امروز ؛ اجلاس بزرگ هوانوردی ایران
نخستین اجلاس بزرگ هوانوردی ایران با حضور 160 مدیر صنعت هوایی خارجی امروز یکشنبه(4 بهمن) در تهران اغاز می شود.
احمدرضا بیاتی دبیر اجرایی نخستین اجلاس هوانوردی ایران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: هدف از برگزاری اجلاس دو روزه هوانوردی ایران بازگشایی درهای صنعت هوانوردی ایران بر روی شرکتهای صنایع هوایی جهان است.
وی افزود: 35 کشور جهان از جمله آمریکا ، انگلیس ،فرانسه و استرالیا در این اجلاس حضور دارند.
بیاتی گفت: شرکتهای خارجی را در مقابل شرکتهای داخلی قرار می دهیم تا بتوانند در مذاکرات مستقیم نیازهای خود را تامین کنند.
معاون دفتر امور بینالملل شرکت فرودگاههای کشور جذب سرمایههای خارجی را اولویت همایش هوانوردی اعلام کرد .
اقای بیاتی گفت: علاوه بر شرکتهای سازنده هواپیما، قطعات و تجهیزات فرودگاهی، مدیران عامل بانکها، بیمهها و شرکتهای لیزینگ نیز در همایش شرکت میکنند.
صنعت هوانوردی اکنون نخستین گام پس از اجرای برجام را برداشته و 4 و 5 بهمن تهران میزبان 30 کشور طراز اول جهان در صنعت هوایی است.
احمدرضا بیاتی که دبیر نخستین همایش اجلاس جهانی هوانوردی نیز است ، گفت: 30 کشور که در صنعت هوایی پیشرفته هستند در اجلاس تهران شرکت میکنند.
وی افزود : امریکا، روسیه، کانادا، انگلیس، آلمان، فرانسه، هلند، استرالیا، دانمارک، ایرلند و آفریقای جنوبی از جمله کشورهایی هستند که در اجلاس هوانوردی تهران حضور خواهند داشت.
به گفته بیاتی در اجلاس تهران علاوه بر شرکتهای هوایی و شرکتهای سازنده قطعات و تجهیزات فرودگاهی مدیران بانک ها، بیمهها و شرکتهای لیزینگ کشورها نیز حضور خواهند داشت چون جذب سرمایههای خارجی هدف نخست این همایش است.
معاون دفتر امور بینالملل شرکت فرودگاههای کشور تصریح کرد : تحریمها نتوانست موقعیت جغرافیایی و استراتژیک ایران را از نگاه کشورهای دیگر محو کند و با وجود تحریم تعداد پروازهای عبور از این مسیر کم نشد و بیشتر هم شد اما با برداشته شدن تحریمها ایران با دست بازتر و اشتیاق بیشتر کشورهای دیگر مواجه است و بهخاطر ایمنی بالا و موقعیت استراتژیک شبکه پروازی جدیدی در کشور شکل میگیرد.
بیاتی در این حال از کمبود نقدینگی به عنوان مهمترین مشکلی یاد کرد که امیدواریم برگزاری اجلاسی در سطح بالای جهانی سرمایه مورد نیاز را برای نوسازی و تجهیز صنعت هوایی فراهم کند.
بیاتی اظهار داشت : قصد داریم درهای این صنعت را به روی شرکتهای معتبر فروش، اجاره و لیزینگ هواپیما و تجهیزات هوایی بگشاییم.
بیاتی گفت : از مجموع 22 شرکت بزرگ لیزینگ هوایی در دنیا 70 درصد آنها در اجلاس تهران شرکت میکنند و در این نشست برنامههای مربوط به مشوقها و جذابیت هایی که ایران برای جذب سرمایه در صنعت هوایی در نظر گرفته دقیقاً مشخص میشود از جمله تسهیل در قوانین سرمایه گذاری که بعد از اجرای برجام اعلام میشود.
وی با تأکید بر ظرفیت بالای صنعت هوایی ایران برای رشد خاطرنشان میکند که در اجلاس دو روزه باید منتظر خبرهای خوبی برای نوسازی این صنعت باشیم.
بیاتی با بیان اینکه اجلاس هوانوردی ایران نخستین اجلاس در تمام حوزههای صنعت کشور است که بعد از اجرایی شدن برجام و رفع تحریمها در ایران برگزار میشود، فضای جدید ایجاد شده بینالمللی در کشورمان را عامل استقبال بسیار خوب از طرف شرکتها و سازمانهای بینالمللی هواپیمایی و هوانوردی می داند.
بیاتی با بیان اینکه حدود 35 شرکت بزرگ دنیا از جمله امریکا در حوزه هواپیمایی و صنایع وابسته در این اجلاس شرکت خواهند کرد، خرید و اجاره هواپیما، توسعه شبکه پروازی داخلی و بینالمللی در کشور، توسعه فرودگاهها، توریسم هوایی و تجهیزات ناوبری هوایی را از محورهای همایش اعلام میکند.
با اینکه تحریم صنعت هوایی جزو تحریمهای هستهای نبود اما بهخاطر اهمیت این صنعت در اقتصاد حمل و نقل و ایمنی مذاکره کنندگان هستهای از آغاز دور تازه مذاکرات لغو تحریم این صنعت را خواستار شدند ، افزود : به این ترتیب لغو تحریم صنعت هوایی نیز به عنوان یکی از بندهای مهم در توافق هستهای گنجانده شد.
با لغو تحریم فروش هواپیما به ایران رقابت شدیدی بین شرکتهای بزرگ به ویژه دو شرکت عظیم سازنده هواپیما بویژه بوئینگ و ایرباس آغاز شده است. با برداشته شدن تحریمهای صنعت هوایی، ایران اکنون آماده است هواپیماهای مدرن را وارد ناوگان هوایی کند.
به گفته کارشناسان صنعت هواپیمایی، تأثیر برداشته شدن تحریمها در این صنعت با باز شدن درهای کشور به روی سرمایه گذاران نمایان خواهد شد چون با توجه به کمبود منابع دولت و توانایی مالی کم خطوط هوایی داخلی برای نوسازی ناوگان حضور سرمایه گذاران خارجی به شرکتها کمک میکند تا با روشهای مختلفی مانند لیزینگ اجاره یا اجاره به شرط تملیک تجهیزات و ناوگان خود را نوسازی کنند.
همچنین در بسیاری موارد هواپیماهای ایران برای سوختگیری توقف میانپروازی در کشور سومی را داشتند،اما با توجه به اینکه محدودیت فروش سوخت از این پس برداشته میشود، این توقفها نیز لغو خواهند شد؛ چیزی که خستگی مسافران و طولانیتر شدن پروازها را در پی داشت.
به گفته دبیر اجلاس جهانی هوانوردی در حال حاضر 150 ناوگان هوایی مسافربری داریم که از این تعداد 110 هواپیما فعال هستند و بقیه فرسودهاند. با توجه به کمبود منابع در کشور در نظر داریم در 3 سال آینده روی جایگزینی و نوسازی ناوگان فرسوده موجود تمرکز کنیم که انتظار داریم در این مدت تا 200 ناوگان را پوشش دهیم. همچنین در مرحله بعد رشد این صنعت را در ایران شاهد خواهیم بود و در صورتی که میانگین رشد سالانه در این زمینه بالای 5 یا زیر 10 درصد باشد میتوانیم سالی 50 ناوگان به ناوگان هوایی کشور بیفزاییم.
اجلاس تهران با همکاری شرکت فرودگاههای کشور و سازمان هواپیمایی کشور با همکاری مرکز هوانوردی آسیا و پاسیفیک (کاپا) یکی از بزرگترین مؤسسات تحقیق و توسعه هوانوردی جهان برگزار خواهد شد.
اجلاس «هوانوردی ایران 2016» نخستین اجلاس بینالمللی در آستانه رفع تحریمهاست که زمینه ساز تعامل صنعت بینالمللی هوانوردی با جمهوری اسلامی ایران برای نوسازی این صنعت در کشور خواهد بود. این رخداد با همکاری مرکز هوانوردی آسیا- پاسیفیک (کاپا) سازمان داده شده است و نخستین نشست بزرگ بینالمللی هوانوردی طی تقریباً 40 سال گذشته در ایران خواهد بود.
مرکز هوانوردی آسیا- پاسیفیک که در سال 1990 تأسیس شده است، اطلاعات مستقل بازار هوانوردی، تحلیل و خدمات اطلاعاتی ارائه میدهد که تصمیمات استراتژیک بسیاری از سازمانهای بزرگ جهان را پشتیبانی میکند.کاپا در بیانیه خود اعلام کرد: در نتیجه تفاهم هستهای در جولای 2015، بخش هوانوردی مسافری ایران و صنعت گردشگری این کشور شاهد نوسازی و توسعه چشمگیری خواهد بود.
در اجلاس تهران علاوه بر شرکتهای هوایی و شرکتهای سازنده قطعات و تجهیزات فرودگاهی، مدیران بانک ها، بیمهها و شرکتهای لیزینگ کشورها نیز حضور خواهند داشت.
با برداشته شدن تحریمها ایران با دست بازتر و اشتیاق بیشتر کشورهای دیگر مواجه است و بهخاطر ایمنی بالا و موقعیت استراتژیک شبکه پروازی جدیدی در کشور شکل میگیرد.
در نشست تهران برنامههای مربوط به مشوقها و جذابیت هایی که ایران برای جذب سرمایه در صنعت هوایی در نظر گرفته است دقیقاً مشخص میشود.