تامین مسکن رایگان خانوادههای روستایی دارای دو معلول و بیشتر
معاون بنیادمسکن از تامین مسکن رایگان خانوادههای روستایی دو معلوله و بیشتر درسال جاری خبر داد.
به گزارش خبرگزای صدا و سمیا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، عزیزالله مهدیان گفت : بنیاد مسکن به عنوان یک نهاد انقلابی، وظیفه تأمین مسکن محرومان بیسرپناه را دارد و از ابتدای شکلگیری این نهاد همواره یکی از اصلی ترین اهدافش، ساخت مسکن اقشار کمدرآمد و محروم بوده است.
مهدیان اعلام کرد : امسال بنیاد مسکن با کمک سازمان بهزیستی و بنیاد مستضعفان هزینه ساخت مسکن خانوارهای روستایی دارای دو معلول یا بیشتر را به طور کامل تقبل میکند.
وی افزود : برای هر واحد مسکن روستایی 18 میلیون تومان کمک بلاعوض پیشبینی شده است که 10 میلیون تومان آن را بنیاد مستضعفان تقبل میکند،6 میلیون تومان را سازمان بهزیستی و بقیه را بنیاد مسکن از محل حساب 100 امام (ره) تأمین کرده است و تا پایان امسال همه خانوارهای روستایی دو معلوله و بیشتر را صاحب مسکن ایمن خواهیم کرد.
معاون رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: همچنین برای آن دسته از خانوارهایی که در سالهای گذشته وام مسکن روستایی دریافت کردهاند و به دلیل مشکلات مالی توانایی تکمیل ساخت و ساز را ندارند و مسکن آنها همچنان نیمهکاره باقی مانده است، بنیاد مسکن از محل حساب 100 امام (ره) برای آنها نیز تسهیلات خاصی در نظر گرفته است تا بتوانند مسکن نیمهکاره را تکمیل کنند و خانه ایمن بسازند.
مهدیان گفت : روش کار بنیاد مسکن، مشارکت با مردم و ساکنان روستاهاست به همین دلیل این نهاد از نظر منابع اجرای طرحها محدودیتی نداریم و هر چه قدر که اعتبارات از سوی دولت تأمین شود، همان مقدار در چارچوب بهسازی و نوسازی خانههای روستایی مصرف میشود.
وی ادامه داد: از آنجایی که عمده محرومان کشور در مناطق روستایی ساکنند و همچنین مسکنهای این اقشار، نامقاوم و آسیبپذیر در برابر حوادث است لذا بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بهسازی و تولید مسکن مناسب برای روستاییان را در برنامه کاری خود دارد ، قرار شد از ابتدای برنامه چهارم توسعه، سالانه 200 هزار مسکن روستایی با کیفیت نازل نوسازی شودو سالانه اعتبارات بهسازی این 200 هزار واحد نیز تأمین شده و بانکهابرای این منظور وامهای کمبهره پرداخت کنند.
وی افزود: ما نقاط روستایی را شناسایی و به بانک معرفی میکنیم و نظارت بر نحوه ساخت و ساز نیز بر عهده بنیاد مسکن است. البته تسهیلات بخشی از هزینه کار را تأمین میکند. برای آن دسته از روستاییانی که توانایی بازپرداخت اقساط این تسهیلات را ندارند، سالانه 20 هزار واحد را بنیاد مسکن با همکاری نهادهای حمایتی مانند سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) بهسازی و نوسازی کرده و از محل یارانههای نقدی این خانوارها نیز بازپرداخت اقساط در نظر گرفته شده است.
وی همچنین از نظارت 14 هزار مهندس ساکن روستا بر ساخت و سازهای روستایی خبر داد و اظهار داشت : ما برای2 میلیون و 100 هزار واحد مسکن روستایی تسهیلات در نظر گرفتهایم که از ابتدای طرح تا به حال بالغ بر 1 میلیون و 500 هزار واحد کار ساختشان به پایان رسیده و درصدی از این واحدها نیز مسکن ویژه اقشار کمدرآمد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: تشکل «نظام فنی روستایی» متشکل از جوانان روستایی فارغالتحصیل مهندسی و ساکن روستاها ایجاد شده که 14 هزار عضو دارد و زیرمجموعه سازمان نظام مهندسی ساختمان است ، این تشکل غیر دولتی با بنیاد مسکن در زمینه نظارت بر ساخت و سازهای روستاها همکاری دارد. همچنین هزار و 400 دفتر فنی ـ مهندسی در روستاها تأسیس شده که به عنوان دفاتر طراحی مسکن روستایی فعالیت دارند. 30 شرکت مشاور هم کار مشاوره ساخت و ساز مهندسی را در استانهای مختلف انجام میدهند.
مهدیان با بیان اینکه بازسازی خانههای روستایی به شکل «در جا سازی» است، گفت: در این طرح، مسکن مدرن جای خانههای فرسوده و آسیبپذیر در برابر سوانح را میگیرند. با این گونه اقدامات توانستهایم در چند سال اخیر تعداد خانههای روستایی آسیبپذیر در برابر سوانح طبیعی را از 85 درصد مسکن روستایی به61 درصد کاهش دهیم. این آمار، میانگین کشوری است و در برخی استانها توانستهایم این آمار را به 50 درصد برسانیم. برنامه مقاومسازی خانههای روستایی تا سال 1405 ادامه دارد و در آن سال باید به رقم مقاومسازی 75 درصد خانههای روستایی دست یابیم.
معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تأکید کرد: هدف ما این است تا همه خانههایی که جدید ساخته میشود مقاومسازی و با نقشه طراحی شده باشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 15 میلیون تومان با کارمزد 5 درصد وام ساخت میدهیم که در نهایت 50 تا 60 درصد هزینه ساخت یک مسکن روستایی را پوشش میدهد. مسکن روستایی با مسکن شهری متفاوت است؛ در مسکن شهری خانوارها پس از تکمیل نهایی خانه در آن ساکن میشوند اما در مسکن روستایی ممکن است ساخت و ساز 5 سال طول بکشد؛ خانوارهای روستایی بخشی از خانه را میسازند و در آن ساکن میشوند و سپس به تدریج بخش های باقیمانده از یک خانه را تکمیل میکنند. به همین دلیل هزینه ساخت یک مسکن روستایی کمتر از مسکن شهری است.