لاگارد درباره چشم انداز اقتصاد جهان در سال آینده گفت ما رشد اقتصاد را در سال 2016 اندک پیش بینی می کنیم. این رشد از رشد 3/1 درصدی در سال 2015 به 3/4 درصدی در سال 2016 و 3/6 در سال 2017 می رسد. از این رو ما شاهد رشد اقتصاد جهان هستیم.
وی افزود در این عرصه، چهار خطر اقتصاد جهان را تهدید می کند: اول تغییر سه گانه در اقتصاد چین است: گذار از صنعت به سمت بخش خدمات، از صادرات به سمت بازار داخلی و از سرمایه گذاری به سمت مصرف است. به این علت بود که ما پیش بینی کردیم رشد اقتصاد چین در سال 2015، 6/8 تا 6/9 باشد و این امر برای ما پیش بینی شده بود.
خطر دوم قیمت کالاها است که تحت تاثیر قیمت نفت قرار داشته است. این روند در چند ماه اخیر رو به بهبود بوده است اما همچنان خطر تلقی می شود. خطر سوم ناهماهنگی سیاست های نظارت پولی در سراسر جهان است که موجب جریان سرمایه از اقتصادهای نوظهور و کم درآمد به سمت اقتصادهای پیشرفته و مشخصا آمریکا شده است.
لاگارد گفت با توجه به گروه هایی نظیر بریکس، ما شاهد تصویری کاملا متفاوت از اقتصادهای نوظهور هستیم.
لاگارد گفت تصویر کلی اقتصاد جهان در حال تغییر است اما اگر بخواهیم مثبت نگر باشیم، مسائلی که ما سال پیش نگران بودیم هرگز محقق نخواهند شد، محقق شدند.
بنابراین تصویر کلی اقتصاد جهان در حال تغییر است اما اگر بخواهیم مثبت نگر باشیم، مسائلی که ما سال پیش نگران بودیم هرگز محقق نخواهند شد، محقق شدند. درباره تامین مالی طرح های توسعه شش ماه پیش، در آدیس آبابا توافق شد؛ طرح های توسعه پایدار در نیویورک نیز مورد توافق قرار گرفت که تغییرات عمده ای را در بحث اقتصاد و اگر امیدوارانه نگاه کنیم، در تصمیم گیری های سیاستگذاری درباره اقتصادهای نوظهور کم درآمد خواهد داشت.
رئیس صندوق بین المللی پول درباره مشکلات منطقه یورو گفت: اقتصاد اروپا شکل کلی بهتری دارد. پیش بینی ما درباره منطقه یورو رشد 1/5 درصدی است که کمی کمتر از برآورد نقش آفرینان خود این منطقه است.
ما دو نگرانی عمده داریم: یکی بحث خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است. این امر بر انسجام اقتصاد این منطقه تاثیر منفی دارد. ما امیدواریم شاهد اقتصاد منسجم تری در منطقه یورو باشیم.
دوم ماهیت ژئوپلیتیکی بحرانی است که گرچه موضوعی مستقیما اقتصادی نیست اما به اقتصاد ربط دارد و آن موضوع بحران پناهجویان است.
دورنمایی که صندوق بین المللی پول تصور می کند، این است که اگر این بحران به خوبی حل شود، اگر روند جذب این افراد به جامعه به خوبی و به شکلی سازمان یافته صورت گیرد، ما در کوتاه مدت تا میان مدت، شاهد رشدی اندک خواهیم بود.