حسرت صعود 44 ساله شد؛
امیدها، المپیک، شاید وقتی دیگر!
پس از رفتن وینگادا از تیم امید خاکپور سرمربی شد و با حضور او و مایلیکهن و کاشانی، امید فراوانی به حضور در المپیک ریو داشتیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛
ملی پوشان ما از همان آغاز رقابت های زیر 23 سال قهرمانی آسیا آغاز خوبی داشتند در بازی نخست 2 بر صفر سوریه را شکست دادند، در بازی دوم مقابل قطر میزبان 2 بر یک بازی را واگذار کردند اما در بازی سوم چینی ها را 3 بر 2 مغلوب کردند و دست آخر با شکست 3 بر صفر مقابل ژاپن از گردونه رقابت ها کنار رفتند تا حسرت نرفتن امیدهای فوتبال ایران به المپیک 44 ساله شود.محمد پنجعلی که سالیان سال در این فوتبال حضور داشته معتقد است نباید کسی را مقصر بدانیم و بهتر است به دنبال ترمیم زیرساخت ها در فوتبالمان باشیم چرا که امیدهای فوتبال ما با بازی هایی که در این رقابت ها از خودشان به نمایش گذاشتند نشان دادند که تمام هدفشان صعود به المپیک برزیل بود. او در ادامه گفت: برای حضور در المپیک باید حداقل 10 سال کار زیربنایی داشته باشیم و متاسفانه آنهایی که با فوتبال پایه آشنایی کامل دارند کنار گود نشسته اند، خیلی هایی که سررشته ای از فوتبال ندارند مسند کار را برعهده گرفته اند.
منصور ابراهیم زاده کارشناس فوتبال هم معتقد است برای رقابت هایی مانند مسابقات جهانی و المپیک باید برنامه ریزی 4 ساله تدوین شود نه اینکه تیم فوتبال امید ما پس از این همه تغییرات در کادر فنی به دنبال حضور در رقابت های المپیک باشد، وقتی خاکپور و کادر فنی اش 6 ماه است که بر راس کار آمده اند نباید هم انتظار داشته باشیم که امیدهای ما حضور در المپیک را به دست بیاورند.
حمید درخشان هم گفت: وقتی تیم های فوتبال پایه ما توسط وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک نگاهی معطوفشان نمی شود باید هم انتظار چنین ناکامی هایی را داشته باشیم. او در ادامه افزود: هر ساله همین طور است، یک سال نبوده که فوتبال امید ما با تدارکات مناسب و بدون حاشیه و دغدغه بتواند نتیجه لازم را بدست آورد و هر وقت تیممان ناکام می شود عده ای کاسه چه کنم چه کنم را در دست می گیرند.
به راستی تعامل نداشتن میان فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش تا چه حد بر نرفتن امیدهای ما به المپیک تاثیر گذار بوده است؟
پنجعلی گفت: برنامه ریزی دراز مدت در فوتبال ما معنایی ندارد و متاسفانه بارها شاهد نبود تعامل میان وزارتی ها و فدراسیون نشین ها بوده ایم، وقتی به همین تیم های قطر و ژاپن نگاه می کنیم می بینیم که مسئولان آنها با حمایت از بازیکنان رده های پایه و بویژه کادر فنی این تیم ها و اعتقادی که به آنها دارند زمینه را برای شکوفایی استعدادهایشان مهیا می کند، اما متاسفانه بارها شاهد نبودن تعامل میان وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال بوده ایم هرچند که این تیم متعلق به همه ما است.
ابراهیم زاده هم گفت: بدون شک این موضوعات در نتیجه نگرفتن ما بی تاثیر نیست برای شما یک مثال می زنم، در یک باشگاه بین تیم امید و تیم اصلی همیشه تعامل وجود دارد و اگر این تعامل وجود نداشته باشد تیم بزرگسالان نمی تواند از داشته های رده های پایه استفاده کند و مطمئناً چالش بزرگی بین مربی پایه ها و تیم اصلی بوجود می آید حال این موضوع را تعمیم می دهیم به تیم های ملی متاسفانه بارها شاهد بودیم که ارتباط خوبی بین کادر فنی بزرگسالان ما و به ویژه مدیریت تیم های امید وجود نداشت.
درخشان گفت: اختلافات کادر فنی بزرگسالان و مدیریت تیم امید در این چند وقته خیلی نمود پیدا کرد اما معتقد هستم که دود این اختلافات فقط به چشم فوتبال ما و به ویژه امیدهای ما رفته است کاش دوستان اختلافاتشان را کنار می گذاشتند و در راه آمادگی تیم ما برای رسیدن به المپیک بسیج می شدند.
پنجعلی هم گفت: تعامل نداشتن میان کی روش و کادر فنی امید از ابتدا هم معلوم بود اما معتقدم مسئولان باید به دنبال راهکاری بودند تا این تعامل به وجود بیاید و زمینه همکاری بیشتری را برای موفقیت تیم فوتبال امید ما فراهم می ساخت.
حال سوال اصلی این است که آیا این کادر فنی در شرایط کنونی و حذف شدن از حضور در رقابت های المپیک حفظ بشود یا خیر؟
ابراهیم زاده گفت: نظر من به روی یک فرد نیست بهتر است اگر می خواهیم در رقابت های بزرگی چون المپیک حضور داشته باشیم از همین امروز دست به کار شویم و با یک برنامه ریزی مدون و استفاده از همه داشته ها زمینه را برای سال های آینده فراهم کنیم و اینکه فلان مربی باشد و فلان مربی نباشد تاثیر چندانی برای حضور ما در المپیک نخواهد داشت.
پنجعلی افزود: تغییرات در کادر فنی هیچ تاثیری نخواهد داشت و بهتر است به جای اینکه به فکر تغییرات باشیم زیر ساخت را مهیا کنیم و به دنبال مقصر نگردیم چرا که همه ما به نوعی مقصر هستیم.
درخشان با بیان اینکه باید منتظر تغییرات در راس فدراسیون فوتبال در آینده ای نزدیک باشیم گفت: باید تا آن موقع صبر کنیم تا ببینیم مسئولانی که قرار است به جای فدراسیون نشین های فعلی بر مسند کار بیایند چه تصمیمی برای این تیم امید خواهند گرفت.
فوتبال ما بویژه ورزش ما برای نرفتن به المپیک باید از همین امروز دست به کار شود و اگر به گفته پیشکسوتان و کارشناسان از همه داشته هایمان در ورزش استفاده کنیم و با بکارگیری علم روز و توجه بیشتر به تیم های پایه مطمئناً ما هم می توانیم روزی تیم فوتبال امیدمان را در رقابت های المپیک نظاره گر باشیم.
بابک کاظمی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما