ابتلا 700 هزار نفر مبتلا به صرع در کشور
رئیس انجمن صرع گفت : شیوع صرع در جامعه تقریبا یک درصد است که در کشور ما حدود 700 هزار نفر مبتلا به صرع هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما دکتر پاکدامن رئیس انجمن صرع ایران امروز در دوازدهمین همایش صرع گفت: دو سوم بیماران مبتلا به صرع حداکثر با یک تا دو دارو بیماریشان کنترل میشود اما یک سوم باقی مانده مقاوم به درمان هستند.
وی افزود: آشنایی و استفاده از داروهای جدید و جراحی این بیماران از جمله راههای درمان یک سوم بیماران مصروع مقاوم به درمان است.
پاکدامن خاطر نشان کرد: برای برخی بیماران مصروع مقاوم به درمان تا 80 درصد با جراحی می توان صرع را کنترل کرد البته به شرط اینکه انتخاب بیماری که نیاز به جراحی دارد به درستی انجام گرفته است و از دستگاههای نوین استفاده کنیم.
دکتر زالی رئیس سازمان نظام پزشکی هم در این همایش با اشاره به اینکه صرع یکی از شایع ترین بیماریهای مغزی است گفت: از آنجا که صرع با علت های مختلفی رخ می دهد بنابراین درمان آن نیز سخت است.
وی با بیان اینکه روشهای امید بخشی برای درمان صرع پیدا شده است اما در کشور ما هنوز یک نظام دقیق برای بیماران مبتلا به صرع نداریم گفت: به نظر می رسد که تعداد مبتلایان به بیماری صرع در کشور از نرم جهانی بالاتر است.
زالی گفت: میزان ابتلا در کشورهای توسعه یافته 6 تا 7 مورد به ازای هر هزار نفر و در کشورهای صنعتی 49 مورد به ازای هر هزار نفر است اما در کشور ما آمارهای مبتلایان به صرع با میزان واقعی تطابقی ندارد.
وی افزود: حوادث ترافیکی، تروما و تشخیص بیماریهای مغز و اعصاب از جمله علل این افزایش بیماری هستند ضمن اینکه باید تاکید کرد صرع قابل کنترل و درمان است و در درمان موفق بیماری صرع همکاری بیمار شرط اصلی است.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: پیش بینی می شود 250 تا 300 هزار مورد از بیماران مبتلا به صرع نسبت به درمان مقاومت نشان می دهند.
وی همچنین درباره آمار مرگ و میر بیماران مبتلا به صرع گفت: حدود 4 درصد از این بیماران در سن بالا فوت می کنند ضمن اینکه احتمال مرگ و میر در افرادی که تشنج آنها قابل کنترل است نسبت به افراد دیگری که مبتلا هستند 23 برابر کاهش مییابد.
دکتر زالی با تاکید بر اینکه درمان صرع طولانی و نیاز به عزم جدی دارد گفت: باید سایر تخصصها نیز برای درمان صرع همکاری کنند زیرا بسیاری از بیماران مبتلا به صرع به طبقههای اجتماعی ضعیف تعلق دارند و نباید روشهای نوین درمانی منتظر پوششهای بیمهای بماند بنابراین مشارکت رسانهها در زمینه افزایش سطح سواد؛ مشارکت بیمهها برای تامین هزینه درمان و حمایت سایر دستگاهها می تواند در این زمینه موثر باشد.
در دوازدهمین همایش بین المللی صرع که از امروز تا دوم بهمن در سالن همایش های رازی برگزار می شود 44 مقاله به صورت سخنرانی با حضور متخصصان این حوزه ارائه خواهد شد.