدهم اسفندماه سال ۱۳۶۷
* پرسپولیس صفر (۴) - استقلال صفر (۲)
(این دیدار در رقابتهای جام حذفی برگزار شد که پرسپولیس در ضربات پنالتی حریف خود را از پیش رو برداشت)
۳۱- هفدهم آذرماه سال ۱۳۶۸
* پرسپولیس یک - استقلال صفر
گل: رضا عابدیان (۱۸) برای پرسپولیس
۳۲- چهارم خردادماه سال ۱۳۶۹
* استقلال ۲ - پرسپولیس یک
گلها: عباس سرخاب (۴۶) و عبدالصمد مرفاوی (۷۲) برای استقلال - نادر میراحمدیان (۱۲) برای پرسپولیس
۳۳- بیست و هشتم دیماه سال ۱۳۶۹
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: شاهرخ بیانی (۶۲) برای استقلال - فرشاد پیوس (۷۵) برای پرسپولیس
۳۴- چهارم بهمنماه سال ۱۳۷۰
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۳۵- پانزدهم اسفندماه سال ۱۳۷۰
* استقلال ۲ - پرسپولیس صفر
گلها: عبدالصمد مرفاوی (۸) و صادق ورمزیار (۱۵) برای استقلال
۳۶- هشتم خردادماه سال ۱۳۷۱
* استقلال یک - پرسپولیس صفر
گل: عبدالصمد مرفاوی (۴۸)
۳۷ - یازدهم دیماه سال ۱۳۷۱
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۳۸ - پانزدهم دیماه سال ۱۳۷۳
* استقلال ۳- پرسپولیس صفر
(سومین بازی ناتمام دو تیم که نتیجه آن با رای فدراسیون فوتبال سه بر صفر به سود استقلال اعلام شد)
- این بازی تا دقیقه ۸۸ دو بر دو مساوی دنبال می شد اما به دلیل درگیری کاپیتانهای دو تیم و هجوم تماشاگران منتسب به تیم پرسپولیس به داخل زمین نیمه تمام ماند. پس ازیک روز کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال رای به پیروزی سه بر صفر تیم استقلال داد. تا پیش از قطع مسابقه برای پرسپولیس فرشاد پیوس (۲۱ - پنالتی) و بهزاد داداش زاده (۵۶) گلزنی کرده بودند و گلهای تیم استقلال توسط صادق ورمزیار (۷۹ - پنالتی) و ادموند اختر (۸۷) به ثمر رسیده بود.
۳۹- هفتم بهمنماه سال ۱۳۷۳
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۴۰- ششم مردادماه سال ۱۳۷۴
* استقلال ۳ - پرسپولیس یک
گلها: ادموند اختر (۷)، صادق ورمزیار (۱۶) و محمد تقوی (۳۶) برای استقلال - مرتضی کرمانیمقام (۴۹) برای پرسپولیس
۴۱- هشتم دیماه سال ۱۳۷۴
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۴۲- بیست و هفتم مهرماه سال ۱۳۷۵
* پرسپولیس یک - استقلال صفر
گل: ادموند بزیک (۸۷)
۴۳- بیستم تیرماه سال ۱۳۷۶
* پرسپولیس ۳ - استقلال صفر
گلها: ادموند بزیک (۳۰)، مهدی مهدوی کیا (۷۰) و بهنام طاهرزاده (۸۷) برای پرسپولیس
۴۴- بیست و دوم آبانماه سال ۱۳۷۷
* پرسپولیس یک - استقلال صفر
گل: مهدی هاشمی نسب (۴۵) برای پرسپولیس
۴۵- دوم فروردینماه سال ۱۳۷۸
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گل ها: مهدی هاشمی نسب (۳) برای پرسپولیس - فرد ملکیان (۴۳) برای استقلال
۴۶- بیستم تیرماه سال ۱۳۷۸
* پرسپولیس ۲ - استقلال یک
گلها: مهدی هاشمینسب (۱۲) و افشین پیروانی (۸۵) برای پرسپولیس - سهراب بختیاریزاده (۵۰) برای استقلال
۴۷- دوم مهرماه سال ۱۳۷۸
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۴۸- هشتم اسفندماه سال ۱۳۷۸
* پرسپولیس ۲ - استقلال صفر
گلها: مهدی هاشمی نسب (۸) و پایان رافت (۸۰) برای پرسپولیس
۴۹- نهم دیماه سال ۱۳۷۹
* پرسپولیس ۲ - استقلال ۲
گلها: بهروز رهبریفر (۵۷) و علی کریمی (۸۹) برای پرسپولیس - محمد نوازی (۶۷) و مهدی هاشمینسب (۸۶) برای استقلال
۵۰- پنجم اسفندماه سال ۱۳۷۹
* استقلال یک - پرسپولیس صفر
گل: علیرضا اکبرپور (۷۲) برای استقلال
۵۱ - بیست و هشتم اسفندماه سال ۱۳۸۰
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: رضا جباری (۲۵) برای پرسپولیس - محمد نوازی (۳۸) برای استقلال
۵۲- نوزدهم اردیبهشتماه سال ۱۳۸۱
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۵۳ - بیستم دیماه سال ۱۳۸۱
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: علی سامره (۱) برای استقلال - علی انصاریان (۷۰- پنالتی) برای پرسپولیس
۵۴- بیست و سوم خردادماه سال ۱۳۸۲
* پرسپولیس ۲ - استقلال یک
گلها: یحیی گلمحمدی (۱۱) و بهنام ابوالقاسمپور (۵۰) برای پرسپولیس - علیرضا اکبرپور (۶۳) برای استقلال
۵۵- بیست و پنجم مهرماه سال ۱۳۸۲
* استقلال ۲ - پرسپولیس یک
گلها: علی سامره (۸) و محمود فکری (۵۷) برای استقلال - عیسی ترائوره (۷۰) برای پرسپولیس
۵۶- سیزدهم بهمنماه سال ۱۳۸۲
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: داوود سید عباسی (۳) برای استقلال - حامد کاویانپور (۲۰) برای پرسپولیس
۵۷- اول آبانماه سال ۱۳۸۳
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۵۸- هفتم اسفندماه سال ۱۳۸۳
* استقلال ۳ - پرسپولیس ۲
گلها: غلامرضا عنایتی (۶۸)، محمود فکری (۸۳) و پیروز قربانی (۹۰) برای استقلال - سهراب انتظاری (۷۷) و شیث رضایی (۸۴) برای پرسپولیس
۵۹- چهاردهم آبانماه سال ۱۳۸۴
* استقلال یک - پرسپولیس صفر
گل: غلامرضا عنایتی (۵۶) برای استقلال
۶۰- نوزدهم اسفندماه سال ۱۳۸۴
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۶۱- دوازدهم آبانماه سال ۱۳۸۵
* پرسپولیس ۲ - استقلال یک
گلها: مهرزاد معدنچی (۲۳) و مهرداد اولادی (۷۰) برای پرسپولیس - امیرحسین صادقی (۱۷) برای استقلال
۶۲- دهم فروردینماه ۱۳۸۶
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: علیرضا واحدى نیکبخت (۱۳) برای پرسپولیس - شیث رضایی (۴۲ - گل به خودی) برای استقلال
۶۳- بیست و دوم مهرماه ۱۳۸۶
* استقلال یک - پرسپولیس یک
گلها: امیدرضا روانخواه (۵۸) برای استقلال - محسن خلیلی (۸۳) برای پرسپولیس
۶۴- پانزدهم فروردینماه ۱۳۸۷
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: محسن خلیلی (۲۸) برای پرسپولیس - امیدرضا روانخواه (۴) برای استقلال
۶۵ - دوازدهم مهرماه ۱۳۸۷
* پرسپولیس یک - استقلال یک
گلها: علی کریمی (۸۸) برای پرسپولیس - آرش برهانی (۴۶) برای استقلال
۶۶- بیست و پنجم بهمنماه ۱۳۸۷
* استقلال یک - پرسپولیس یک
گلها: مجتبی جباری (۶۷) برای استقلال - مازیار زارع (۳+۹۰ - پنالتی) برای پرسپولیس
۶۷- دهم مهرماه ۱۳۸۸
* استقلال یک - پرسپولیس یک
گلها: حسین کاظمی (۵۵) برای استقلال - عادل کلاهکج (۵۱) برای پرسپولیس
۶۸- چهاردهم بهمنماه ۱۳۸۸
* پرسپولیس ۲ - استقلال یک
گلها: هادی نوروزی (۳۷) و کریم باقری (۸۷) برای پرسپولیس - فرهاد مجیدی (۱۶) برای استقلال
۶۹- جمعه ۲۳ مهرماه ۱۳۸۹
* استقلال یک - پرسپولیس صفر
گل: فرهاد مجیدی (۱+۹۰) برای استقلال
۷۰- جمعه ۱۰ فروردینماه ۱۳۹۰
* پرسپولیس صفر - استقلال یک
گل: آرش برهانی (۴۳) برای استقلال
۷۱- جمعه ۲۵ شهریورماه ۱۳۹۰
* پرسپولیس صفر - استقلال ۲
گلها: فرهاد مجیدی(۱۵) و مجتبی جباری (۸۲) برای استقلال
۷۲- دوشنبه ۱۶ آبانماه ۱۳۹۰
* استقلال ۲ - پرسپولیس ۲
گلها: آرش برهانی (۳۳) و حنیف عمرانزاده (۷۰) برای استقلال - هادی نوروزی (۷- پنالتی و ۴۷) برای پرسپولیس
۷۳- جمعه ۱۸ آذرماه ۱۳۹۰
* پرسپولیس صفر - استقلال ۳
گلها: مجتبی جباری (۹۵ و ۹۸- پنالتی) و اسماعیل شریفات (۱۰۷) برای استقلال
۷۴- پنجشنبه ۱۳ بهمنماه ۱۳۹۰
* استقلال ۲ - پرسپولیس ۳
گلها: میلاد میداودی (۳۱) و فریدون زندی (۵۰) برای استقلال - ایمون زاید (۸۲، ۸۳ و ۱+۹۰) برای پرسپولیس
۷۵- جمعه ۳ شهریورماه ۱۳۹۱
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۷۶- جمعه ۶ بهمنماه ۱۳۹۱
* استقلال صفر - پرسپولیس صفر
۷۷- جمعه ۱۵ شهریورماه ۱۳۹۲
* استقلال صفر - پرسپولیس صفر
۷۸- جمعه ۲۷ دیماه ۱۳۹۲
* پرسپولیس صفر - استقلال صفر
۷۹- جمعه ۲ آذرماه ۱۳۹۳
* استقلال یک - پرسپولیس ۲
گلها: سجاد شهباززاده (۴۴) برای استقلال - محمد نوری (۷۲) و امید عالیشاه (۸۲) برای پرسپولیس
۸۰ - جمعه ۲۵ اردیبهشتماه ۱۳۹۴
* پرسپولیس یک - استقلال صفر
گل: علی علیپور (۶۵) برای پرسپولیس
۸۱- جمعه ۸ آبانماه ۱۳۹۴
* پرسپولیس ؟ - استقلال ؟