بسته فرهنگی مبارزه با قاچاق کالا و ارز
معاون فرهنگی و پژوهش ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز: بسته سیاستهای فرهنگی و پژوهشی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصویب شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما،
سید محمد رضا عبادی تاکید کرد: اولویت اصلی ستاد اقدامات پیشگیرانه است.
وی گفت: با استخراج نقشه راه و اولویت های پژوهشی به صورت هدفمند پیشگیری را در قالب اقدامات فرهنگی و پژوهشی دنبال می کنیم.
عبادی با اشاره به تعدد اسناد بالادستی در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: کمتر موضوعی در کشور چنین تکلیف جدی در حوزه اسناد بالادستی دارد و این فرصت مناسبی برای مبارزه با این پدیده شوم است.
معاون فرهنگی ستاد، سیاست های تدوین شده در حوزه قاچاق کالا و ارز را منطبق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: نقشه راه پژوهشی ستاد با عناوینی همچون شناخت کلان و عمومی قاچاق ، شناخت علل و عوامل قاچاق، آثار و پیامدهای مخرب قاچاق ، شناسایی روشهای قاچاق ، آمار و برآورد حجم قاچاق، سیاست ها ، قوانین ، مقررات و رویه ها موجود در زمینه های مرتبط، شناخت وضع موجود مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تدوین روشهای مبارزه است.
رئیس کارگروه فرهنگی اجتماعی ستاد با اشاره به ضرورت رعایت رهنمود ها و راهبردهای مورد توجه در فرمان مقام معظم رهبری و متناسب با ظرفیتهای فراهم شده دستگاهی، ضرورت تدوین سیاستها و برنامههای فرهنگی و پژوهشی تبلیغاتی هوشمندانه با استفاده هماهنگ از تمامی ظرفیتها و قالبهای فرهنگی و پژوهشی در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در چارچوب سیاستهای کلان را متذکر شد.
معاون فرهنگی و پژوهش ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطر نشان کرد: در حوزه شناخت کلان و عمومی قاچاق موضوعاتی همچون شناسایی کالاهای قاچاق در سطح عرضه، تبارشناسی قاچاق در ایران معاصر، بررسی الزامات GIS قاچاق کشور (مدلسازی)، نقش و تأثیر توافق برجام در افزایش یا کاهش قاچاق کالا و ارز، رابطه گسترش واردات با قاچاق کالا، جامعهشناسی طبقات اجتماعی درگیر در قاچاق و بررسی ارتباط میان اقتصاد رسمی و قاچاق کالا در ایران مطرح و بررسی شده است.
به گفته عبادی در حوزه شناخت علل و عوامل قاچاق نیز موضوعاتی از قبیل شناسایی ناهماهنگی و تداخل قوانین و مقررات از منظر قاچاق کالا با تاکید بر مسائلی مانند ته لنجی ، بازارچه های مرزی ، آسیبشناسی نظام توزیع کالا در کشور، از منظر قاچاق کالا و راهکارهای کنترل و نظارت بر آن، بررسی ضعف نظام گمرکی و تاثیر آن بر قاچاق کالا،سهم بازارچههای مرزی در توزیع قاچاق کالا، بررسی دلایل و میزان مصرف کالاهای ممنوعه در کشور و رابطه آن با قاچاق جزء اولویت های پژوهشی به شمار می رود.
رئیس کارگروه فرهنگی اجتماعی ستاد همچنین در باره آثار و پیامدهای مخرب قاچاق اولویت هایی همچون بررسی تاثیر قاچاق کالا بر سلامت و بهداشت عمومی، میزان تاثیر قاچاق بر ورشکستگی صنایع داخلی، میزان تاثیر قاچاق بر ایجاد فساد مالی و اقتصادی در دستگاههای دولتی، تأثیر معضل قاچاق کالا بر وضعیت معیشتی و ارتزاق مرزنشینان، میزان تاثیر قاچاق بر گسترش جرایم اقتصادی ،بررسی رابطه قاچاق و قاچاقچیان با جریانات سیاسی و انتخابات در مناطق مرزی وبررسی تاثیر قاچاق بر اقتصاد ملی را مد نظر قرار داد.