تکخوانی زن در اپرای عاشورا پشت صحنه بود
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: انتشار تصویر تک خوانی زن در مرحله آزمایش صدا و در پشت صحنه اپرای عاشورا اتفاق افتاده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما،
حسین نوش آبادی در نشست خبری در خصوص اپرای عاشورا و تک خوانی زن در این برنامه هنری افزود: با وجود انتقادهایی که به اجرای اپرای عاشورا صورت گرفت اما می توانیم بگوییم اجرای این برنامه هنری برای تعظیم و بزرگداشت حرکتی برخاسته از اعتقادات دینی و جلوه هایی از فرهنگ عاشورا، کاری ارزشمند و قابل تقدیر است.
نوش آبادی گفت: انتشار تصویر تک خوانی زن در مرحله آزمایش صدا و در پشت صحنه اپرای عاشورا اتفاق افتاده است که کسی از نمای نزدیک یک تصویر را با اهداف و انگیزه خاص صنفی و سیاسی گرفته است و این دلیلی بر زیر سؤال بردن این کار ارزشمند نیست.
وی گفت: در اپرای عاشورا سعی شده است با به کار گیری هنرمندان متعهد و متخصص ارکستر سمفونیک تهران و برگرفته از متون آیینی و کتابهای فرهنگ عاشورا، اپرایی ساخته شود که قابل ارائه هم برای داخل و هم کشورهای اسلامی باشد.
نوش آبادی افزود: اینکه عده ای بتوانند با یک ظرفیت فرهنگی و هنری جلوه هایی از عاشورا را در شکل نوین به تصویر بکشند جای تقدیر و تشکر دارد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر ضعفی هم در اجرا در مرحله اول هست باید دلسوزانه برطرف شود تا باعث رشد هنر دینی ما شود.
نوش آبادی افزود: من و وزیر در اجرا حضور یافتیم و از ابتدا تا انتهای برنامه شاهد اجرای برنامه بودیم که نه از تک خوانی خانم و نه از حاشیه هایی که مطرح می کردند خبری بود و در دیگر شبها نیز هیچ ادعایی بر تک خوانی خانم یا رفتار نامتعارف یا پوشش نامناسب بین هنرمندان مشاهده نشده و کسی به ما گزارش نکرده است.
اپرای عاشورا تعزیه خوانی مدرن بود
وی گفت: اپرای عاشورا تعزیه خوانی مدرن بود که توانایی هنرمندان ما را برای تبیین فرهنگ عاشورا به تصویر کشاند.
نوش آبادی افزود: ما اعتقاد داریم هر اندیشه و اعتقادی در قالب هنر بیاید ماندگارتر می شود.
تک خوانی زن صورت نگرفته است
در این حین خبرنگاری خطاب به سخنگوی وزارت ارشاد گفت: من در شب اول اجرای اپرای عاشورا حضور داشتم و تک خوانی زن انجام شد که نوش آبادی پاسخ داد : سابقه داشته که خانمی جمعخوانی کند، اما اینکه تک خوانی زن صورت بگیرد نه اینطور نیست.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص همکاری این وزارتخانه با نیروی انتظامی برای برگزاری برنامه های هنری از جمله کنسرت ها افزود: ما در این خصوص از سالها قبل نشست هایی با مسئولان ناجا برگزار کردیم و پیش نویس همکاری در قالب شیوه نامه نوشته شده است اما در چند مورد از مفاد این شیوه نامه اختلاف وجود دارد که در حال رفع آن هستیم.
نوش آبادی همچنین در خصوص چاپ قرآن های نفیس و شرایط چاپ بعد از برداشته شدن تحریم ها گفت: خیلی نباید در انتظار فضای پساتحریم و پسافرجام باشیم و به گفته مقام معظم رهبری باید بر سرمایه های ملی و اقتصاد مقاومتی تکیه کنیم.
وی با بیان اینکه خیلی امیدوار نیستیم که همه مشکلات حل شود و دشمنان بهراحتی نیازهای ما را برآورده کنند افزود: ما بیش از آنکه نیازمند واردات محصولات خارجی باشیم نیازمند سرمایهگذاری خارجی ها در داخل کشورمان هستیم.
سخنگوی وزارت ارشاد درخصوص بحث کاغذ و واردات آن نیز گفت: برای تامین کاغذ روزنامهها و رسانهها، با توجه به افزایش قیمت و مشکلات تامین آن از خارج، کارگروهی تشکیل شد تا ظرفیت تولید در داخل و نیز تعرفه گذاری واردات مشخص شود تا جامعه فرهنگی ما بیش از این از روند افزایش قیمت کاغذ آسیب نبیند.
نوش آبادی یکی از وظایف دولت را تامین کاغذ و ملزومات چاپ بیان کرد و افزود: امیدواریم این کارگروه بتواند این دو کار را به خوبی طراحی کند و گامی رو به جلو برای رفع دغدغه های اهالی مطبوعات بردارد.
فیلم محمد رسول الله(ص)؛ بیشترین شانس دریافت اسکار
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فیلم «محمد رسول الله(ص)» با توجه به ویژگی هایی که دارد نسبت به بقیه فیلم های حاضر در اسکار، شانس دریافت این جایزه را دارد.
حسین نوش آبادی در نشست خبری درباره برنامه وزارت ارشاد برای موفقیت فیلم «محمد رسول الله(ص)» در اسکار گفت: این فیلم از فیلم های فاخر و ارزشمند سینمای ایران بعد از انقلاب اسلامی است که تمام ویژگی های فنی، هنری و سینمایی را دارد و از قابلیت بسیار بالایی برای عرضه در سینماهای جهان و اکران در مجامع عمومی و بین المللی برخوردار است.
وی با اشاره به انتخاب فیلم «محمد رسول الله(ص)» در هیئت تخصصی افزود: بر اساس قانون اسکار فیلم هایی انتخاب می شود که از مهر پارسال تا مهر امسال اکران شده باشد و بر اساس این قانون فیلم «محمد رسول الله(ص)» می تواند هم در سطح بین المللی و هم در سطح اسکار حضور یابد.
سخنگوی وزارت ارشاد درباره اکران فیلم «محمد رسول الله(ص)» در کشور تاجیکستان هم گفت: اکران فیلم ها در دیگر کشورها به عهده خود کارگردان و اعلام آمادگی کشورهای مدنظر است و از اینکه آقای مجیدی اکران این فیلم در تاجیکستان را پذیرفته باشد اطلاعی ندارم.
نوش آبادی از فروش نزدیک به 11 میلیارد تومانی فیلم «محمد رسول الله(ص)» تاکنون خبر داد و افزود: هنوز ظرفیت نمایش داخلی این فیلم وجود دارد و انتظار می رود رکورد فروش فیلم های بعد از انقلاب را بزند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اینکه آیا امسال هم عنوان فجر به بخش بین المللی فیلم فجر اختصاص خواهد یافت گفت: یک جشنواره فیلم فجر بیشتر نداریم و عنوان فجر هم به بخش داخلی و هم به بخش بین الملل آن اختصاص دارد و امسال نیز بخش بین الملل فیلم فجر به طور جداگانه برگزار می شود.
«رستاخیز» را بالاخره اکران میکنیم
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تصمیم داریم بالاخره فیلم «رستاخیز» را اکران کنیم زیرا حیف است این فیلم حبس شود.
حسین نوش آبادی درباره مشخص شدن تکلیف اکران فیلم «رستاخیز» احمدرضا درویش افزود: همانطور که در خبرها اعلام شد کارگردان و تهیه کننده این فیلم جلسه سازنده ای با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی داشتند که قرار شد تمهیداتی اندیشیده شود که حقوق مادی و معنوی فیلم تامین شود.
وی با بیان اینکه «رستاخیز» با انجام اصلاحات و رفع مشکل در آینده برای اکران آماده می شود گفت: با کلیت این فیلم هیچ وقت مشکلی نداشتیم زیرا این فیلم یکی از فیلم های ارزشمند تاریخ سینمای بعد از انقلاب اسلامی است.
نوش آبادی افزود: اشکال فیلم «رستاخیز» در خصوص شخصیت های این فیلم است که در صورت دادن افکت نور بر روی چهره حضرت عباس(ع) این فیلم اکران می شود.
وی با اشاره به اکران این فیلم در برخی کشورهای همسایه و استقبال مردم این کشورها از این فیلم گفت: این فیلم می تواند ظرفیت منطقه ای و جهانی هم پیدا کند به شرط آنکه در داخل بتوانیم آن را به نمایش درآوریم.
خادمان قرآنی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تجلیل از خادمان قرآن کریم و بیمه آنها افزود: تجلیل از خادمان قرآن وظیفه عمومی، ملی و دینی است و از هر کس که در حوزه قرآن تلاش می کند باید تجلیل کنیم.
نوش آبادی گفت: خادمان قرآنی که هویتشان محرز شده است تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته اند و کسانی هم که جامانده اند می توانند با مراجعه به سامانه ثبت، کارهای مربوطه را انجام دهند.
وی همچنین درباره بیمه تامین اجتماعی هنرمندان و شرط عجیب دولت مبنی بر اینکه هنرمندانی شامل این بیمه می شوند که از سال 88 به این طرف بیمه نشده باشند و همچنین موضوع پرداخت مستمری 700 هزار تومانی افزود: ظرفیت صندوق اعتباری هنر محدود است و با توجه به اعتبارات، مستمری پرداخت می شود.
نوش آبادی با بیان اینکه بیمه هنرمندان نیز به موازات بیمه نویسندگان و روزنامه نگاران در حال پیگیری است گفت: احراز هویت افراد و محدودیت ها درباره بیمه همه یکسان است.
وی افزود: هر کس که خودش را هنرمند بخواند بیمه به او تعلق نمی گیرد بلکه باید از صلاحیت های علمی، تجربی و فنی برخوردار باشد تا قابلیت دریافت تسهیلات و مستمری بیمه را داشته باشد.
اختلال در تلگرام ربطی به فیلتر کردن مسئولان دولتی ندارد
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در خصوص فیلتر تلگرام گفت: اخلالی که در تلگرام به وجود آمده است ربطی به فیلتر کردن مسئولان دولتی ندارد.
نوش آبادی از تشکیل کارگروه فیلترینگ سایت های غیراخلاقی خبر داد و افزود: با رعایت حریم خصوصی افراد، تصمیمات این کارگروه را به دولت اطلاع می دهیم و هر سایتی امنیت ملی را تهدید کند فیلتر خواهد شد.
ماهواره دزدانه از هنرمندان ما استفاده می کند
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شبکه های خارجی ماهواره ای به خصوص شبکه های فارسی زبان دزدانه اقدام به پخش تصاویر و صدای هنرمندان ما می کنند.
حسین نوش آبادی در نشست خبری درباره همکاری برخی هنرمندان با شبکه های خارجی افزود: بر اساس ضوابط و قوانینی که از سال 85 به هنرمندان اعلام و ابلاغ شده است، هر گونه همکاری هنرمندان با شبکه های تلویزیونی و رادیویی ماهواره های خارج از کشور خصوصا شبکه های معاند و ضدانقلاب ممنوع است و هنرمندان ما هم کاملا به این موضوع واقفند.
خواننده ممنوع الکار در داخل نداریم
وی با بیان اینکه فهرست ممنوع الکار بودن هنرمندان به هیچ وجه به دفتر موسیقی وزارت ارشاد تعلق ندارد گفت: خواننده ممنوع الکار در داخل نداریم و اگر افرادی هم شائبه همکاری با تلویزیون های خارجی را داشته باشند حتما با آنها برخورد می شود.
نوش آبادی افزود: اگر افرادی هم با این شبکه ها همکاری کرده باشند و معلوم شود دیگران صوت و تصویر اینها را برای شبکه های خارجی فرستاده اند و متوجه بشویم که تقصیری نداشته اند میتوانند اقدام به اصلاح کار خود کنند.
سخنگوی وزارت ارشاد هر گونه همکاری هنرمندان با شبکه های خارجی را جرم دانست و گفت: اگر این موضوع مشاهده شود به شخص هنرمند ابلاغ می شود و برای حفظ حرمت افراد، اصراری هم در علنی کردن آن نداریم مگر اینکه آن فرد تجری کند.
نوش آبادی با بیان اینکه به هنرمندانی که صدا و تصویرشان از شبکه های خارجی پخش شده است تذکر داده ایم افزود: آنها در پاسخ به ما گفتند که این شبکه ها بدون اجازه از تصاویر و صدای ما استفاده کرده اند.
وی گفت: اگر محرز نشود که همکاری هنرمند با شبکه های خارجی آگاهانه بوده است جرمی متوجه هنرمند نیست.
نمایشگاه مطبوعات از 15 تا 22 آبان
سخنگوی وزارت ارشاد در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه مطبوعات از 15 تا 22 آبان در محل مصلی بزرگ امام خمینی (ره) تهران افزود: نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته از رشد کمی و کیفی برخوردار خواهد بود به نحوی که حدود هزار و 500 نشریه اعم از روزنامه، هفته نامه، ماهنامه و پایگاه خبری و نشریات دانشگاهی و دانشجویی و تشکل های صنفی رسانه ای در نمایشگاه امسال حضور خواهند داشت.
نوش آبادی با اشاره به برگزاری نمایشگاه با کمک صنوف مطبوعاتی گفت: چون به دنبال مشارکت خود صنوف و ظرفیت های غیردولتی هستیم هنوز تصمیمی درباره نحوه برگزاری جشنواره مطبوعات نگرفته ایم؛ اما در موعد مقرر برگزار می شود.
وی درباره جلسه امروز هیئت نظارت بر مطبوعات و اینکه روزنامه 9 دی نیز تذکر گرفته است و وزیر پیش از این اعلام کرده بود اگر یک بار دیگر 9 دی تذکر بگیرد لغو امتیاز می شود گفت: امروز روزنامه 9 دی، وطن امروز و ماهنامه چشم انداز ایران با توجه به اینکه تخلفشان در این هیئت محرز شد تذکر گرفتند و پرونده شان به دادگاه رسانه ارجاع شد.
نوش آبادی هیئت نظارت بر مطبوعات را نهادی فرادستگاهی عنوان کرد و افزود: اینکه تصمیمات این هیئت مختص وزارت ارشاد دانسته شود، فاقد اعتبار است.
وی گفت: لغو پروانه روزنامه 9 دی هم فعلا در دستور کار هیئت نظارت بر مطبوعات نیست مگر اینکه در آینده این کار صورت گیرد که از الان نمی شود پیش بینی کرد.