وی بیشترین تخلفات دریاخواری را مربوط به بخش های دولتی دانست و افزود: بررسی ها نشان می دهد تاکنون در کیش 14هکتار ، قشم 33 هکتار و عسلویه 300 دریاخواری شده است.
فرشچی از کاهش تراز آبی دریای خزر به میزان 80 سانتی متر خبر داد و گفت: در سواحل شمالی کشور این بخش های خصوصی هستند که با استفاده از موج شکنها و خروج عرصه های ساحلی از حریم دریا ، دریاخواری می کنند.
وی با اشاره به اینکه مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست حفاظت از عرصه های طبیعی است جلوگیری از دیاخواری را از مهمترین برنامه های این سازمان در برنامه ششم توسعه اعلام کرد و افزود: این سازمان تلاش میکند از دخل و تصرف سواحل دریایی جلوگیری کند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با اشاره به قانون مناطق آزاد از اینکه این سازمان نمی تواند در این مناطق حضور داشته باشد و برای فعالیت های توسعه ای آن ارزیابی زیست محیطی صادر کند انتقاد و برلزوم بازنگری قانون مناطق آزاد تاکید کرد.
وی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست تلاش می کند برای نظارت برعملکرد زیست محیطی مناطق آزاد موضوع را همچنین در برنامه ششم با جدیت دنبال کند.
فرشچی خاطرنشان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در حال حاضر فقط در شرایطی می تواند در مناطق آزاد حضور داشته باشد که دارای منطقه حفاظت شده باشد.
ارزیابی زیست محیطی برای آب شیرین کن ها الزامی است
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست داشتن ارزیابی زیست محیطی را برای ایجاد واحدهای آب شیرین کن در سراسر کشور الزامی دانست.
فرشچی تعداد آب شیرین کن های فعلی را 35 واحد برشمرد و گفت: متاسفانه هیچ یک از این واحدها که دارای آلودگی هستند ارزیابی زیست محیطی ندارند.
وی با اشاره به افزایش تقاضا برای ایجاد واحدهای آب شیرین کن در مناطق شمالی و جنوبی کشور بر لزوم استفاده از تکنولوژی های برتر در این خصوص تاکید کرد و افزود: سایر واحدهای آب شرین کن هم باید تکنولوژی خود را به روز کنند.
فرشچی انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه و سمنان را از نظر سازمان حفاظت محیط زیست طرحی مردود دانست و گفت: این طرح فقط به عنوان آخرین راه حل می تواند درنظر گرفته شود.
وی شور شدن مسیر انتقال آب و از بین رفتن کشاورزی و جنگلهای هیرکانی و همچنین آلودگی حرارتی را از معضلات مربوط به طرح انتقال آب دریای خزر اعلام کرد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درپاسخ به علل تلف شدن 11 فک دریایی در سواحل کشور آذربایجان گفت: متاسفانه شکار غیر مجاز در سواحل کشورهای دریای خزر یکی از دلایل کاهش جمعیت این گونه جانوری است.
وی تعداد فک های دریای خزر را طی 10 سال گذشته بیش از یک میلیون فک برشمرد و افزود: این تعداد هم اکنون به 110 هزار فک رسیده است.
فرشچی با بیان اینکه تعداد اندکی از فک ها بخشی از زندگی خود را در سواحل ایران سپری می کنند از پیشگام بودن جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با سایر کشورهای حاشیه دریای خزر با هدف حفاظت از فک های این دریا خبر داد.