رئیس جمهور در جمع فرمانداران و استانداران سراسر کشور:
انتخابات؛ بزرگترین کار دولت در سیاست داخلی
بزرگترین کار دولت یازدهم در سیاست داخلی، انتخابات قانونمند مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در جمع فرمانداران و استانداران سراسر کشور با اشاره به روند مذاکرات ایران با گروه 1+5 گفت: اگر بگوییم موفقیت ملت ایران در این پرونده یکی از بزرگترین موفقیت ها نه تنها برای ملت ایران بلکه جهان در حال توسعه در برابر قدرتهای بزرگ بوده است سخنی به گزاف نگفتیم.
وی با بیان اینکه ما تقریباً به همه اهداف اصلی بدون استثنا دست یافته ایم ، خاطرنشان کرد : می خواستیم همه قطعنامه هایی را که علیه مردم تصویب شده است، لغو شود نه تعلیق و نه تعویق، بلکه تمامی قطعنامه ها ضد ایران لغو شود.
آقای روحانی افزود: یکی دوبار در سخنرانی استانی گفته بودم که با شعار نمی خواهیم قطعنامه ها را لغو کنیم و با شعار هم لغو نخواهد شد.
می خواستیم قطعنامه ها را کسانی که تصویب کردند ، لغو کنند
رئیس جمهور گفت : می خواستیم قطعنامه ها را همان اعضایی که تصویب کرده بودند ، لغو کنند.
اقای روحانی در ادامه سخنرانی خود در جمع فرمانداران و استانداران سراسر کشور با اشاره به اینکه باید قطعنامه هایی که شورای امنیت سازمان ملل تصویب کرده بود از سوی اعضای آن لغو شود ، گفت: ما می خواستیم این قطعنامه ها توسط همان اعضایی که تصویب کرده بودند با آراء آنها لغو شود و همه قطعنامه های شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که تصویب شده بود توسط همان اعضا لغو شود.
آقای روحانی در ادامه تصریح کرد: این ادعای بزرگی بود این حرفها مال یک سال یکسال و نیم پیش بود که من در سخنرانیها گفته بودم.
رئیس جمهور افزود : نخستین بار به تیم هسته ای گفتم که خط قرمز من برای شما این است که قطعنامه ها باید لغو شود بقیه مهم نیست قطعنامه ها به عنوان اولین خط قرمز است باید همه قطعنامه ها لغو بشود و خط قرمز دوم تحریم است همه تحریم ها باید برداشته شود ، بقیه موضوعات را حالا می شود پذیرفت که سانتریفیوژ حالا 5000 یا 6000 تا یا 6040 تا باشد اینها چیزهای مهمی نیست در یک مسئله بین المللی.
رئیس جمهور تصریح کرد: ما باید به آن اهداف اصلی که سرنوشت ملت به آن گره خورده بود آنها را حل و فصل می کردیم و این کار بزرگ و عظیمی بود.
آقای روحانی با اشاره به کار بزرگ مذاکرات ایران با 1+5 تاکید کرد: این کار نیاز به افرادی داشت که تجربه کار در این زمینه را داشته باشند و زبان بین المللی را بفهمند ، زبان حقوقی و سابقه این امر را بدانند.
کشورهای مختلفی در موضوع هسته ای گرفتاری داشتند
رئیس جمهور به گرفتاری برخی کشورها از جمله کره جنوبی درباره مسئله هسته ای اشاره کرد و گفت: پرونده کره جنوبی را در موضوع هسته ای به شورای حکام آوردند.
اقای روحانی در ادامه سخنان خود در جمع فرمانداران و استانداران سراسر کشور افزود : این کشور در آزمایشگاههایی اقدام به غنی سازی کرده بود و وزیر امور خارجه کره جنوبی در سال 82 به آژانس بین المللی انرژی اتمی آمد، عذرخواهی کرد ، آن مراکز آزمایشگاهی را تعطیل و تمام افراد را دستگیر کردند و به دادگاه بردند و تمامی آن وسایل غنی سازی را نیز منهدم کردند.
آقای روحانی به پرونده هسته ای لیبی هم اشاره کرد و گفت: دیدید که لیبی هم چگونه همه تجهیزات هسته ای خود را بار کشتی کرد و به آمریکا فرستاد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه موضوع هسته ای کار آسانی نبود به دستاوردهای این مذاکرات پرداخت و گفت: غنی سازی را ادامه می دهیم ، تحقیقات و توسعه را ادامه می دهیم ، مرکز غنی سازی زیر کوه را که از نظر آنها معنی خاصی داشت تعطیل نخواهیم کرد، راکتور آب سنگین اراک ماهیت آب سنگینش می ماند و به صورت مدرن تر تکمیل می شود و مواد هسته ای که شما می گویید انبار شدن آن خطرناک است ما حاضریم در یک بازار بین المللی و با یک کشور پیشرفته مبادله کنیم نه اینکه از بین ببریم.
در سازمان ملل گفتم همه تحریمها باید لغو شود
رئیس جمهور تاکید کرد : در سازمان ملل هم گفته بودم همه تحریم ها باید لغو شود.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جمع فرمانداران و استانداران سراسر کشور به سخنرانی اش در سازمان ملل که گفته بود باید تمامی تحریمها برداشته شود ، اشاره کرد و گفت: گفته بودم که توافق زمانی صورت خواهد گرفت که تمامی تحریم های اقتصادی بالمره و یکدفعه لغو شود.
رئیس جمهور در ادامه افزود: وزرای خارجه 1+5 به وزیر امور خارجه ما در نیویورک گفته بودند که رئیس جمهور شما می گوید که همه تحریمها باید یکجا برداشته شود ، شدنی نیست مگر می شود همه تحریمها یکجا برداشته شود ؟ اصلاً شدنی نیست.
* ایران در زمینه هسته ای وارد تجارت جهانی شده است
رئیس جمهور گفت: در طول مذاکرات هسته ای حداقل سه بار دستور قطع کامل گفتگوها را دادم و گفتم اگر نمی پذیرند، جلسه را ترک و مذاکره را برای همیشه قطع کنید.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در همایش استانداران و فرمانداران در وزارت کشور افزود: امروز پس از سی ماه مذاکره که با سختی های فراوان تصمیمات بسیار دشوار و مسئولیتهای سنگین مواجه بودیم در بسیاری موارد تصمیمات را شخصاً برعهده گرفتم و در مواقعی تا قطع کامل مذاکره پیش رفتم ، البته تصمیم قطع یا ادامه مذاکره هم سخت بود .
وی دعای مردم ، لطف خداوند، عنایات ولی الله الاعظم (عج)حمایت مردم و هدایت مقام معظم رهبری را پایه های اصلی موفقیت و پیروزی در برجام برشمرد و گفت: البته خیلی عوامل دیگر دست به دست هم داد تا این ماشین موفقیت در مسیر پیروزی نهایی قرار گیرد.
رئیس جمهور افزود: خودرو برای حرکت باید همه لوازمش متناسب و فعال باشد اگر تایرش نباشد یا باد نداشته باشد حرکت نمی کند، در هوای برفی و بارانی اگر برف پاک کن کار نکند نمی توان به حرکت ادامه داد یا در شب ظلمانی اگر چراغش کار نکند نمی توان حرکت کرد، همه باید دست به دست هم بدهد و همه چیز با هم باشد.
آقای روحانی گفت: در این 30 ماه به علت فشارهایی که به ما آوردند اگر آرامش بازار اقتصادی ما به هم می خورد حتماً موفق نمی شدیم یکی از شاخص هایی که مذاکره کنندگان به طور مستمر به آن نگاه می کردند شاخص آرامش بازار اقتصادی کشور بود ، این کار بزرگی بود .
رئیس جمهور افزود: اگر در کشور ما ناامنی ایجاد می شد حتماً موفق نمی شدیم ، اگر بلایی که بر سر عراق ، افغانستان، پاکستان، سوریه، یمن و دیگر کشورها آمد بر سر ما هم می آمد و حتی یک صدم و یک هزارم آن ناامنی ها نیز در کشور ما ایجاد می شد موفق نمی شدیم.
آقای روحانی اضافه کرد: اگر مردم در صحنه نبودند ، مراسم 22 بهمن یا حضور مردم در روز عاشورا خلوت می شد و یا در سطح خیلی پایین تر، حضور مسئولان ارشد در استانها با استقبال و حضور مردم مواجه نمی شد باز هم موفق نمی شدیم .
رئیس جمهور گفت: اینها را که می گویم تحلیل نیست بلکه مبتنی بر اطلاعات است در حین مذاکرات با 1+5 در یکی از سفرهای استانی که رفته بودم یکی از طرفها گفته بود که تصاویر استقبال مردمی از رئیس جمهور ایران را در تلویزیون دیدم و فهمیدم که دولت ایران از حمایت مردم برخوردار است.
آقای روحانی افزود: همه استانها ، همه مردم ایران پیر و جوان و روستایی و شهری همه در این کار بزرگ ملی شریک بودند .
رئیس جمهور گفت: آن کسی که در میدان و صف مقدم اقدام می کند خیلی مهم است که چه حسی کند از اینکه چطور حمایت شود ، بماند که بعضی ها برخی نکات را رعایت نکردند ، می گذریم اما نمی شود در میدان مسابقه و در حین مسابقه به جای شعار برای تیم ایران کسی داد بزند و بگوید فلان نکته ایراد دارد یا بگوید رنگ لباست خوب نیست یا اگر رنگ لباست پررنگ تر و کم رنگ تر بود بهتر بود .
آقای روحانی افزود: مسئولان کشور باید سعه صدرشان زیاد باشد که اگر کم باشد دچار مشکل می شویم .
رئیس جمهور گفت: بحمدالله همه قطعنامه ها یعنی صد در صد و نه 99 درصد لغو و پرونده فعالیتهای دوازده ساله گذشته موسوم به pmdبسته شد و طبق قطعنامه ای که در شورای حکام به تصویب رسید اعلام کردند که فعالیتهای گذشته ایران تمام شد و در خصوص پرونده ایران دیگر سوالی نداریم ، ما هستیم و آینده .
آقای روحانی افزود: این مسئله برای کسی که همه زوایای مسائل فنی و حقوقی را می داند بسیار مهم است .
رئیس جمهور گفت: اکنون نطنز فعال است و این با فعالیت دیروز این تاسیسات تفاوت دارد زیرا پیش از اینکه نطنز کار می کرد از دید آنان کار ما را خلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل می دانستند و از دید آنان ایران متخلف و فعالیت در مرکز نطنز غیر قانونی بود همچنانکه از دید آنان غنی سازی در این مرکز نیز خلاف مقررات بود.
آقای روحانی افزود: البته از دید ما که این فعالیتها همواره قانونی بود و قطعنامه ها را نیز نمی پذیرفتیم اما اکنون از دید آنان نیز این فعالیتها قانونی است به نحوی که حاضرند مواد غنی سازی شده ما را رسماً بخرند و آب سنگین ما در بازار بین المللی به فروش می رسد و آژانس نیز از نظر فنی و امنیتی از ما حمایت می کند.
رئیس جمهور گفت: بعنوان مثال کسی در زمینی که از نظر قانونی و مقررات بین المللی که سند مالکیت و مجوز ندارد خانه ای ساخته است و اگر در ادامه برای همان زمین و خانه سند مالکیت و مجوز داده شود آیا می تواند بگوید این همان خانه است و فرقی نکرده است؟
آقای روحانی افزود: آن زمین مال شما بود اما کسی به رسمیت نمی شناخت و هیچکس نمی آمد آنرا بخرد و در بازار ارزشی نداشت همچنانکه یک گرم مواد غنی سازی شده را نمی توانستیم در دنیا عرضه کنیم و بفروشیم .
رئیس جمهور گفت: از روز اول پیروزی انقلاب تاکنون هر کاری کردیم نتوانستیم یک گرم کیک زرد وارد کشور کنیم اما یکباره 220 تن کیک زرد آن هم با کیفیت خوب وارد کردیم زیرا اکنون کیک زرد تولیدی روسیه را وارد کردیم در حالیکه قبل از انقلاب کیک زرد وارداتی مربوط به آفریقای جنوبی بود اینها خیلی با هم متفاوت است.
آقای روحانی با بیان اینکه ایران در زمینه هسته ای وارد تجارت جهانی شده است، افزود:آنان می گفتند فردو باید بسته شود زیرا خلاف مقررات است و بدون اطلاع آژانس ساخته شده اما اکنون این مرکز به رسمیت شناخته شده و این از دید جهانی و حقوقی بسیار مهم است.
رئیس جمهور با اشاره به لغو تحریمها در پی توافق هسته ای گفت: زمانی در جلسات با مسئولان می گفتیم پس از توافق همه تحریمها برداشته می شود و گاهی فقط من به تنهایی باید حرف می زدم و دفاع می کردم اما در مقابل لغو تحریمها را انکار می کردند و می گفتند مگر شدنی است؟
آقای روحانی افزود: البته مقداری هم حق داشتند زیرا طرف ما آدمهایی بودند که با ما دشمنی داشتند لااقل در این کار بزرگ با ما رفاقت نداشتند و کنار ما نبودند پس باور کردن این موضوع سخت است .
*کار بزرگی انجام گرفت که باید قدر آن را بدانیم
رئیس جمهور با اشاره به توافق هسته ای گفت: کار بزرگی انجام گرفت که باید قدر آن را بدانیم و قدردانی کنیم و اگر کسی شکر نکند نعمت می رود.
آقای روحانی درجمع فرمانداران و استانداران سراسر کشور با بیان اینکه اگر نعمت را شکر نکنیم نعمت می رود افزود: این نعمت برای فرد، دولت، حزب یا جناح خاصی نیست بلکه از جانب خدا برای مردم عزیز و مظلوم ماست.
وی با بیان اینکه فقط کم فروشی حرام نیست خاطر نشان کرد: چرا از نعمت برجام قدردانی نشود چرا این نعمت را کم جلوه دهیم؟ کم جلوه دادن نعمت هم حرام است.
رئیس جمهور با اشاره به سخن یکی از مسئولان در مورد توافق هسته ای گفت:ایشان از من می پرسد برداشته شدن تحریم ها در حال بیداری است یا خواب ؟ بعضی ها هنوز سختشان است که باور کنند برجام اجرا شده است البته به نظر من حق هم دارند .
آقای روحانی با تاکید بر اینکه همه تحریم هایی که مربوط به بحث هسته ای بود برداشته شده است تصریح کرد: ممکن است یک بانکی هنوز تحریم باشد ولی تحریم آن مربوط به بحث هسته ای نیست بلکه تمام بانک هایی که در رابطه با هسته ای تحریم شده بودند تحریمشان برداشته شده و هم اکنون هم در حال تماس و تبادل با بانک های خارجی هستند.
وی با اشاره به اینکه دیروز مقداری پول از یک بانک به بانک دیگر جابه جا کردیم افزود: بانک مرکزی در حال فعال سازی حساب و شعباتش در کشورهای دیگر است.
رئیس جمهور با تاکید دوباره بر اینکه تحریم همه بانک ها، همه بیمه ها ، همه کشتیرانی و تحریم کل نفت برداشته شده است گفت: بلافاصله بعد از اعلام توافق هسته ای از یکشنبه شروع به فروش یک میلیون بشکه نفت کرده ایم.
رئیس جمهور گفت: اگر بخواهیم به رشد 8 درصد برسیم حداقل باید سالیانه نزدیک به 50 میلیارد دلار سرمایه خارجی به سرمایه داخلی اضافه شود.
آقای روحانی در جمع فرمانداران و استانداران سراسر کشور با اشاره به توافق هسته ای افزود: کار عظیمی انجام شده و بهره بردن از این فضا به عهده شما ، ملت و همه ماست.
وی گفت: امروز فضا باز است. تا دیروز اگر به کارآفرینی می گفتید بیا سرمایه گذاری کن می گفت حساب بانکی را چه کار کنم؟ بعد از سرمایه گذاری چگونه پول هایم را انتقال دهم؟ چگونه وام بگیرم؟ بانک های دنیا به من وام نمی دهند این در حالی است که هم اکنون دیگر این معضلات برداشته و راه برای دعوت از کارآفرینان باز شده است
رئیس جمهور با اشاره به برنامه پنجم و ششم توسعه گفت: در برنامه پنجم توسعه که در حال اتمام است و برنامه ششم که پیش رو داریم گفته شده رشد باید 8 درصد باشد .
آقای روحانی افزود: سیاست های کلی ابلاغی در برنامه ششم ، رشد 8 درصدی را برای ما ابلاغ کرده است و ما هر چه در دولت و سازمان مدیریت محاسبه کردیم که اگر بخواهیم به رشد 8 درصد برسیم حداقل باید سالیانه نزدیک به 50 میلیارد دلار سرمایه خارجی به سرمایه داخلی اضافه شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه اگر به رشد 8 درصد نرسیم به اشتغال هم نمی رسیم تاکید کرد: اشتغال مسئله مهمی است و اگر سالیانه یک میلیون شغل ایجاد کنیم این روند را با توجه به وارد شدن نیروی کار می شود حفظ کرد.
آقای روحانی افزود: برای استفاده از فضای ایجاد شده از برجام فرمانداران، استانداران، مسئولان ،کارآفرینان و بخش های اقتصادی همه باید دست در دست هم دهیم تا در ابتدا سرمایه داخلی و ایرانیان را به صحنه بیاوریم و سرمایه دیگران را نیز جذب کنیم.
وی فضای کنونی را برای جذب سرمایه خوب دانست و گفت: باید قدم به قدم جلو برویم مشکلات فراوانی داریم؛ لوکوموتیو و ناوگان جاده ای و ناوگان هوایی فرسوده اند که باید نوسازی شوند.
*باید تلاش کنیم انتخاباتی خوب و سالم برگزار شود
رئیس جمهور با اشاره به رد صلاحیت ها گفت: همه دغدغه ها این است که این آقا (داوطلب انتخابات ) باید از میزان الحراره بگذرد و التزام این آقا به اسلام و قانون اساسی چه میزان است؟ میزان الحراره ها درست کار نمی کند.
آقای روحانی در جمع فرمانداران و استانداران سراسر کشور با اشاره به رد صلاحیت برخی داوطلبان انتخابات خاطر نشان کرد: کسی که می خواهد برود نماینده مجلس شود البته باید به دینش چه اسلام ، چه زرتشتی و چه ارمنی تعهد داشته باشد و التزام به قانون اساسی و ولایت نیز جز بدیهیات است ولی آیا همه دعواها این است؟ پس محیط زیست چه می شود، صنعت و توسعه کشور، بیکاری و رکود کجا رفت ؟
وی گفت: یعنی امیرالمومنین وقتی می خواست حاکمی بگذارد فقط دقت می کرد که این اهل نماز شب است یا نماز اول وقت در مسجد می خواند و یا زکات می دهد؟ فقط صداقت و ایمان مد نظر ایشان بود؟یا کارآمدی و کاربلدی و توانایی مدیریت و فهم جامعه هم مد نظر ایشان بود؟
رئیس جمهور با اشاره به قنبر یکی از یاران نزدیک امیرالمومنین (ع) گفت:قنبر فردی پاک ،متدین و مخلص بود پس چرا امیرالمومنین ایشان را فرماندار و استاندار نکرد؟
آقای روحانی افزود:امیرالمومنین (ع) انسان قوی و سیاستمدار را برای استانداری انتخاب می کرد و گاهی هم اگر ایرادی داشت به وی عتاب می کرد و نامه می نوشت که چرا این کار را انجام داده ای؟
رئیس جمهور ادامه داد: گاهی امیرالمومنین (ع) برای حل مشکلات پیچیده برخی استان ها افرادی را انتخاب می کرد که انسان تعجب می کند البته این هم به خاطر آن است که ما به همه زوایا آشنا نیستیم و گرنه معلوم است کار امیرالمومنین (ع) درست است.
وی با اشاره به انتصاب زیاد بن ابی به استانداری فارس از طرف امام علی (ع) خاطر نشان کرد: وقتی امیرالمومنین (ع) دید فارس شلوغ است و کسی نمی تواند آنجا را اداره کند یک سیاستمدار پخته که در بقیه موارد نیز تا حدودی قابل قبول بود به اسم زیاد ابن ابی را به استانداری فارس منصوب کرد.
رییس جمهور گفت : به هر حال ایشان امیرالمومنین (ع) هستند با آن همه عظمت ، مقام ، شجاعت و کیاست؛ ما کجا و ایشان کجا ؟ ما باید خاک پایشان را توتیای چشم مان کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود : ما در انتخابات چرا آدرس غلط به مردم می دهیم ، چرا تنها به دو اصل چسبیده ایم ، بقیه چه می شود ، اینها می خواهند بروند مجلس چه کار کنند ، ما باید بهترین ها را به مجلس بفرستیم ،در این شرایط منطقه ، در این سیاست پیچیده جهانی ، در این دولتی که امروز با معضلات عجیب و غریبی روبرو هستیم.
روحانی ادامه داد : شما می دانید که هم اکنون همه کشورهایی که با نفت اداره می شوند چه وضعی دارند ، نگاه کنید به همه این کشور ها ببینید اوضاعشان و ارزش پول ملی شان به کجا رسیده ، تورم در این کشورها از 200 درصد به 300 درصد رسیده است .
وی گفت : همه تلاش می کنند دراین شرایطی که موضوع اشتغال برای ما اصل است ، افراد شایسته را به مجلس بفرستند.
روحانی تاکید کرد : همانطوری که رهبری فرمودند مُر قانون نه مُر سلیقه ، من نمی دانم در این قانون اساسی چرا یهودیان ، زرتشتی ها هم باید نماینده داشته باشند مگر ما چقدر پیرو این ادیان در کشور داریم ، اینکه خوب است ، حالا تکلیف جناح هایی که در این کشور جمعیت 10 تا 30 هزار نفری و 7 تا 10 میلیون نفری دارند چه می شود ، ما قانون اساسی را اینگونه می خواهیم تفسیر کنیم؟ قانون اساسی را اینگونه می خواهیم اجرا کنیم ؟
وی خاطرنشان کرد : اسمش خانه ملت است ، نه خانه یک جناح ، بگذاریم آینه ملت باشد ، در میان همه جناح ها مردم باید تلاش کنند بهترین را انتخاب کنند ، مجریان و ناظران هم باید دقت کنند چارچوب قانون مراعات شود .
روحانی گفت : اول بدانیم معیار قانون است ، دوم بدانیم اداره کشور از آن ملت ایران است .
وی خاطرنشان کرد : صاحب این کشور و ولی نعمت ما مردمند ،هیچ مقامی بدون رای مستقیم مردم مشروع نخواهد بود ، همه رای می خواهند ، خب اگر این است و همه قبول داریم ، متن قانون اساسی است ، بزرگترین کار سیاست داخلی دولت یازدهم هفتم اسفند امسال روشن می شود .
روحانی ادامه داد : دو انتخابات بسیار مهم و بزرگ داریم ، مجلس خبرگان رهبری از یک دیدگاه بسیار مهم است ،مجلس شورای اسلامی از یک دیدگاه دیگر بسیار مهم است ، فکر می کنم اولین بار است که این دو انتخابات با هم انجام می شود .
وی تاکید کرد : مجلس دهم ، خبرگان پنجم ، با هم انتخاباتش برگزار می شود و همه دست به دست هم دهیم .
روحانی افزود : نگذاریم مردم ناامید شوند ، همانطوری که رهبری فرمودند ، همه بیایند پای صندوق رای بدهند و یک کسی هم اگر گله ای دارد از نظام و با نظام مسائلی دارد بداند که اینها مسئله ملی است .
وی تاکید کرد: وزارت کشور ، دولت ، شورای نگهبان ، همه دست به دست هم بدهیم ، امید و رقابت باشد و به همه حق بدهیم ، کشور از آن همه است ، مجلس آینده از آن همه است .
روحانی افزود : دولت نه قانونا حق مداخله دارد و نه عرفا ، باید تلاش کنیم یک انتخابات خوب و سالم برگزار شود ، همگی جناح ها باید بتوانند نمایندگان خود را بفرستند مجلس ، من تنها یک کلمه می گویم آن هم احراز است و احراز واقعی از آن ملت ایران است .
وی خاطرنشان کرد: این ملت بزرگ است که پای صندوق می آید و آنکه بهتر است به تعبیر معروف، اصلح است بر می گزیند و انتخاب می کند ، البته همه جای دنیا یک سیستم های نظارتی دارند ، یک فیلترهایی دارند ، باید فکر شود ، این کشورها بیشتر از طریق فیلترهایشان و از طریق خود احزاب است.
وی با اشاره به اینکه در بیشتر کشورهای دنیا دو سه تا، چهار تا حزب بزرگ دارندکه خودشان برای حفظ حیثیت خودشان بهترین فیلترها را می گذارند ، افزود : برای آنکه بتوانند در رقابت پیروز شوند ، بهترین آدم ها را معرفی می کنند ، کسی که اشتهار دارد به کارآمدی و صالح بودن ، البته قانون اساسی کشور ما سبکش این طور نیست.
وی با بیان اینکه قانون اساسی ما اداره کشور را به آن معنا به سمت حزب نبرده است ،گفت : امکان دارد در آینده برای چنین چیزهایی فکر و بررسی کرد ، معروف است در دنیا که دموکراسی بدون حزب خیلی نمی تواند قوی باشد ، ما باید تلاش کنیم که بهترین شیوه را برگزینیم اما حالا این قانون اساسی امروز ماست .
روحانی افزود : قانون اساسی ما می گوید دولت و وزارت کشور مجری انتخابات است ، قانون اساسی ما می گوید ناظر بر انتخابات شورای نگهبان است آن نظارت کند و دیگری اجرا، بنابراین باید دقت شود گاهی این مرزها به هم نزدیک می شود ،بهترین راه هنوز هم گفتگو ، رایزنی و مشورت است.
رییس جمهور گفت : از وزیر کشور و وزیر اطلاعات خواسته ام با شورای نگهبان همکاری کنند و همین امروز هم می خواهم رایزنی های خود را مستمر ادامه دهند و البته از طرف من معاول اول هم رایزنی اش را با شورای نگهبان آغاز کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد: همیشه با خردورزی و اعتماد به حق و ایمان به خدا حرکت کنیم ، چون ما قرار نیست دین و دنیای خود را برای یک خانم و آقای دیگر که می خواهد نماینده مجلس شود بفروشیم ، هیچ کس به دنبال این نیست.
رییس جمهور گفت: در این انتخابات باید اخلاق حاکم باشد و این مسئله مهمی است که برای نابودی و حذف دیگران حرکت نکنیم.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی در جمع استانداران و فرمانداران سراسر کشور افزود: نمی ارزد که برای پیروزی خودمان آبروی دیگری را ببریم ،نه برای دنیا می ارزد و نه با اخلاق اسلامی و نه با قانون اساسی سازگار است.
رییس جمهور گفت: هر کسی باید صلاحیتهای خود را بیان کند و در جهت تخریب دیگران حرکت نکند .
وی درباره نگاه دولت به انتخابات گفت: دولت به طور قانونی و طبیعی ، طرفدار حزب ، جناح و کاندیدای خاصی نیست و تلاش دولت اجرای قانون ، قانون اساسی و قانون موضوعه است .
رییس جمهور افزود: به جد از همه استانداران ،فرمانداران ،همه مسئولان انتخاباتی ،وزیر محترم کشور و از همه دولت می خواهم که در این آزمایش الهی ، بی طرفی ،عدم مداخله ،اجرای مُرّ قانون و امنیت کامل را به نمایش بگذارند.
دکتر روحانی تاکید کرد: انشاءالله تلاش خواهیم کرد یک رقابت خوب را در جریان انتخابات به نمایش بگذاریم و همانطور که رهبری فرمودند یک انتخابات پر شور ، بانشاط با صفهای طولانی پای صندوقهای آرا باشد و انشاءالله خداوند به ملت ما توفیق دهد که بهترینها را برای مجلس شورای اسلامی برگزینند.
رییس جمهور افزود: امیدواریم بهترینهایی که برای مجلس شورای اسلامی انتخاب می شوند بیشترین خدمت را به مردم بکنند و در برابر احکام اسلام و مقررات اسلامی آنچه را که شایسته است برای اجرا و عمل دقیق به آن موفق باشند.