عضو هیئت مدیره اتحادیه بنکداران مواد غذایی؛
بازار برنج ایران مازاد عرضه دارد
بازار برنج ایران مازاد عرضه دارد اما بیماری رانت ارز مبادله ای درمان نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما قاسمعلی حسنی اظهار داشت: در حالیکه کشور از توانمندی لازم برای افزایش خود اتکایی و خودکفایی در تولید برنج برخوردار است و با اصلاح الگوی مصرف می توانیم همه نیازها را در داخل تولید کنیم اما رانت ناشی از ارز مبادله ای و سود بسیار راحت واردات برنج درجه دو و سه خارجی و بویژه هندی اجازه نمی دهد از این استعداد به خوبی استفاده شود.
وی با بیان اینکه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) پیش بینی کرده است از سال 2030 میلادی دیگر برنجی برای صادرات وجود نخواهد داشت ، گفت : و وزارت جهاد کشاورزی اگر می خواهد برای افزایش ضریب خود اتکایی و خود کفایی در تولید برنج اقدام کند باید از هم اکنون برنامه ریزی انجام دهد.
حسنی با بیان اینکه انبارهای مواد غذایی مملو از برنج است گفت: هر دستگاه و نهادی به هر میزان برنج نیاز داشته باشد می توانیم تامین کنیم و هیچ نیازی به واردات نداریم اما عده ای از شیرینی رانت ارز مبادله ای نمی توانند بگذرند .
وی تصریح کرد: اختصاص ارز مبادله ای به واردات برنج ، آفت تولید این محصول در داخل کشور است و متاسفانه رانت خواران با شایعه افزایش قیمت برنج های داخلی و با فشار به جهاد کشاورزی بدنبال واردات هستند و این برنج های وارداتی هم متاسفانه از محصولات درجه یک نیست.
حسنی گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید در چارچوب اقتصاد مقاومتی برای حمایت از کشاورزان برنج کار برنامه ریزی کند و فاصله بین قیمت برنج در محل تولید تا مصرف را مدیریت کند تا با افزایش زیاد هزینه واسطه ، روبرو نشود.
وی همچنین شایعات مربوط به افزایش شدید قیمت برنج داخلی را رد کرد و گفت: محصولات داخلی در برندهای متنوع از 5 هزار تا 9400 تومان در هر کیلوگرم فروخته می شود و برنج به اندازه کافی داریم و نباید ارزهای خارجی را که با زحمت زیادی به دست می آید به راحتی از دست بدهیم .